Direct la continutul paginii »

5 beneficii motivante pentru angajații oricărei firme

Poza stire '5 beneficii motivante pentru angajații oricărei firme'
17 Noiembrie 2021 0 comentarii

 

Resursa umană este esențială în cadrul oricărei firme, iar orice manager știe că productivitatea depinde în mare măsură și de gradul de satisfacție al angajaților. Totodată, aceștia trebuie să fie motivați să se autodepășească, să aibă inițiativă și să se concentreze asupra task-urilor pe care le au de îndeplinit, iar pentru asta e nevoie de niște beneficii în plus față de salariul lunar.

Am stat de vorbă cu câțiva experți în HR și am aflat de la ei care sunt cele mai motivante beneficii pentru angajați. Nu le păstrăm doar pentru noi, așa că ți le prezentăm în cele ce urmează.

 

Program flexibil

În multe situații, programul de la job devine o adevărată bătaie de cap pentru angajați, pentru că îi împiedică să se ocupe de alte probleme care pot apărea. Spre exemplu, trebuie să aibă grijă de copii care stau acasă pentru că fac cursuri online, iar atunci ar avea nevoie de un program mai flexibil, care să le permită să plece mai devreme de la birou sau să lucreze de acasă. Dacă activitatea firmei o permite, angajații ar trebui să beneficieze de această oportunitate care se va dovedi mai productivă decât rutina zilnică impusă de un program fix „de la 8 la 16.00”.

 

Spațiu de lucru cu multiple facilități

Timpul petrecut la birou trebuie să fie cât mai plăcut, și de aceea este bine ca angajații să aibă la dispoziție o serie de facilități. În primul rând, birourile trebuie să fie suficient de spațioase, cu cât mai multă lumină naturală și dotate corespunzător, însă facilitățile nu ar trebuie să se rezume doar la atât. Angajații apreciază dacă au la dispoziție un spațiu de relaxare, o sală de mese unde să poată lua prânzul sau chiar o sală de sport în care să poată face mișcare pentru a compensa orele petrecute în fața calculatorului. Există multe spații de birouri de închiriat în București și orașele mari, care oferă astfel de facilități, astfel că asigurarea acestor beneficii nu ar fi o problemă.

 

Recompense pentru fiecare an petrecut în firmă

Aceasta este o bună modalitate de a păstra angajații în firmă, făcându-i să fie mai puțin interesați de ofertele venite din alte părți. Recunoașterea vechimii încă din primul an de la angajare este o motivație puternică pentru angajați, care se simt astfel utili și au o mai mare siguranță a locului de muncă. Recompensele în funcție de vechime pot fi sub forma majorărilor salariale pentru fiecare an petrecut în firmă, a creșterii numărului de zile de concediu sau a oricăror alte beneficii. Cu cât acestea vor fi mai importante, cu atât angajații vor fi mai motivați să rămână în firmă și își vor da mai mult interesul pentru a-și păstra locul de muncă.

 

Oportunități de dezvoltare profesională

Odată cu acumularea de vechime în firmă, majoritatea angajaților își doresc și să avanseze în plan profesional și să ocupe un post mai bun și mai bine plătit. Pentru a fi motivați trebuie să știe că au la dispoziție mai multe oportunități de dezvoltare profesională, oferite de companie. Cursurile de perfecționare, trainingurile, implicarea în proiecte importante sunt doar câteva dintre oportunitățile de dezvoltare profesională pe care o companie le poate oferi angajaților săi.

 

Sesiuni de team building

Team building-urile se numără printre cele mai așteptate evenimente în cadrul unei companii, fiind un prilej perfect pentru angajați de a petrece și a socializa într-un cadru diferit de cel de la birou. Dincolo de distracție și socializare un teambuilding are și rolul de a întări coeziunea echipei, ajutându-i pe angajați să se cunoască mai bine și să colaboreze mai eficient.

 

Bineînțeles, nu trebuie scăpate din vedere beneficiile financiare, primele de sărbători și recompensele pentru rezultate deosebite având un efect motivațional direct proporțional cu valoare lor.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta