Direct la continutul paginii »

5 aspecte esențiale de care să ții cont când îți mobilezi locuința

Poza stire '5 aspecte esențiale de care să ții cont când îți mobilezi locuința'
11 Decembrie 2020 0 comentarii

Mobilierul este o componentă critică a esteticii și funcționalității unei case. Fără acest element, nu am avea unde să ne așezăm și nici o masă pe care să o folosim când mâncăm sau pentru a ne bucura de cafea. Nici nu ar fi loc de depozitare. Fără mobilier, tot ce ai este spațiu gol. De acea, dacă vrei cel mai bun mobilier care să completeze interiorul casei tale, gândește-te să-și îndeplinească scopul în același timp. La urma urmei, achizițiile de mobilier presupun, de obicei, o investiție substanțială, așa că efortul, răbdarea și gândirea trebuie puse în procesul de cumpărare. Pentru a te ajuta să alegi bine și cu înțelepciune, găsește, mai jos, câteva dintre cele mai esențiale sfaturi de selecție a mobilierului.

Ia în considerare spațiul disponibil

Fie că îți mobilizezi spațiul de locuit, de luat masa, bucătăria sau dormitoarele, spațiul este un aspect primordial. Trebuie să te asiguri că mobilierul pe care intenționezi să-l achiziționezi se va încadra frumos în spațiul alocat acestuia. Aceasta se referă nu numai la zona camerei, ci și la înălțimea tavanului, plus o anumită toleranță și spațiu de circulație.

Evaluează stilul arhitectural

Alegerea mobilierului potrivit nu înseamnă, doar, ceea ce dorești pentru spațiul casei tale, ci este necesar să iei în considerare și arhitectura casei. Dacă nu, poți ajunge să cumperi mobilierul cel mai scump sau la modă, doar pentru a constata că pare deplasat sau nu se potrivește bine cu aspectul general al casei. În afară de aspectul arhitectural, trebuie să te gândești și la alte elemente de design, inclusiv culoarea, textura, proporția și materialul.  

Fă o listă de articole necesare

În sufragerie, de exemplu, în afară de piesele de bazăーcanapea, fotolii lux cu modele variate, scaune și mese obișnuite ー ia în considerare ce activități vei desfășura în această secțiune a casei tale. Vei face petreceri, te vei relaxa și vei viziona filme aici? Ai o familie mare sau mică? Vor locui cu tine copii mici sau rude? Ai animale de companie? Ai nevoie de depozitare? La toate aceste întrebări (și multe altele), ar trebui să răspunzi de la început, iar, apoi, să începi căutarea de mobilier. Mai mult decât atât, trebuie să te asiguri că, pe lângă faptul că este plăcut sau atractiv, mobilierul pe care îl alegi trebuie să-și servească scopul și să fie rezistent.

Stabilește un buget

Amintește-ți că mobilierul este o investiție, deci, trebuie să ai un buget stabilit, rezonabil, care să-ți permită să achiziționați piesele de care ai nevoie. Ai în vedere materialul folosit, manopera, finisajul și confortul. Asigură-te că găsești bucurie în achizițiile tale, luând în considerare sensibilitățile tale estetice sau preferințele de stil, fără a sacrifica funcționalitatea și calitatea.

Mobila de grădină

Dacă ai o grădină, verandă sau terasă pe care dorești să o faci utilă, trebuie să îți faci o listă cu elemente esențiale de care să ții cont, înainte de a merge la cumpărături:

  • activitățile pentru care îl vei folosi;

  • stilul și decorul;

  • clima și vremea;

  • dimensiunea, materialele și durabilitatea lor;

  • calitatea, manopera si confortul;

  • iluminatul.

Cumpărăturile pentru mobilier pot fi o aventură distractivă și interesantă, dacă ții cont de aceste idei de selecție a mobilierului. Este important și util să obții informații profesionale, pentru a nu da greș în alegerea mobilierului dorit.

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta