Direct la continutul paginii »

6 echipamente utile pe care ar fi util sa le stii (si sa le ai)

Poza stire '6 echipamente utile pe care ar fi util sa le stii (si sa le ai)'
18 Decembrie 2020 0 comentarii

 

Cand vine vorba de siguranta ne intrebam adesea ce ar trebui sa avem la indemana in cazul in care am fi nevoiti sa trecem prin intamplari mai putin placute. Cu siguranta nu isi doreste nimeni acest lucru, insa daca te-ai intrebat macar o data si tu ce echipamente utile ar trebui sa ai in casa, pe principiul just in case, iata ce ar trebui sa stii.

Covorul de cauciuc

Desi poate suna amuzant, un covor de cauciuc iti poate salva viata si chiar casa. Un astfel de covor nu acumuleaza tensiuni statice, nu permite alunecarea si nici nu va arde, drept pentru care deja am identificat rapid trei dintre cele mai comune avantaje. Daca lucrezi de acasa, cu siguranta vei avea nevoie de un astfel de produs, deoarece el este util si in contextul lucrarilor la reteaua electrica sau la folosirea unor dispozitive care lucreaza sub tensiune mare. Poti afla mai multe despre aceste covoare, dar si despre alte tipuri de produse din cauciuc de la specialistii BVH Rubber.

Trusa de prim ajutor

Indiferent de problema, trusa de prim ajutor nu ar trebui sa iti lipseasca din casa sau de la locul de munca. Ea trebuie sa fie echipata mereu si mai ales sa aiba produsele in termen, astfel incat sa nu iti pericliteze sanatatea. Trusa de prim ajutor trebuie sa fie amplasata intr-un loc vizibil, astfel incat sa poata avea acces orice are nevoie de ea.

Creionul electric si trusa pentru lucrari de electricitate

Creionul electric este una dintre cele mai bune descoperiri ale lumii. El functioneaza pentru a identifica firele purtatoare de tensiune, insa in acelasi timp poate functiona si ca o surubelnita, datorita modului de realizare. Vei vedea ca la identificarea electricitatii creionul electric se aprinde, iar acest lucru iti poate salva viata, deoarece vei sti ca firele respective sunt un pericol si necesita a fi izolate.

Lanterna sau generatorul de curent

Nu uita ca in contextul electricitatii iti va fi necesara si o lanterna, asa ca o poti adauga si pe aceasta daca iti realizezi un kit cu obiectele necesare si utile din casa ta. Daca nu crezi ca o lanterna te poate ajuta, atunci ar trebui sa optezi pentru un generator de curent care sa functioneze ca solutie de siguranta.

Manusi de protectie

Gama de manusi este foarte larga, deoarece fiecare model este destinat unui anumit domeniu. Spre exemplu, daca vorbim despre manusile folosite pentru lucrari electrice, acestea vor avea insertii de cauciuc care sa izoleze corpul. Pe de alta parte, similare vor fi si manusile pentru sudori. In functie de tipul activitatii tale poti alege un tip de manusi care sa te protejeze, astfel incat corpul tau sa nu intre in contact cu lucrurile care i-ar putea face rau (electricitate, substante nocive, etc.)

Sortul de protectie

Echipamentul de protectie in general ar trebui sa fie acoperitor, in speta sa protejeze acele zone ale corpului care ar putea fi afectate de catre un anumit incident. In general sorturile sunt cele mai utilizate echipamente de protectie, deoarece ele sunt menite sa asigure mobilitatea, in vreme ce deopotriva functioneaza ca un scut pentru partea din fata a corpului. Poti folosi sorturi de cauciuc sau din alte materiale care asigura protectia, iar acestea trebuie verificate din cand in cand sub aspectul pastrarii integritatii.


Specialistii in norme de siguranta a muncii ne spun ca aceste lucruri ne sunt utile indiferent de context si ca ar trebui sa le avem in vedere pentru a ne proteja de potentiale pericole. Fie ca lucrezi sau nu, aceste echipamente ar trebui sa iti fie la indemana, tocmai pentru a limita pe cat posibil eventualele accidente.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta