Direct la continutul paginii »

5 aspecte de luat în calcul când alegi o mașină de familie

 

Vremea mașinuței sport în 3 uși care te transportă cu viteză oriunde și oricând a apus. Acum a venit momentul să o înlocuiești cu o mașina capabilă să va transporte în siguranța și care să fie suficient de spațioasă pentru toți membrii familiei. Iată care sunt cele mai importante aspecte de luat în seamă atunci când pornești în căutarea unui automobil de familie.

1. Dimensiune

O familie mai mare înseamnă automat o mașină mai mare. Chiar dacă cel mic este, încă, la o vârstă fragedă, toate lucrurile de care ai nevoie pentru el pentru un simplu weekend la munte necesită foarte mult spațiu. Astfel, iată câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinească o mașină de familie, din punct de vedere al spațiului pe care îl pune la dispoziție:

 • portbagajul trebuie să fie suficient de încăpător astfel încât să intre în el căruciorul, bagajele și jucăriile. Dacă nu e cărucior, e tricicletă. Dacă nu e tricicletă, e trotinetă. Oricum ar fi, într-o familie cu cel puțin un copil portbagajul va fi mereu plin.
 • pe bancheta din spate trebuie să intre fără probleme cel puțin un scaun de copil. Aceasta trebuie să fie suficient de lată astfel încât scaunul să poată fi așezat cu ușurință atât cu fața cât și cu spatele către sensul de mers.
 • mașina de familie trebuie să fie suficient de înaltă astfel încât să poți introduce și să poți scoate copilul din scaunul lui fără probleme.
 • pasagerul din dreapta trebuie să aibă suficient loc la picioare indiferent dacă are sau nu scaun de copil asezat pe bancheta din spatele lui.
 • înainte de a cumpăra viitoarea mașină, privește în viitor. Ai deja un copil și știi categoric că îl mai dorești și pe al doilea? Atunci poate nu ar fi rău să te îndrepți din prima către o mașină extrem de spațioasă precum este noul Ford Transit Connect. În acest fel poți avea siguranță că ai o mașină ce poate face față cu brio copiilor și bagajelor!

2. Siguranță

Siguranța - în mod cert unul dintre criteriile la care o posibilă mașină de familie trebuie să exceleze. Stabilitatea mașinii în mers este un aspect pe care nu trebuie să îl treci cu vederea. În ceea ce privește transportul în siguranță a celor mici, mașina  ideală pentru o familie trebuie să aibă posibilitatea instalării unui scaun cu ISOFIX. Altfel, orice dotare ce ține de condusul în siguranță este binevenită, indiferent că este vorba de sisteme avansate de frânare controlată sau de sisteme de menținere a vitezei legale.  

3. Confort și dotări

Călătoria confortabilă este un alt criteriu important pe care trebuie să îl întrunească o mașină de familie, cu atât mai mult cu cât știi că familia ta pleacă des în călătorii cu mașina. Bancheta comodă și un interior spațios pot face diferența atât în cazul călătoriilor lungi, dar și în cazul plecărilor scurte. La fel de mult contează și cât de silențioasă este mașina pe care o ai în vedere. De asemenea, acordă atenție și altor aspecte:

 • este liniștitor să știi că în spate poți seta o anumită temperatură, ideală pentru cei mici iar în față poți beneficia de numărul de grade preferat.
 • posibilitatea unui sistem smart prin care poți porni căldura sau aerul condiționat în mașină prin telefon, de la distanță. Aceasta este o dotare extrem de apreciată, mai ales iarna sau vara. Astfel poți crea în mașină atmosfera perfectă, fără a ține copilul în mașina rece sau prea caldă.
 • plafonul panoramic poate fi o opțiune inspirată. Pe lângă faptul că oferă luminozitate și senzație de spațiu, pentru cei mici va fi o reală plăcere să privească cerul în timpul plimbărilor.

4. Consum

Este absolut normal să îți dorești să investești în crearea de momente memorabile pentru familia ta. De aceea, o mașină cu un consum scăzut de carburant poate face diferența atunci când împarți pe nevoi bugetul lunar al familiei tale. Mai puțini bani pentru carburant înseamnă mai mulți bani alocați activităților de familie!

5. Fiabilitate

Deoarece în cazul familiilor bugetul se stabilește în mare parte în funcție de nevoile copiilor, este de înțeles de ce majoritatea veniturilor se îndreaptă către ei. De aceea, este important ca mașina de familie să fie una care nu necesită cheltuieli mari de întreținere. Când achiziționezi o mașină pentru familia ta trebuie să iei în considerare cât vor costa asigurările și taxele, piesele de schimb sau reviziile.

 

Ca urmare, ai nevoie de o mașină spațioasă, sigură, confortabilă și fiabilă. Acum că știi după ce criterii să te ghidezi, mai mult ca sigur îți va fi mult mai ușor să găsești acea mașină de familie de care ai nevoie. 


 

0 comentarii

  Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
  Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta