Direct la continutul paginii »

5 motive pentru a construi o piscină în curte

Poza stire '5 motive pentru a construi o piscină în curte'
01 August 2022 0 comentarii

 

Ideea amenajării unei piscine în propria curte este una îndrăzneață, însă cât se poate de inspirată, având în vedere beneficiile pe care le asigură o astfel de zonă a perimetrului rezidențial. Iată doar 5 dintre cele mai bune motive pentru demararea unui astfel de proiect:

1. Contribuie la creșterea calității stilului de viață 

Accesul la propria piscină este avantajos din foarte multe puncte de vedere, legate de sănătatea (fizică și mentală) a celor care bucură de acest spațiu. În primul rand, înotul este unul dintre cele mai sănătoase antrenamente cardio pentru organism, cu impact semnificativ asupra sistemului cardiovascular, musculaturii, oaselor, pielii, precum și a asupra organelor interne. 


Mai mult decât atât, sesiunile săptămânale de înot stimulează modul în care se desfășoară procesul metabolic și accelerează arderea eficientă a depunerilor de grăsime. La nivel mental, utilizarea constantă a spațiului piscinei generează o stare de calm și armonie, ideală pentru combaterea sau reducerea nivelurilor de stres și anxietate. 


Cei mici se pot bucura chiar în spatele propriei case de un spațiu pentru joacă mai mult decât ofertant, deoarece bălăceala în apa caldă a piscinei permite o listă variată de activități. Nu în ultimul rând, această zonă reprezintă oaza în care toți cei dragi se pot retrage, atunci când maximele termice ating cote alarmante. Așadar, întreaga familie are numai de câștigat!  

2. Influențează în mod semnificativ valoarea imobilului

Amenajarea unei piscine în spațiul rezidențial disponibil reprezintă o investiție în adevăratul sens al cuvântului, deoarece contribuie la creșterea valorii acelui imobilul. O casă cu piscină se poate vinde mult mai ușor, mai ales dacă locația respectivă este într-o regiune cu veri aride.


Fiind un element esențial de pe lista cu zone-cheie ale unei proprietăți, zona piscinei nu trebuie să lipsească din programul de vizionare, realizat alături de potențiali cumpărători sau chiriași. Se recomandă realizarea unor fotografii profesionale pentru anunțurile online, sau din broșurile de prezentare, ce pot scoate cât mai bine în evidenta valoarea adusă de aceasta zonă a casei.      

3. Aduce un suflu nou evenimentelor organizate acasă

Aniversările celor dragi capătă mai mult farmec, atunci când se organizează într-un spațiu de distracție amenajat în jurul unei piscine întreținute corespunzător. După lăsarea întunericului, sistemul de lumini cu care poate fi prevazută aceasta va genera o atmosferă greu de reprodus într-un alt context de petrecere. 


Un pool party dedicat celor mici necesită de obicei utilizarea spațiului piscinei, de aceea, este necesară implementarea măsurilor de igienizare corespunzătoare, astfel încât riscurile de îmbolnăvire (mai ales în contextul unei utilizări colective) sa fie cat mai redus posibil. De 

asemenea, supravegherea în permanență a micuților este cât se poate de importantă.  


Dacă organizezi un cocktail party, piscina are un rol decorativ pentru întregul decor al spațiului rezidențial. În funcție de bugetul avut la dispoziție, poți integra în aceasta zonă elemente estetice complementare cu tematica petrecerii pe care o organizezi. 

4. Întreținerea piscinei este mult mai simplă decât ai crede

Amenajarea unei piscine în spatele casei nu trebuie să te descurajeze, atunci când te gândești la efortul depus pentru întreținerea acesteia. Având la îndemână o listă cu produse esențiale, precum și un program de lucru bine pus la punct, acest proces se simplifică foarte mult. 


Pentru a te bucura de o piscină cât mai curată, activitățile specifice trebuie realizate zilnic, săptămânal sau contextual. Zi de zi, poți colecta de pe suprafața apei frunzele sau insectele, cu ajutorul unei plase speciale. 


Săptămânal, un robot pentru piscină poate ușura procesul de igienizare a pereților, iar periile, lavetele și soluțiile concentrate îndepărtează eficient depunerile de murdărie de pe scări, balustrade și alte elemente din structura acestui sistem complex. 


Tot săptămânal, însă si înaintea unui eveniment ce implică o utilizare colectivă a piscinei, este indicat să verifici calitatea apei, raportată la anumiți parametri tehnici: pH-ul apei, valoarea nivelului de clor etc. Ajustările valorilor se vor realiza cu ajutorul unor soluții speciale. 

5. Proiectul de amenajare este unul extrem de versatil

Raportându-te la spațiul și bugetul avute la dispoziție, dar și la propriile tale gusturi, poți amenaja cea mai potrivită piscină pentru casă. Numărul sau forma elementelor din structura ansamblului diferă de la un proiect la altul, pe baza criteriilor enumerate mai sus:


  • sistemele de filtrare a apei din piscina

  • elementele de construcție și cele pentru finisare;

  • componentele pentru sistemele de încălzire a apei;

  • sistemul pentru iluminare nocturnă a piscinei; 

  • umidificatoarele și generatoarele de abur etc 


Colaborarea cu o echipă de experți, formată din ingineri și arhitecți peisagiști, poate oferi un răspuns adaptat perimetrului în care se poate construi piscina și fondurilor de construcție disponibile, dar care să se poată plia și pe alegerile de natură estetică ale proprietarului. 


Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le poate genera amenajarea unei piscinei într-un spațiu rezidențial. 


Acestea se extind către aspecte variate ale vieții, începând cu starea de bine și sănătatea fizică obținute prin utilizarea zilnică a acesteia, până la un posibil scenariu de vânzare a imobilului respectiv. 


Expertiza unor profesioniști cu experiență în acest domeniu de activitate complex este esențială, pentru a putea obține un spațiu exact așa cum îți dorești.  


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta