Direct la continutul paginii »

5 refugii perfecte pentru o vacanță la mare în Mangalia

Poza stire '5 refugii perfecte pentru o vacanță la mare în Mangalia'
06 Septembrie 2021 0 comentarii

 Dacă mergi la mare pentru plajă și distracție, însă vrei să te odihnești liniștit departe de agitația din stațiuni, poți să-ți iei o cazare de 4 stele în Mangalia și ai asigurată o vacanță reușită.

Deși nu este stațiune, ci un oraș important al Constanței, Mangalia îți oferă ca turist o serie de oportunități, iar în cele ce urmează îți vom prezenta câteva dintre ele.

 

Plajă la Saturn

Stațiunea Saturn este la o aruncătură de băț de Mangalia, iar din punct de vedere administrativ chiar aparține de acest oraș. Vei găsi aici oaza de liniște de care ai nevoie dacă vrei o vacanță liniștită, departe de agitația specifică Litoralului. Saturnul este cea mai verde stațiune, spațiile verzi ocupând o suprafață importantă. Așadar, la prânz de poți retrage la umbra copacilor pentru a te feri de soarele arzător, iar dacă ți se face foame, poți servi masa la oricare dintre terasele din zonă. Pe lângă liniște și aerul curat, la Saturn poți face și o cură cu nămol, care se găsește din abundență în zonă.

 

Vizită la Muzeul Marinei

Muzeul Marinei din Mangalia a fost înființat în 2004, într-o cazarmă dezafectată devenind în scurt timp un obiectiv turistic de interese pentru cei care își petrec vacanța aici. Muzeul se află la ieșirea din oraș, spre 2 Mai, și este ușor de reperat datorită expoziției de piese de artilerie navală și antiaeriană din curtea instituției. La interior poate fi vizionată o colecție impresionantă de arme specifice marinei militare, printre care și torpile folosite nu de mult de militarii din garnizoană. Totodată, muzeul adăpostește tehnică de navigație mai veche și mai recentă precum și diferite piese de patrimoniu legate de istoria marinei militare din România.

 

O masă pescărească în 2 Mai

La doar câțiva kilometri de Mangalia se află localitatea 2 Mai, devenită încă dinainte de 1989 un refugiu de vară al boemei Capitalei și nu numai. Tradiția s-a păstrat până în prezent, așa că aici ajung în fiecare vară artiști, poeți, scriitori - în general oameni nonconformiști și boemi, dornici să-și petreacă vacanța la malul mării într-un loc liniștit. Vorbim totuși de un sat de pescari, în care localnicii au păstrat tradiția, așa că aici poți găsi câteva terase cu cele mai autentice meniuri pescărești de pe Litoral.

 

Noapte nebună în Vamă

Dacă mergi mai departe de 2 Mai, în aproximativ 4 kilometri ajungi în Vama Veche, considerată de mulți polul distracției de la mare. Și Vama a fost tot un sat pescăresc însă s-a transformat radical în ultimele decenii. Este destinația preferată de tinerii rebeli și adulții nonconformiști care fac ca atmosfera din Vamă să fie una aparte, unică pe tot Litoralul. Dacă vrei să dansezi toată noaptea pe plajă și să întâmpini răsăritul cu o bere în mână, aici este locul în care trebuie să ajungi. Vama e la mai puțin de 10 kilometri de Mangalia, așa că poți ajunge aici foarte ușor cu microbuzul sau taxiul, pentru că ar fi păcat să vii cu mașina și să nu poți bea o bere pe plajă sau să te încălzești cu un shot de tequila, seara pe răcoare.

 

Plimbare cu vaporașul din portul turistic

Dacă te cazezi în Mangalia, nu trebuie să ratezi ocazia de a da o tură prin portul turistic, care este principala zonă de promenadă a orașului. Dacă tot ai venit să te plimbi pe faleză și să te bucuri de briza mării, ar fi păcat să nu faci și o mică incursiune în larg cu una din ambarcațiunile turistice ancorate în port.

 

După cum vezi, sunt puține șanse să te plictisești în timpul unui concediu în Mangalia, iar dacă ai ajuns odată aici, sigur vei reveni.  

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta