Direct la continutul paginii »

5 metode pentru energizarea organismului

Poza stire '5 metode pentru energizarea organismului'
30 Ianuarie 2020 0 comentarii

 

Oboseala cronică este o problemă care afectează zilnic tot mai multe persoane. Aceasta apare în special din cauza stresului și este unul dintre principalii factori care deteriorează calitatea vieții. Un simptom extrem de comun și des întâlnit al acestei afecțiuni este lipsa constantă de energie, tonusul scăzut. Dacă te culci obosit seara și te trezești dimineața la fel de obosit, lipsit de vlagă, este foarte probabil să te confrunți cu acest tip de oboseală, în cazul în care nu este un simptom al altor afecțiuni medicale.


Oboseala afectează pe toată lumea la un moment sau altul al zilei, iar acest lucru este inevitabil, mai ales în cazul celor ce lucrează într-un mediu stresant și solicitant. Diverse studii au arătat faptul că locul de muncă este principalul factor generator de stres, agitație și oboseală, iar uneori acestea ating cote atât de mari încât pot apărea tulburări de somn ori chiar insomnii. Chiar dacă este mai dificil să elimini stresul din viața ta, poți să-ți energizezi organismul dacă vei recurge la câteva metode eficiente.

1. Consumul de fibre

Este dovedit faptul că fibrele, pe lângă stimularea digestiei, pot asigura un somn liniștit. Așadar, medicii recomandă, pe cât posibil, să consumi cât mai multe alimente care conțin carbohidrați complecși. Poți încerca să incluzi în dieta zilnică legume, semințe și cereale, spre exemplu. Acestea au în compoziție fibre, se digeră mai repede și produc energie într-un timp mai scurt.

2. Mișcarea

Activitățile fizice și chiar banalul mers pe jos pun sângele în mișcare. Astfel, nivelul de efort pe care corpul tău trebuie să-l depună pentru ca organismul să funcționeze corect se reduce. Mișcarea antrenează mușchii și îți conferă o stare generală bună, stimulând totodată activitatea inimii și plămânilor. Astfel, te vei simți mult mai bine, vei avea un tonus mai bun și un nivel echilibrat de energie, pentru a duce la bun sfârșit sarcinile zilnice.

3. Suplimentele naturale

Suplimentele alimentare te pot ajuta, dar trebuie să te asiguri că acestea sunt sută la sută naturale, astfel încât să nu existe riscul de a-ți afecta sănătatea în vreun fel. Pentru energizarea organismului poți consuma spirulină, care este un excelent detoxifiant și revigorant pentru organism. Conține proteine, vitamine, minerale, acizi grași esenţiali și triptofan - precursorul serotoninei, care este hormonul bunei dispoziţii.




4. Exercițiile de respirație

Energia este generată și de un nivel optim de oxigen în celule, iar în momentul în care respirația este îngreunată din diverse motive, corpul tău are de suferit. Unul dintre efectele stresului este respirația superficială, iar când nu respiri suficient de adânc nervii amplifică starea de anxietate în urma semnalelor pe care le primesc de la tine. Așadar, dacă încerci să inspiri și să expiri adânc, relaxat, de câteva ori pe zi, contribui la energizarea organismului. Este o metodă simplă, dar extrem de utilă și benefică.

5. Odihna

Odihna corespunzătoare este unul dintre cei mai importanți factori care refac nivelul de energie din corp. Dacă te simți extenuat la mijlocul zilei, spre exemplu, un somn scurt de 20 - 25 de minute îți poate oferi o doză considerabilă de energie. Dacă ești la birou și te simți epuizat, poți face o pauză de câteva minute, în care să te ridici și să faci o plimbare scurtă. De asemenea, dacă ai probleme cu odihna în timpul nopții, este recomandat să faci o plimbare mai lungă seara, înainte de culcare.


În concluzie, există mai multe metode naturale, simple, prin care îți poți energiza singur corpul. Un nivel optim de energie înseamnă un tonus mai bun, o capacitate mai mare de concentrare și, în final, o stare mai bună de sănătate.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta