Direct la continutul paginii »

7 greșeli pe care le fac proaspetele mamici în sezonul rece

Poza stire '7 greșeli pe care le fac proaspetele mamici în sezonul rece'
22 Decembrie 2020 0 comentarii

 

Iarna este, uneori, o provocare pentru adulți, pentru nou-născuți și, mai ales, pentru proaspetele mămici, nesigure asupra hainelor copiilor. Cei mici sunt sensibili, mai ales, pentru că sistemul de reglare termică a corpului și sistemul imunitar nu sunt, încă, formate pe deplin. De la modul în care îi îmbracă pentru afară sau somn până la îmbăiere și timpul de expunere la frig, mamele pot face multe greșeli.

Totuși, nu trebuie să privim iarna ca pe un inamic. Cu pregătirea potrivită și cu o atitudine pozitivă, această perioadă din primul an de viață al copilului tău va fi frumoasă și constructivă. Este bine să știi ce să faci iarna, dar și ce să nu faci, așa că, ți-am pregătit o listă cu 7 greșeli pe care le fac proaspetele mămici în sezonul rece.

 1. Își îmbracă pruncul prea subțire

Deseori, mamele se bazează pe propriile senzații, când îmbrăcă nou-născuții. Nu uita, însă, că ei pierd căldură mai repede ca tine, în primul rând pentru că au un corp mic. Astfel, întotdeauna când ieși afară, trebuie să-ți îmbrăci puiul în straturi, pentru a forma zone de aer cu rol izolator între obiectele vestimentare. Nou-născuții trebuie să aibă mereu un strat suplimentar de haine față de tine, dar să fie îmbrăcați comod și sigur, fără șnururi sau alte ornamente care le pot afecta pielea sensibilă sau pune viața în pericol.

Nu ignora extremitățile, care sunt puncte termice vulnerabile. Pentru ca nou-născutul să nu răcească sau să dezvolte degerături, trebuie să îi acoperi bine capul și urechile, să îi pui mănuși și șosete groase. 

 1. Aleg haine prea groase 

Este normal ca hainele nou-născutului pentru ieșiri în sezonul rece să fie groase, dar nu trebuie să îl înfofolești excesiv. Copilul se poate supraîncălzi sau chiar sufoca, de aceea, trebuie să fii atentă la semnele care indică îmbrăcarea excesivă: transpirația excesivă în zona gâtului sau spatelui, înroșirea feței, agitația și plânsul. Același lucru este valabil și pentru interior, cu mențiunea că și temperatura ambientală trebuie să fie păstrată la un nivel mediu, de 21-23 de grade C. 

 1. Nu aplică destulă cremă hidratantă sau de protecție solară

Deși, iarna, razele ultraviolete au o intensitate redusă, pielea nou-născuților este destul de sensibilă pentru a fi afectată, așa că o cremă de protecție solară specială pentru ei este indicată. Și frigul o afectează, de aceea, trebuie să ungi bine pielea copilului cu loțiune sau cremă hidratantă.

 

 1. Îi spală excesiv

În afară de frig și de soare, pielea nou-născuților este, deseori, afectată de îmbăiatul excesiv. Limitează băițele la maximum 3 pe săptămână, evită apa prea fierbinte și redu timpul petrecut în apă cât poți de mult.

 1. Nu încălzesc pătuțul

O greșeală frecventă a proaspetelor mămici este punerea copilului la culcare pe așternuturi reci. Astfel, cel mic pierde căldură și nu se odihnește bine, ba chiar se poate trezi plângând. Înainte de somn încălzește pătuțul cu echipament special sau cu o pătură electrică.

 1. Evită ieșirile

Unele mămici sunt îngrijorate că frigul ar putea afecta nou-născutul și nu îl scot afară iarna. Copilul are nevoie însă de expunere la aer curat și soare pentru a se dezvolta sănătos, de aceea este bine ca ieșirile să fie frecvente, dar nu prea lungi, mai ales în condiții de ger sau vânt puternic.

 1. Aleg haine din materiale nepotrivite

Verificarea materialului, înainte de cumpărarea hăinuțelor, este esențială pentru confortul și sănătatea nou-născutului. Alege, întotdeauna, hăinuțe de calitate pentru copii care să fie făcute din materiale călduroase și confortabile: lâna, flanelul sau fleece. Evită materialele care pot provoca mâncărimi sau care rețin umezeala, pentru că provoacă disconfort și iritații.

 

Mămicile învață cele mai multe lucruri pe măsură ce cresc copiii, dar sunt unele greșeli pe care le pot evita, dacă află de ele din timp. Ține cont de sfaturile noastre și evită erorile pe care le fac multe mămici, iarna. 


 

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta