Direct la continutul paginii »

6 ponturi pentru investitii imobiliare de succes in 2021

Poza stire '6 ponturi pentru investitii imobiliare de succes in 2021'
21 Aprilie 2021 0 comentarii

 

Investitia imobiliara este o proprietate (fie teren, fie cladire) detinuta de o persoana (sau mai multe), in baza unui contract financiar. Scopurile cele mai importante ale investitiilor imobiliare sunt:

  • obtinerea veniturilor din chirii;
  • cresterea valorii capitalului.

Cu alte cuvinte, investitiile imobiliare nu urmaresc ca proprietatea:

  • sa devina spatiu de locuit;
  • sa fie vanduta.

Ce inseamna investitii imobiliare

Investitiile imobiliare inseamna:

  • terenuri: acestea sunt detinute in indeea ca valoarea lor va creste in timp (cresterea valorii de capital);
  • cladire: un spatiu imobiliar este inchiriat printr-un contract. Cladirea poate fi proprietate, sau poate fi doar detinuta de cel care inchiriaza spatiul.

Detinerea unor proprietati imobiliare poate sa-ti asigure stabilitatea financiara pe care o doresti. Este vorba, de fapt, despre venituri pasive. Sfaturi pentru investitii imobiliare de succes

Desigur, investitiile imobiliare pot fi realizate cu mai mult sau mai putin succes, depinde foarte mult de mediul economic, de nivelul de trai al populatiei, de capacitatea de a face investitii. Iata cateva idei pentru cele mai bune investitii imobiliare, dar poti apela si la servicii imobiliare, pentru a avea mai mult succes.


Stabileste de la bun inceput obiectivele financiare 

Este bine sa-ti stabilesti prioritatile financiare. Cu atat mai mult daca ai o suma de bani pregatita pentru investitii. Este esential sa fii sigur ca banii pe care ii ai la dispozitie iti permit sa faci investitia pe care o vizezi. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca investitia respectiva va servi intereselor tale economice.


Analizeaza mai multe proprietati imobiliare

Indiferent de scopurile tale, nu este recomandat sa te opresti la o singura proprietate (eventual prima) pe care o vezi. Analizeaza mai multe proprietati, vei ajunge astfel sa iei pulsul imobiliarelor, iar acest lucru te va ajuta sa iei, intr-un final, decizia corecta. 


De retinut!

Achizitia proprietatii imobiliare nu trebuie facuta decat din perspectiva rentabilitatii financiare a acesteia. Asadar, nu trebuie sa-ti placa, pentru ca nu vei locui acolo. Proprietatea imobiliara trebuie sa fie in schimb profitabila


Apeleaza la servicii imobiliare

Ideea este sa te bazezi pe cifre, sa iei decizia in functie de rezultatele pe care le obtii. Apeleaza la serviciile imobiliare pentru a vedea daca ar trebui sa refuzi o proprietate, in cazul in care termenii si conditiile nu corespund ideilor tale de profitabilitate. Trebuie sa stii, de exemplu, daca vei putea vinde sau inchiria proprietatea achizitionata, in functie de potentialul zonei respective. 


Apeleaza la credite ipotecare

Apelarea la creditele ipotecare poate fi o solutie foarte profitabila, mai ales daca nu ai nevoie de toata suma. Dar trebuie sa-ti faci bine calculele inainte, sa vezi care va fi rata la banca si ce profit vei obtine.  


Nu amana luarea deciziei prea mult timp

Nu analiza prea mult, pentru ca piata imobiliara suporta dese schimbari. Cu cat te decizi mai repede, cu atat mai rapida va fi investitia pe care o vei face. 

 

nformeaza-te inainte de a face tranzactia imobiliara

Este necesar sa poti raspunde la cateva intrebari inainte de a face tranzactia finala: care este istoricul cladirii, de cand este scoasa la vanzare, daca are nevoie de reparatii si cati bani trebuie sa investesti in spatiu inainte de a-l inchiria. Daca gasesti o proprietate al carei pret scade, inseamna ca proprietarul nu reuseste sa gaseasca cumparator si se grabeste, asadar poti negocia un pret bun.


Toata lumea isi doreste venituri pasive, pentru ca acestea te pot ajuta sa ajungi la o stabilitate financiara pe care cu siguranta ti-o doresti. Tine minte totusi ca afacerile imobiliare se fac pe termen lung. De asemenea, trebuie sa stii ca investitia imobiliara este doar un prim pas pe calea stabilitatii financiare. In orice caz, este necesar sa afli in cate luni poti amortiza investitia imobiliara. Pentru o asemenea investitie, trebuie sa-ti faci corect calculele, sa-ti asumi investitia si eventualele riscuri.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta