Direct la continutul paginii »

7 cărți care vor stimula curiozitatea copilului tău

Poza stire '7 cărți care vor stimula curiozitatea copilului tău'
23 Martie 2023 0 comentarii

 Dorința copiilor de a cunoaște fiecare detaliu al unei lumi noi și deosebite, dar și de a pune întrebări poate fi stimulată cu ajutorul lecturii. Alege cărțile potrivite și sporește curiozitatea celor mici și entuziasmul acestora pentru citit. Iată câteva idei care să te inspire. 

Lecturi potrivite pentru stimularea curiozității

Dacă îți dorești ca micul cititor să devină curios și să își manifeste interesul pentru personaje și situații neobișnuite, cărțile ilustrate de la Editura Arthur sunt mereu alegerea potrivită. Descoperă 7 dintre lecturile preferate atât de copii, cât și de părinți.

1. Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry

Povestea micului prinț de pe asteroidul B 612 este simplă, însă plină de emoție și cu semnificații profunde. Omulețul cu fular auriu spune, cu vocea unui copil, nenumărate lecții la care să reflecte oamenii mari. Această carte, ilustrată de Dan Ungureanu, tradusă din limba franceză şi postfaţă de Ioana Pârvulescu poate fi înțeleasă din perspective diferite pe măsură ce prichindelul crește. 

2. Matilda, de Roald Dahl

O carte excelentă pentru stimularea curiozității copiilor este Matilda, scrisă de Roald Dahl tradusă din limba engleză de Christina Anghelina. Protagonista este o iubitoare a lecturii și a învățat singură să citească. Aceasta are câteva trucuri care o ajută să facă față tatălui infractor, mamei neinteresate și directoarei școlii, care a obținut averea în condiții suspecte.

3. Copacul cu 13 etaje, de Andy Griffiths

Cea mai tare căsuță din copac este plină de lucruri interesante: Andy și Terry au la dispoziție un bazin cu rechini și o mașinărie cu bezele, însă trebuie să aibă grijă la balonul din gumă de mestecat. În volumele 2 și 3 din serie, ”Copacul cu 26 de etaje”, respectiv ”Copacul cu 39 de etaje”, traduse din limba engleză tot de Mihaela Buruiană copiii îți extind impresionanta locuință, povești care, cu siguranță vă vor fascina.

4. Charlie și Fabrica de Ciocolată, de Roald Dahl

Aceasta este o carte iubită de multe generații de copii, scrisă de Roald Dahl, tradusă din limba engleză de Christina Anghelina, aflăm povestea în care Charlie Bucket și Willy Wonka îi invită pe micii cititori să descopere caramelele magice, râul de ciocolată caldă și alte lucruri uimitoare din fabrica de dulciuri.

5. Povestea unei pescărușe și a motanului care a învățat-o să zboare, de Luis Sepúlveda

Ai auzit de o prietenie între un motan și o pescărușă? Codul pisicilor pune preț pe onoare, iar blănosului nici nu-i trece prin cap să își încalce promisiunea dată - de a avea grijă de Afortunada. Totuși, pentru îndeplinirea misiunii, este nevoie de un pact între animale și oameni.  

6. Copacul Depărtărilor #1: Pădurea Fermecată, de Enid Blyton

Primul volum din seria „Copacul Depărtărilor” face cunoștință copiilor cu personaje dintre cele mai neobișnuite și cu tărâmuri surprinzătoare. Cu siguranță cei mici vor fi curioși să descopere toate peripețiile celor trei frați - Beth, Frannie și Joe. 

7. Vrăjitoarele, de Roald Dahl

Autorul Roald Dahl a născocit o poveste amuzantă a unui băiețel de 7 ani, care descoperă un grup de vrăjitoare. Acestea nu au pălării și haine caraghioase, ci arată și se comportă ca femeile obișnuite. În același timp, ele urăsc copiii și plănuiesc un complot care pune în pericol viața prichindeilor. 

Cărțile ilustrate pentru copii sunt perfecte pentru stimularea curiozității. Astfel, aceștia vor învăța lucruri noi într-un mod distractiv și cu mai multă plăcere. Totodată, vor fi entuziasmați și vor pune multe întrebări despre lumea reală și universul ficțional. 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta