Direct la continutul paginii »

5 domenii in care te poti angaja fara diploma de licenta

Poza stire '5 domenii in care te poti angaja fara diploma de licenta'
09 Noiembrie 2018 0 comentarii

Cu o așa mare diversitate de joburi disponibile, schițarea traseului profesional devine o provocare, mai ales pentru tinerii proaspăt ieșiți de pe băncile școlii. Cerințele diferă de la angajator la angajator, iar în căutarea jobului perfect parcă niciodată skill-urile din CV nu corespund perfect cu cele menționate în anunțul de angajare!

Din fericire, tocmai această diversitate oferă posibilitatea de a alege un job în funcție de studiile realizate și de gradul de pregătire într-un anumit domeniu. De data această trecem în revistă cele mai profitabile 5 domenii în care te poți angaja fără diplomă de facultate!

 

  1. Beauty

Industria de înfrumusețare va fi mereu o nișă deschisă oricui își dorește să câștige bine fără să fie nevoie să urmeze cursurile unei instituții superioare de învățământ. În special pentru femei acest sector de piață oferă o mulțime de joburi în domenii precum nails&hair care, cosmetică și poate chiar în domeniul sportului pentru care sunt necesare cel mult cursuri de calificare. Așadar, pentru a obține un job de hairstylist sau de manichiurista, diploma de licență nu este o obligativitate.

 

  1. Modeling online

Păstrând aceeași notă și îndepărtându-ne doar puțin de la domeniul serviciilor de înfrumusețare trecem în revistă un alt job care mizează pe imagine: modelingul online. Videochatul, o arie foarte profitabilă reprezintă o alternativă atât pentru femei cât și pentru bărbați, iar vestea bună este că oricine are cunoștințe de bază de limba engleză poate să își încerce norocul. Dacă nu ai studii superioare, vezi oferte tentante de angajări videochat.

 

  1. IT

Dezvoltarea mediului online a dus la cerințe tot mai mari de persoane pregătite în domeniul IT. Fie că vorbim despre joburi de programatori, designeri web sau graficieni, cei care aplică pentru un job în IT au oportunități foarte mari, chiar și fără studii superioare. Poți face cursuri care durează, de regulă, câteva săptămâni și care te vor ajuta să te familiarizezi cu această nișă de activitate. În plus, sumele câștigate lunar sunt foarte motivante și pot fi suplimentate de proiecte asumate individual, în afara orelor de program de la birou.

 

  1. Vânzări

Ai prieteni care lucrează în vânzări și care câștigă foarte bine de pe urma joburilor lor? Poți încerca și tu această variantă, mai ales că majoritatea angajatorilor din domeniu nu solicită candidaților diplome care să valideze absolvirea de studii superioare. De obicei, este suficient să îi convingi prin dovedirea abilităților tale de bun vânzător, pe care le poți îmbunătății prin exercițiu!

 

  1. Relații cu clienții

Dacă ești în căutarea unui job care nu necesită decât puțină răbdare și ceva abilități de comunicare, atunci locul tău este în departamentul de relații cu clienții. Băncile, operatorii de telefonie mobilă, precum și cei de teleshopping ți-ar putea oferi un job în call-center. Chiar dacă salariile nu sunt foarte mari în acest domeniu sunt joburi foarte ușoare și sunt ideale mai ales pentru cei aflați la începutul carierei.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta