Direct la continutul paginii »

5 cele mai bune fierăstraie circulare de mână

Poza stire '5 cele mai bune fierăstraie circulare de mână'
09 Septembrie 2020 0 comentarii

 

Fierăstrăul circular de mână este un instrument de bază pentru un profesionist care se ocupă cu prelucrarea lemnului sau a sticlei. Printre numeroasele avantaje pe care le oferă un fierăstrău circular de mână se număra simplitatea şi eficienţa sa. Acesta se poate utiliza pentru a tăia cherestea şi plăci de lemn la anumite dimensiuni, dar şi pentru multe alte operaţii care presupun tăierea şi prelucrarea lemnului, a sticlei sau chiar a oţelului.

 

Generalităţi despre fierăstrăul circular de mână

 

Modelele diferite necesită lame diferite, diametrul acestora variind între 16 cm şi 20 cm, iar cele mai populare sunt modelele cu lamele de 18.5 cm. Motorul este protejat de o carcasă, iar lama este prevăzută cu o protecţie fixă deasupra şi o a doua retractabilă, dedesubt. Totodată, fierăstraiele circulare de mână sunt dotate cu un mâner în partea superioară şi o talpă în partea inferioară, iar unele modele au şi un ghidaj T, ajustabil. 

 

Vom vedea în continuare cinci dintre cele mai bune fierastraie circulare de mână.

 

Fierăstrăul circular de mână multifuncţional Evolution EVO027-0003C

 

Acesta este un fierăstrău circular de mâna cu şină de ghidaj, cu o putere de 1600 W şi diametru al lamei de tăiere de 18.5 cm. Se remarcă prin greutatea de 4.9 kg şi dimensiunile care îl fac un instrument uşor de utilizat, chiar şi pentru perioade îndelungate. 

 

Totodată, fierăstrăul circular Evolution EVO027-0003C, are facilitatea unui conector şi a unui adaptor la un sistem de aspirare. Este modelul ideal pentru prelucrarea şi modelarea lemnului, dar şi pentru tăieturi în unghiuri exacte în lemn, MDF sau PAL. 

 

Fierăstrăul circular de mână EVO027-0003C poate fi dotat cu un disc multifuncţional care oferă precizia unei tăieturi cu o adâncime reglabilă de până la 6.4 cm. Se poate utiliza pentru tăieturi netede şi exacte într-o varietate de materiale, chiar şi în profile de oţel, şi are capacitatea de tăiere în unghi între 0 şi 60 de grade. 

 

Este foarte apreciat pentru prezenţa indicatorilor care asigură vizibilitatea cea mai bună a liniei de tăiere, dar şi prin mânerul ergonomic şi moale, special conceput pentru a maximiza controlul.  

 

Fierăstrău circular de mână Makita CC301DZ

 

Dacă eşti în căutarea unui instrument special conceput pentru a debita sticlă şi ceramică, Makita CC301DZ este exact ceea ce ai nevoie. Datorită vitezei mari de rotire de 1600 rpm, fierăstrăul circular de mână Makita CC301DZ îţi asigură tăieturi precise şi netede. Se remarcă prin greutatea foarte mică de numai 1.9 kg, construcţia compactă, capacitatea de tăiere în unghi între 0 şi 45 de grade şi vibraţiile reduse. Fierăstrăul circular de mână Makita CC301DZ este prevăzut cu un rezervor de apă cu o capacitate de 0.5l, funcţionează pe bază de acumulatori Li-Ion şi este dotat cu un disc diamantat de 8.5 cm, special pentru tăieturi în sticlă şi gresie.  

 

Fierăstrău circular de mână Makita SP6000

 

Makita SP6000 este un fierăstrău circular de mâna cu plonjare cu lamă cu diametru de 16.5 cm şi motor cu puterea de 1300 W. Utilizatorii apreciază funcţia Soft Start care asigură o pornire lentă şi protejează ustensila şi reţeaua electrică. Datorită facilităţii de control electronic a turaţiei, fierăstrăul circular Makita SP6000 permite selectarea celei mai bune viteze de lucru. Datorită frânei de motor şi a mânerului cauciucat, moale, care permite o priză sigură, fierăstrăul circular de mână Makita SP6000 se remarcă prin gradul crescut de siguranţă şi confort pe care îl oferă. Unghiul de tăiere se poate regla pentru orice valoare între 0 şi 48 de grade, în timp ce viteza constantă care este controlată electronic asigură tăieturi netede şi precise. 

 

Fierăstrău circular de mână Mannesmann M12895

 

Cu o greutate de 5 kg, diametru lamei de tăiere de 18.5 cm şi puterea motorului de 1200W, fierăstrăul circular de mână Mannesmann M12895 se încadrează în categoria sculelor profesionale. Acest model de fierăstrău circular de mână este prevăzut cu o conexiune pentru aspirator sau sac de colectare a prafului, un mâner auxiliar care asigură o manevrabilitate mai bună şi un opritor paralel care ajută la obţinerea unor tăieturi netede şi sigure. Totodată, fierăstrăul circular de mână Mannesmann M12895 oferă facilitatea de reglare a unghiului de tăiere între 0 şi 445 de grade şi o adâncime de tăiere reglabilă până la 6.3 cm pentru 90 de grade. 

 

Fierăstrăul circular de mână Scheppach SCH5901804901

 

Se poate spune că fierăstrăul circular de mână Scheppach SCH5901804901 este instrumentul ideal într-un atelier de tâmplărie profesional. Acesta se remarcă prin puterea motorului de 1600 W, viteza de rotaţie de 4.500 rpm şi calitatea tăieturilor în lemn, care sunt netede şi precise într-o mare varietate de unghiuri. Diametrul lamei de tăiere este de 21 cm iar unghiul de tăiere poate varia între 0 şi 45 de grade. Datorită faptului că este realizat din materiale de înaltă calitate, acest fierăstrău este apreciat pentru fiabilitatea sa, dar şi pentru faptul că se poate transporta foarte uşor.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta