Direct la continutul paginii »

5 avantaje oferite de becurile cu led

Becul electric este o lampa electrica cu incandescenta care produce lumina prin trecerea curentului electric printr-un filament. A inceput sa ne lumineze inca din anii 1800, iar acum urmeaza sa se sting .

Iata top 5 avantaje oferite de noile becurile cu led:
 

  • *Durata de viata este superioara fata de un bec normal . Acestea au o durata de functionare de pana la 100 000 de ore. Daca ar fi sa facem o conversie a acestor ore am vorbi de ani intregi, mai exact 11 ani de functionare continua sau 22 de ani daca e folosit in proportie de 50% in fiecare zi. Becurile cu led nu se ard, isi dminueaza lumina treptat
  • *Economie - Becurile cu led consuma mai putin si sunt mai luminoase decat cele economice. Si par si mai sigure intrucat nu au in compozitie substante periculoase. Becurile cu led contin in interiorul lampii o dioda, care consuma cu 90 la suta mai putin curent decat un bec cu filament. In plus pot arde si 25 de ani
  • *Ecologie - Becurile cu LED conserva energia, nu emit radiatii ultraviolete, Legislatia europeana prevede inlocuirea pana in 2017 a tuturor surselor de iluminat cu incandescenta sau cu descarcare in gaze. Becul economic produce 500 de lumeni, pe cand becul cu led produce si 900 de lumeni.
  • *Indice de redare a culorii - Indicele de redare al culorii arata abilitatea unei surse de lumina de a reproduce corect culorile in comparatie cu o lumina naturala sau cu o sursa ideala de lumina. Pe scurt indicele de redare al culorii arata calitatea luminii produse de sursa de lumina in sine. Daca lumina are o calitate slaba, atunci ochiul uman nu va sesiza corect culorile.
  • *Aprindere instantanee - Aprinderea surselor cu LED este instantanee si fara palpait datorita absentei unui mediu gazos si a timpului de incalzire a acestuia, precum in cazul lampilor fluorescente.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta