Direct la continutul paginii »

7 Sfaturi pentru o dietă alimentară sănătoasă

Poza stire '7 Sfaturi pentru o dietă alimentară sănătoasă'
30 Ianuarie 2019 0 comentarii

O dietă alimentară sănătoasă nu se referă la o nutriție strictă, la menținerea unei siluete perfecte sau la privarea de consumul alimentelor preferate. Dimpotrivă, o dietă potrivită pentru organismul tău te va ajuta să te bucuri de mai multă energie, o stare generală de bine și de menținerea sănătății organismului tău. Alimentația sănătoasă este bazată pe principii simple, dar eficiente.

Importanța alimentației pentru o viață sănătoasă

Alimentația joacă un rol deosebit de important pentru o viață sănătoasă. Nu toate alimentele conțin nutrienții necesari pentru menținerea unui echilibru alimentar corespunzător. Uneori, atunci când alimentele nu pot oferi necesarul de nutrienți, vitamine și minerale pentru o viață sănătoasă, este esențial să apelezi la suplimente nutritive naturale bio .

Alimentele nesănătoase, consumate în cantități mari pot duce la apariția diverselor boli și, astfel, pot afecta durata și calitatea vieții. De aceea, este important să te asiguri că urmezi o alimentație sănătoasă.

Trucuri pentru o dietă sănătoasă

Îți vom prezenta șapte sfaturi pentru o dietă alimentară sănătoasă, astfel încât să îți menții bunăstarea organismului și o calitate ridicată a vieții.

1. Respectă orele regulate de luat masa

Mesele haotice sunt un pas sigur spre distrugerea siluetei, dar și spre apariția unor afecțiuni gastrice. Organismul are nevoie de un anumit ritm menținut pentru ingerarea alimentelor. Păstrând un ritm constant, prin mese regulate, organismul poate să digere alimentele consumate anterior și să le transforme în energie.

2. Evită prăjelile

Prăjelile afectează nu doar silueta, ci și sănătatea, deoarece presupun o cantitate de grăsime pe care o introduci în organism, fără să ai nevoie de ea. De aceea, este recomandat să înlocuiești prăjelile cu coacerea la cuptor. Numeroase dintre preparatele obișnuite ca fiind prăjite pot fi foarte simplu preparate la cuptor, fără a li se modifica prea mult gustul, dar fiind mult mai sănătoase: cartofii prăjiți, chifteluțele și multe altele.

3. Nu îndulci prea mult alimentele

Alimentele precum fructele au un gust dulce natural, astfel că nu este necesar să le adaugi zahăr când le consumi. Dacă simți totuși nevoia să le îndulcești puțin, este recomandat să folosești zahăr brun sau chiar miere.

4. Ai grijă la cantitatea de sare consumată

Deși cu siguranță ai auzit că trebuie să eviți consumul excesiv de sare, află că nu este suficient să faci asta, ci trebuie să ai grijă și ce condimente utilizezi în bucătărie. Numeroase condimente din comerț conțin o cantitate ridicată de sare. De aceea, este recomandat să citești cu mare atenție etichetele, dar și mai bine este dacă poți să îți pui în congelator zarzavat pentru ciorbă sau să faci vegeta acasă.

5. Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Îți asigură energia, te ajută să nu mănânci exagerat seara și îți oferă o stare de echilibru, ajutându-te să te concentrezi mai bine. Dacă nu poți mânca dimineața, un smoothie este excelent pentru a-ți începe ziua.

6. Include fibrele în dietă

Fibrele sunt esențiale pentru o digestie bună și nu trebuie să fie consumate doar de către persoanele care își doresc să slăbească, ci și de persoanele care își doresc să se bucure de o digestie bună, să elimine fenomenele neplăcute precum flatulența, să controleze senzația de foame și să scadă nivelul colesterolului. Una dintre cele mai importante surse de fibre sunt cerealele. Se găsesc fibre și în mazăre, broccoli, fasole, linte, avocado, căpșune, zmeură și semințe de chia.

7. Evită excesele

Pentru o alimentație sănătoasă este recomandat să eviți excesele de orice fel. Moderația și echilibrul sunt cele care trebuie să stea la baza dietei tale alimentare.

Cum să obții o dietă alimentară sănătoasă

În general, secretul unei diete alimentare sănătoase nu stă într-o mulțime de reguli scrise, ci mai degrabă în obișnuințe pe care ți le creezi în timp. Este important să îți asculți corpul, întrucât îți va transmite întotdeauna semnale referitoare la starea ta. Urmează sfaturile de mai sus, iar dacă este necesar, nu ezita să utilizezi suplimente nutritive naturale bio.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta