Direct la continutul paginii »

5 beneficii ale unui cont curent pentru încasarea salariului

Poza stire '5 beneficii ale unui cont curent pentru încasarea salariului'
02 Iunie 2023 0 comentarii

 

Fie că ești angajat cu contract individual de muncă, fie freelancer cu contract de prestări servicii, vei avea nevoie de un cont curent pentru încasarea veniturilor.


Dar ce este un cont curent?


Pe scurt, este un produs bancar care permite încasări, depuneri, retrageri și operațiuni pentru gestionarea finanțelor de zi cu zi. Astfel, toate tranzacțiile financiare se realizează prin intermediul băncii la care ți-ai deschis un cont curent. 


Față de un cont de economii sau de un depozit la termen, contul curent pentru încasarea salariului aduce cu sine 4 beneficii suplimentare:

  1. Plăți nelimitate cu cardul

Cu un cont curent pentru încasarea salariului, poți face tranzacții nelimitate cu cardul pentru cumpărăturile zilnice, pentru plata facturilor, pentru trimiterea banilor către persoanele apropiate. De asemenea, contul poate fi folosit pentru primirea venitului lunar din partea angajatorului, dar și pentru primirea sumelor trimise de persoanele apropiate din țară și din străinătate.


Poți folosi contul pentru tranzacții online la comercianții de încredere, pentru retragerea de numerar de la ATM și pentru plățile cu cardul la POS.

  1. Păstrezi banii în siguranță

Să ai numerar în portofel poate fi riscant pentru siguranța banilor, dar și pentru siguranța ta și a celor din jur, având în vedere că numerarul transportă numeroase bacterii. Utilizarea cardului și efectuarea de tranzacții online de câte ori este posibil diminuează riscurile și îți oferă un mai bun control asupra bugetului, pentru că fiecare operațiune se va reflecta în soldul tău și în desfășurătorul din aplicația pusă la dispoziție de Alpha Bank.

  1. Gestionezi banii din contul tău direct de pe telefon

Majoritatea instituțiilor financiare bancare operează în spațiul digital, inclusiv Alpha Bank. Atunci când deschizi un cont curent pentru încasarea salariului, ai acces la un pachet complet și gratuit de servicii de mobile banking, care includ: plata facturilor, depozite, transferuri, vizualizări rapide ale soldurilor și cheltuielilor, dar și servicii de plată cu cardul, cum ar fi Apple Pay, Google Pay și Fitbit Pay și Garmin Pay- toate acestea doar cu câteva apăsări pe ecranul telefonului tău.

  1. Transferi fonduri cu ușurință

Dacă ai mai multe conturi din diferite motive, poți configura transferuri unice sau recurente între conturi. De asemenea, poți configura transferuri între tine și membrii familiei tale sau apropiați.


Din contul pentru încasarea salariului de la Alpha Bank poți programa plățile viitoare ca să scapi de o grijă în plus!


În timp ce te bucuri de beneficiile unui cont pentru încasarea salariului, nu uita de planurile de viitor. Poți face transferuri gratuite și automate într-un cont de economii la Alpha Bank sau poți constitui depozite la termen, direct din aplicația de mobile banking. Acest lucru te poate ajuta să stabilești un fond de urgență sau să pui deoparte suficient pentru a atinge un anumit obiectiv financiar, fără a mai fi tentat să faci cheltuieli impulsive.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta