Direct la continutul paginii »

7 avantaje ale unui serviciu de internet banking

Poza stire '7 avantaje ale unui serviciu de internet banking'
25 August 2021 0 comentarii

 

Serviciile de internet banking vă ajută să vă ocupați de finanțele personale cu foarte multă ușurință. Datorită unei platforme securizate și de înaltă tehnologie, puteți efectua o mulțime de operațiuni bancare de oriunde și oricând.

Serviciile bancare online vă oferă acces sigur și convenabil la informațiile contului dvs., plus că aveți posibilitatea de a vă plăti facturile și de a vă muta banii între diferite conturi într-un mod care vi se potrivește cel mai bine. Iată, de altfel, care sunt avantajele utilizării unui serviciu de internet banking (vezi de exemplu OTP internet banking):


1. Plătiți facturile online

Există o secțiune în cadrul serviciului de internet banking care vă permite să configurați beneficiarii. Va trebui să completați informațiile o singură dată, iar apoi puteți alege pur și simplu beneficiarul respectiv de fiecare dată când doriți să plătiți către compania respectivă.

De asemenea, veți putea configura plăți automate, în aceeași sumă, pentru fiecare lună. Această funcție este utilă pentru o cheltuială care nu se schimbă de la lună la lună, precum o rată la un credit sau o primă pentru o poliță de asigurare. 

Există și posibilitatea de a autoriza un beneficiar, precum un furnizor de gaze, apă sau electricitate, să debiteze automat din contul dvs., suma de bani pe care i-o datorați.


2. Vă puteți vizualiza rapid tranzacțiile dvs.

Serviciile bancare online vă permit să accesați istoricul contului și tranzacțiile de oriunde. Acesta este cel mai rapid mod de a vedea dacă o tranzacție v-a debitat contul.

Serviciile de online banking vă pot permite vizualizarea de informații despre credite (grafice de rambursare, istoric de plăți etc.).

Există și posibilitatea de a vedea tranzacțiile dvs. în așteptare. Acestea sunt tranzacții care au fost inițiate în ziua lucrătoare curentă sau după închiderea activității în ziua lucrătoare anterioară și, prin urmare, nu au fost încă finalizate.


3. Transferați rapid bani între conturi

Puteți transfera rapid bani între conturi atunci când faceți acest lucru online. Este mai convenabil decât să mergeți la o bancă personal sau să apelați la un serviciu de telefonie automatizat, care vă va cere să furnizați diverse informații de autentificare.

De asemenea, puteți face online operațiuni de schimb valutar (mutând banii din conturile în lei în cele de valută sau invers), puteți constitui sau desființa depozite, deschide online conturi, modifica limitele zilnice pe card.


4. Un mai bun control al tranzacțiilor

Preia controlul asupra plăților contului tău. Serviciile bancare online, pe lângă evitarea extraselor pe hârtie, vă permite să vă păstrați toate înregistrările de plată într-un singur loc și vă facilitează accesul la istoricul acestora.

Multe aplicații de bugetare pot fi sincronizate cu informațiile dvs. bancare online. Această caracteristică vă permite să vă încadrați mult mai ușor în bugetul programat. mult mai ușor să te menții la bugetul tău. Puteți să includeți alerte pentru a afla ce faceți cu banii sau pentru a ști dacă ați depășit anumite limite pe care vi le-ați fixat, cu privire la cheltuieli.

De asemenea, un serviciu de internet banking vă permite să aflați mai rapid despre orice posibile tranzacții neautorizate, astfel încât să le puteți contesta imediat.


5. Reduceți costurile

În mod evident, efectuând tranzacțiile de acasă sau de oriunde vă aflați veți putea să eliminați costurile legate de deplasarea la bancă. Serviciul de internet banking vă permite să vă stabiliți alerte pentru a evita acumularea de dobânzi sau penalități pentru întârzierea efectuării plăților. Alertele vă pot anunța când trebuie să efectuați mișcări în conturi, să plătiți o sumă de bani sau când aveți de făcut o depunere.


6. Economisiți timp

Puteți face operațiuni bancare când doriți. Nu mai sunteți legat de un program al unei sucursale bancare, astfel că vă puteți dedica unei astfel de activități, când vă degrevați de alte sarcini și aveți un pic de timp liber. Dacă doriți să verificați extrasul de cont la ora 12:00 noaptea, pur și simplu porniți computerul și efectuați operațiunile bancare pe care le doriți. În plus, nu mai pierdeți timp cu deplasarea la bancă.


7. Mai bine pentru mediu

Utilizarea serviciilor bancare online reduce formularistica. Compania dvs. va folosi mai puțină hârtie, iar banca va folosi și ea mai puțină hârtie. De asemenea, se reduce și poluarea, în cazul în care pentru deplasarea la bancă vă veți deplasa cu automobilul.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta