Direct la continutul paginii »

7 motive să alegi tencuiala decorativă pentru locuinţa ta din Iaşi

Poza stire '7 motive să alegi tencuiala decorativă pentru locuinţa ta din Iaşi'
16 Noiembrie 2021 0 comentarii

 

Aplicarea tencuielii decorative nu este nicidecum o tehnică nouă în materie de construcţii. Timp de secole, tencuielile decorative au îmbogăţit pereţii interiori şi exteriori ai unor clădiri de patrimoniu din întreaga lume. În prezent, metoda a fost popularizată şi adaptată la clădirile rezidenţiale. Iată câteva motive pentru care tencuiala decorativă de la Matis reprezintă finisajul perfect pentru casa ta din Iaşi.

Nu este doar decorativă

Efectele vizuale pe care le oferă tencuiala decorativă reprezintă doar unul dintre avantajele acestui tip de finisaj. În realitate, însă, durabilitatea este cea mai importantă caracteristică a materialelor utilizate pentru tencuirea decorativă.

Simplu de aplicat

Dacă tencuirea clasică necesită îndemânare pentru a obţine un aspect curat şi uniform, tencuiala decorativă trece peste aceste tipare. Din acest motiv, tehnica este foarte potrivită pentru o aplicare în regim Do It Yourself. Pe măsură ce crește numărul de metri pătraţi pe care îi tencuiești, capeţi experienţă şi poţi încerca modele mai elaborate. Suprafeţele pe care le îmbracă pot fi beton, metal, cărămidă sau chiar lemn.

Se potriveşte la interior şi exterior

Tencuiala decorativă este potrivită atât pentru pereţii de interior, cât şi la exterior. Trebuie doar să alegi modelele de amorsă şi tencuială cu specificaţia pentru interior sau exterior. Ca şi în cazul celorlalte materiale de construcţii, tencuiala trebuie să aibă anumite caracteristici pentru a rezista în mediul în care este aplicată. Diferenţele de temperatură, umiditate şi expunerea la intemperii sunt doar câţiva factori de luat în calcul.

Acoperă pereţii neuniformi

În cazul construcţiilor vechi, asupra cărora trecerea timpului a lăsat o mulţime de urme, nivelarea pereţilor ar fi un proces de durată şi costisitor. Tencuiala decorativă te scuteşte de această grijă, deoarece este disponibilă în modele lipsite de uniformitate. Din acest motiv, una dintre cele mai bune soluţii pentru restaurarea unui perete vechi este aplicarea acestui tip de tencuială decorativă.

Avantajele variantei siliconice

Atunci când în compoziţia tencuielii decorative se adaugă răşini acrilice şi siliconice rezultă un finisaj cu rezistenţă superioară. Tencuiala decorativă siliconică poate fi aplicată la interior, dar mai ales pe pereţii exteriori. Siliconul din compoziţie face ca peretele să reziste foarte bine la intemperii, diferenţe de temperaturi şi șocuri mecanice de tot felul. În plus, împiedică pătrunderea microorganismelor şi a apei. 

Aşadar, persoanele din interior sunt păzite de infecţiile provocate de dăunători. Aplicată la exterior, tencuiala decorativă siliconată ţine apa departe de structura de rezistenţă a casei. În acelaşi timp, nu creează condens în interior, deoarece este permeabilă la vapori, dar impermeabilă la lichide.

Simplu de întreţinut

În ce privește finisajele, nu trebuie să te preocupe doar lucrarea de execuţie, ci şi condiţiile de întreţinere pe termen lung. Din acest punct de vedere, în special pentru exterior, tencuiala decorativă chiar „ţine cu casa”. Cele mai multe variante sunt uşor de spălat cu furtunul cu apă, chiar şi sub presiune. 

Principiul este valabil şi la interior, nu doar în camere, ci şi pentru bucătărie şi baie, locurile expuse cel mai mult accidentelor casnice. Tencuiala decorativă se şterge de murdărie foarte uşor, cu o cârpă udă.

Adaugă valoare proprietăţii

Finisajele sunt lucrări de fineţe care adaugă un plus de rezistenţă şi estetică unei construcţii. O casă tencuită la exterior cu modele decorative creşte şi menţine valoarea de piaţă a proprietăţii. Acest aspect nu trebuie să te preocupe doar atunci când cauţi să vinzi casa, ci şi pentru menţinerea unei arhitecturi curate în zona în care locuieşti.

Revenirea la tehnici de construire care şi-au dovedit eficacitatea vreme de secole este o investiţie în durabilitatea unui proiect. Alege să îmbraci pereţii casei tale cu materiale de calitate, rezistente şi estetice.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta