Direct la continutul paginii »

6 elemente esentiale pentru productivitate

Poza stire '6 elemente esentiale pentru productivitate'
11 Mai 2020 0 comentarii

 

Avem la dispozitie un numar limitat de ore pe zi, asa ca este extrem de important sa le folosim cu cap. Indiferent ca vorbim despre sarcinile pe care le avem la job, treburile casnice, ori activitatile pe care le practicam in timpul liber, productivitatea ne ajuta sa obtinem rezultate mai bune intr-un timp mai scurt. Citeste in continuare despre 6 elemente esentiale pentru a fi productiv. 

1. Masurarea timpului

Este foarte posibil sa crezi ca iti masori timpul petrecut pentru realizarea fiecarei sarcini cu mare precizie. Insa un studiu a aratat ca doar aproximativ 17% dintre noi estimam corect cat timp a trecut de cand am inceput sa lucram la un task. Din fericire, exista nenumarate aplicatii care te ajuta sa contorizezi orele din zi petrecute pentru diverse sarcini. Atunci cand vezi cat timp dedici fiecarui task, s-ar putea sa ai mari surprize si sa constati ca petreci ore in sir pe retelele sociale, ore pe care le-ai fi putut folosi pentru a intocmi un raport, a face sport sau a gati ceva sanatos.

2. Hidratarea

Creierul uman este compus in proportie de 73% din apa, asadar nu e de mirare ca hidratarea are un impact asupra performantei noastra cognitive. Cercetatorii au aratat ca deshidratarea, fie ea si usoara, poate afecta performanta cognitiva. Un studiu realizat in 2013 a demonstrat ca persoanele care beau suficienta apa se bucura de o crestere de 14% a productivitatii. In plus, alte beneficii ale unei hidratari corespunzatoare includ gandirea limpede, un nivel ridicat de energie si o capacitate imbunatatita de concentrare. Gasesti de apa plata si minerala in magazinul online LaFantana.

https://lafantana.ro/

3. Pauzele 

Chiar daca suna  contraintuitiv, pauzele programate te pot ajuta sa-ti imbunatatesti capacitatea de concentrare. Unele studii au aratat ca pauzele scurte pe durata sarcinilor ce necesita mult timp si atentie ajuta la mentinerea unui nivel constant de performanta. Pe de alta parte, cand lucram la un task fara sa luam pauze, performanta scade treptat. 

4. Deadline-urile

Nu este un secret faptul ca stresul are o influenta negativa asupra productivitatii. De aceea, trebuie sa avem grija sa nu asociem deadline-urile cu stresul, ci cu responsabilitatea si motivatia. Deadline-urile te ajuta sa te focusezi pe obiective si sa fii mai productiv.

5. Renuntarea la multitasking

Multa vreme s-a vehiculat ca abilitatea de a face mai multe lucruri in acelasi timp este importanta pentru cresterea eficientei. Dimpotriva, psihologii spun ca a incerca sa te ocupi de mai multe task-uri deodata poate avea ca rezultat pierderea timpului si scaderea productivitatii. Sfatul specialistilor este sa te concentrezi pe o singura sarcina, iar abia dupa ce ai terminat-o sa te apuci de alta. 

6. Lucrul in intervale de 90 de minute

Cercetatorii de la Florida State University au descoperit ca persoanele care fac performanta in diferite domenii (atleti, muzicieni, jucatori de sah etc.) si lucreaza in intervale de 90 de minute sunt mai productivi decat cei care muncesc mai mult de atat. Acestia au mai observat ca subiectii cu rezultate excelente tind sa nu depaseasca 4.5 ore de munca pe zi.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta