Direct la continutul paginii »

5 Lucruri important de stiut inainte sa iti schimbi centrala termica

Poza stire '5 Lucruri important de stiut inainte sa iti schimbi centrala termica'
09 Noiembrie 2018 0 comentarii

Schimbarea centralei termice trebuie facuta in conditii de maxima siguranta. Cat timp vorbim despre un echipament de caldura care are la baza presiune si foc, trebuie sa evitam cazurile care pot duce la accidente majore. Insa, daca este nevoie sa schimbi o centrala termica, motivul fiind unul real, iti spunem cateva lucruri pe care este bine sa le stii!

 

Ce sa iei in calcul cand schimbi centrala termica

 

Este perioada anului in care se realizeaza cele mai mari vanzari in segmentul centralelor termice, iar daca este necesar sa iti inlocuiesti centrala termica din apartament ar trebui sa stii ca se maresc costurile de instalare pe masura ce ne apropiem mai mult de sezonul rece. Iata cateva dintre lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cunosti inainte sa iti schimbi centrala cu un model nou!

Alege un brand de incredere. Cu cat este mai recunoscut brand-ul centralei, cu atat esti mai sigur de calitatea produsului. Insa, in ceea ce priveste pretul, daca vei plati mai putin decat media pietei pe o centrala termica, atunci intervin reparatiile care sunt costisitoare din punct de vedere financiar. In functie de brand-ul centralei, reparatii centrale Vaillant gasesti intr-un service specializat dotat cu tehnologii de ultima generatie. Costul anual pentru reparatii se poate ridica la un buget destul de mare, asa ca alege de la bun inceput un model care sa se adapteze nevoilor locuintei.

 

Cere parerea instalatorului. O centrala termica nu se monteaza si nici nu se schimba fara un personal special avizat in acest sens. Instalatorul, in cazul de fata, poate avea o parere pertinenta in ceea ce priveste schimbarea centralei termice si te poate ghida catre un nou model potrivit care sa se adapteze casei.

 

Importanta service-ului. Chiar daca iti cumperi o centrala termica a unui brand bine cunoscut, montarea, dar si service-ul trebuie sa fie incluse. Exista o multime de situatii in care garantia produsului a fost pierduta doar pentru ca s-au facut reparatii nepotrivite, fara sa stie comerciantul. Aceste situatii, dar si potentiale probleme care pot aparea in cazul unei centrale trebuie sa fie reparate de catre un service autorizat de centrale termice.

 

Cu ce model schimbi centrala termica. Daca modelul vechi nu mai functioneaza, atunci trebuie sa te orientezi catre o centrala termica cu proprietati diferite de functionare. In primul rand, instalatorul te poate ajuta sa iei o decizie corecta, dar si magazinul specializat care iti pune la dispozitie informatii utile pentru a alege un model potrivit de centrala termica.

 

O centrala ieftina nu este o solutie buna. Investitia initiala poate ajunge la o suma mare de bani, insa aceasta este amortizata in 2-3 ani de la cumparare avand in vedere beneficiile pe care le aduce pe termen lung. Centrala trebuie sa se adapteze nevoilor casei si a membrilor familiei. Trebuie sa aiba puterea termica necesara si sa incalzeasca in timp util apa de la dus si robineti. Un model ieftin de centrala nu este intotdeauna o solutie eficienta.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta