Direct la continutul paginii »

5 Idei pentru o amenajare organizată a casei

O casă organizată, în care fiecare obiect are locul lui, iar totul este amenajat cu bun gust, poate să ajute la menţinerea echilibrului emoţional din viaţa ta. De cele mai multe ori, dezordinea dintr-o locuinţă este percepută drept murdărie şi nimeni nu îşi doreşte să fie incapabil de a găzdui invitaţi în casa sa, din cauza supraaglomerării cu obiecte de tot felul, pe fiecare suprafaţă disponibilă.

 

Mai mult decât atât, stresul cotidian nu are nevoie de încă un motiv ca să îţi facă viaţa un calvar, aşa că scapă de zonele din casa ta care îţi dau bătăi de cap din causa lipsei organizării, prin aplicarea câtorva idei extrem de uşor de pus în practică.

 

Idei pentru organizarea eficienta a locuintei

 
Spune adio măsuţei de cafea pe care nu încape nicio ceaşcă, dulapurilor de bucătărie care devin adevărate teste de îndemânare atunci când ai nevoie de ceva din ele, sau a liniei de sticle de şampon şi gel de duş care împânzeşte fiecare centimetru al lateralelor căzii. Vei găsi mai jos câteva trucuri de care te poţi folosi atunci când vrei să-ţi amenajezi casa şi care pot fi adaptate în funcţie de orice stil pe care doreşti să îl incluzi în ideile tale de amenajare.
 
 
Zona de intrare - prima impresie asupra întregii case
 
Indiferent cât de mic ar fi, holul de la intrare este primul spaţiu care prevesteşte aspectul casei tale. Începe cu orice cuier, dulap sau masă laterală pe care le-ai avea la intrare. Treci prin fiecare sertar şi suprafaţă disponibilă, adună conținutul într-o grămadă și ia decizii rapide - arunci sau păstrezi respectivul articol? Ai un spațiu pentru chei și alte elemente importante? Asigură-te că totul este accesibil și că obiectele nu se aglomerează. Asta te va ajuta la intrarea şi ieşirea din casă, având totul la îndemână când trebuie să pleci şi locuri în care să laşi lucrurile la întoarcere.
 
O bucătărie în care gătitul este o experienţă, nu un chin
 
Experţii în soluţii de organizare recomandă cu încredere o trecere periodică în revistă a tuturor ustensilelor şi a obiectelor de veselă pe cale le acumulăm, fără îndoială, de-a lungul anilor. În ultimii ani, minimalismul a câştigat teren, iar în ceea ce priveşte aplicarea acestui stil de viaţă în organizarea bucătăriei, trebuie să ştii că este o soluţie fără greş. Întreabă-te de câte ori ai băut din cănile de pe ultimul rând din dulapul de deasupra chiuvetei, sau cât de des ai folosit bolul acela de salată pe care l-ai cumpărat doar pentru că design-ul lui ţi-a atras atenţia, deşi nu aveai nevoie de el? Începe prin a scoate toate obiectele din fiecare sertar şi dulap şi fă o sortare, în funcţie de gradul de utilizare a acestora. Te va surprinde rezultatul final, iar atunci vei observa cum condimentele nu mai stau pe blatul ce ar trebui să rămână liber, cum vei putea să ajungi cu uşurinţă la oala minune pe care, de obicei, o doseşti în spatele dulapului, iar pregătirea mesei va fi un proces mult mai scurt.
 
 
Un dressing ordonat, în care fiecare articol vestimentar este la îndemână
Veşnica problemă feminină - “nu am cu ce să mă îmbrac”, deşi rafturile şi umeraşele din şifonier se dovedesc a fi neîncăpătoare. Marie Kondo, un adevărat guru al amenajării organizate, recomandă să începi acţiunea de rearanjare a hainelor cu un pas simplu - scoate totul din dressing, astfel încât spaţiul pe care îl ai la dispoziţie să rămână gol. Sortează grămada de haine, aplicând fiecărui articol vestimentar testul fericirii. Ia pe rând fiecare lucru şi întreabă-te dacă respectiva bluză, rochie, pereche de pantaloni sau de pantofi îţi aduce bucurie în suflet atunci când o atingi. Dacă emoţiile tale rămân neutre, atunci este inutil să păstrezi articolul de îmbrăcăminte, pentru că de cele mai multe ori asta înseamnă că nu îl vei folosi, tocmai pentru că acesta nu îţi sporeşte fericirea. După ce ai terminat procesul de selecţie, caută una din noile modalităţi de împăturire a hainelor, care te ajută să economiseşti spaţiu preţios şi să vezi fără dificultate fiecare dintre hainele tale. Când începi să le rearanjezi în şifonier, aplică următoarea metodă: păstrează cele mai utilizate articole la nivelul ochilor, pe cele mai puțin folosite pe rafturile de jos şi rezervă spaţiul de sus pentru cele mai puțin utilizate haine. Tot ce rămâne în afara dressingului îşi poate găsi un nou proprietar, aşa că donează excesul!
 
 
Dormitorul - o oază de linişte într-un spaţiu bine organizat
 
Utilizează spațiul vertical al pereților prin adăugarea unor rafturi integrate care adaugă atât un aspect fermecător, cât și un spațiu de depozitare suplimentar. Nu pierde spațiul de sub pat, dar organizează tot ce păstrezi aici în cutii etichetate, pentru a evita acumularea prafului şi pentru a-ţi fi uşor să găseşti, ulterior, ceea ce cauţi. E timpul să trecem la noptiere! Înlătură orice obiect care ocupă spaţiu inutil, cum ar fi cartea pe care ai terminat-o deja de câteva săptămâni, stiloul uscat, hârtiile nefolositoare sau alte articole ce nu îşi au locul lângă perna ta. Adaugă o ramă deosebită, în care aşezi o fotografie dragă inimii tale, lângă o lampă metalică simplă şi o mică plantă, iar toate celelalte obiecte organizează-le în sertarul noptierei, ascunse privirii. Renunţă la faimosul “scaun şifonier” şi pune de fiecare dată hainele la locul lor, atunci când le dai jos de pe tine. Ultimul sfat pentru un dormitor frumos amenajat este pe cât de mic, pe atât de eficient - fă-ţi patul în fiecare dimineaţă şi aeriseşte camera pentru câteva minute, iar asta va spori aspectul ordonat al camerei.
 
 
 
Organizează-ţi baia şi bucură-te de duşuri relaxante
 
Recunoşti imaginea descrisă în următoarele rânduri? Role de hârtie igienică, beţişoare de urechi, mostre de cosmetice, periuţe de dinţi, nenumărate sticle de şampon sau uleiuri de duş, creme de tot felul - fiecare pe unde apucă înghesuite. Iar când ai nevoie de ceva, te aventurezi într-o misiune demnă de căutătorii de comori! Baia ta poate căpăta o înfăţişare cu totul nouă şi tot ce e nevoie să faci este să organizezi toate aceste obiecte într-un cărucior de depozitare cu multe rafturi. Astfel, datorită roţilor acestuia, poate fi împins în afara băii când faci curat şi vei termina în doar câteva minute. Gândeşte-te doar cât de uşor va fi să ştergi suprafeţele băii, când acestea nu vor mai fi acaparate de diferite recipiente care lasă urme încăpăţânate pe ceramică.
 
 
Dacă vei aplica sfaturile de mai sus în amenajarea organizată a casei tale, aceasta se va transforma într-un adevărat cămin. Astfel, momentele petrecute alături de cei dragi nu vor fi umbrite de un aspect neîngrijit al interiorului. Fiecare cameră va exprima stilul tău personal, pentru că spaţiile se vor transforma, atunci când le revendici în urma organizării temeinice. Şi nu uita - o casă organizată înseamnă o viaţă organizată!
 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta