Direct la continutul paginii »

5 verificari periodice pe care sa nu le neglijezi la masina ta

Poza stire '5 verificari periodice pe care sa nu le neglijezi la masina ta'
06 Martie 2018 0 comentarii

Cand vine vorba de masina personala, nici o revizie nu este prea mult. Verificarile periodice sunt necesare, atat pentru buna functionare a autovehicolului, cat si pentru siguranta ta si a familiei tale. Printre verificarile cele mai importante pe care trebuie sa le faci la masina se numara cea a uleiului si a apei, cea pentru amortizoare, cea a franelor, cea a bujiilor si cea a presiunii anvelopelor.

 

Verificarea apei si a uleiului

Aceasta verificare o poti face singur/a sau la un service auto. In functie de recomandarile producatorului, este important sa alegi un ulei care sa fie potrivit pentru masina ta. Uleiul se verifica cu motorul rece. Nivelul minim si maxim de ulei necesar este incadrat pe joja masinii, astfel incat poti vedea usor daca mai ai nevoie sa adaugi sau este suficient.

In manualul masinii poti gasi instructiuni despre nivelele apei si a uleiului recomandate si la cati kilometri ar trebui acestea completate. Daca nu reusesti sa te descurci, adrseeaza-te unui mecanic auto care va face schimbul in locul tau.

Verificarea amortizoarelor

Amortizoarele, impreuna cu arcurile masinii, sunt parti importante pentru comoditatea calatoriei tale. Un amortizor stricat va aduce cu sine zguduituri si mult zgomot, in special pe drumurile din Romania, care stim toti cum sunt. Dupa un anumit rulaj, fiecare amortizor trebuie schimbat, in functie de modelul masinii. De obicei, durata de viata este trecuta in cartea tehnica a masinii.

Daca trebuie sa faci un schimb de amortizoare, adreseaza-te mecanicului. Gasesti amortizoare de cea mai buna calitate usor, iar pretul schimbarii lui nu este foarte ridicat. Astfel, acestea vor absorbi socurile calatoriei, iar tu si calatorii din masina veti avea parte de o experienta placuta.

Verificarea franelor

Verificarea franelor este, poate, una dintre cele mai importante actiuni pe care trebuie sa le faci inainte de a pleca la drum. Se intampla multe accidente pentru ca soferii au uitat sa faca acest lucru, iar franele nu au mai functionat atunci cand a fost nevoie.

Pentru a verifica franele, cel mai bine este sa apelezi la ajutorul unui mecanic, care se va ocupa si de alte aspecte ale masinii, pregatind-o sa fie gata pentru orice tip de drum ai face. Este bine sa le verifici periodic, astfel incat poti vorbi la service-ul pe care il preferi daca nu exista abonamente pentru clientii fideli. Acestia iti vor verifica si nivelul lichidului de frana, adaugand altul daca este nevoie.

Verificarea bujiilor

Rolul bujiilor este sa incalzeasca camera de precombustie, astfel incat masina sa porneasca mai usor. Daca acestea nu functioneaza cum trebuie, consumul de combustibil va fi mai mare, iar pistoanele nu isi vor face treaba cum trebuie. O verificare periodica a masinii include si evrificarea bujiilor si inlocuirea lor daca acest lucru este necesar.

Si in acest caz recomandarea noastra este sa apelezi la un mecanic care sa verifice bujiile si intreg sistemul din jurul lor, astfel incat sa preintampini eventualele probleme. Costul unei astfel de manopere este mic, iar beneficiile sunt destul de mari.

Verificarea presiunii anvelopelor

Mentinerea unei presiuni corecte in anvelope este dorita pentru siguranta ta si a masinii. Daca aceasta nu este conforma, manevrabilitatea autovehicolului este afectata, precum si virajele, franarea sau eficienta consumului de combustibil. Poti sa verifici tu presiunea, urmand a adauga aer daca este nevoie, sau poti merge la un mecanic auto, care sa se ocupe si de alte verificari.

 

Toate aceste 5 verificari sunt importante si trebuiesc facute pentru fiecare masina, la anumite intervale de timp. Ideal este sa le faci de fiecare data cand pleci la drum lung sau ori de cate ori simti ca ceva nu merge cum trebuie la masina ta.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta