Direct la continutul paginii »

5 abilitati pe care copiii le pot deprinde jucandu-se cu LEGO

Sursa: http://www.letgoyourmind.com

Una dintre cele mai educative jucarii se intampla sa fie si cea mai distractiva. Abilitatile pe care copiii le deprind din jocul Lego sunt foarte importante si utile in dezvoltarea acestora. In cazul in care nu te-ai gandit niciodata ce rol pot avea piesele de Lego in formarea copilului tau ca adult, poti afla in continuarea acestui articol 5 moduri prin care cel mic invata despre lumea inconjuratoare petrecandu-si timpul cu una dintre cele mai cunoscute jucarii educative.

 

5 abilitati invatate cu ajutorul LEGO

  • Abilitati motorii

Prin utilizarea cuburilor de Lego, cel mic are ocazia sa deprinda abilitati motorii. Piesele il ajuta sa isi exerseze dexteritatea degetelor atunci cand alege cuburile si construieste cu ele. Cel mic iubeste sa construiasca si poate face asta pentru ore intregi, timp in care isi dezvolta musculatura. Acest lucru il va ajuta mai tarziu in procesul de invatare a scrisului.  

  • Stimularea imaginatiei

 Piesele de Lego ofera celui mic un cadru plin de aventura, eroi, banditi, animale si creaturi mitologice. Imaginatia copilului este stimulata si i se ofera ocazia de a-si construi propriul univers, propria poveste.  

  • Sentimentul reusitei

La finalul fiecarei constructii, cel mic are sentimentul de mandrie provenit din faptul ca a reusit sa obtina cu popriile manute rezultatul imaginat. Entuziasmul dat de ceea ce vrea sa construiasca ii alimenteaza pasiunea de a lucra cu piesele Lego si de a realiza lucruri din ce in ce mai complexe pentru universul imaginat. In acest mod i se dezvolta increderea in propria persoana si entuziasmul fata de joc se mentine.  

  • Perseverenta

Uneori, o constructie inalta realizata cu ajutorul blocurilor de Lego se poate darama. Acest lucru va crea initial frustrare, dar in timp, cel mic va invata ce inseamna perseverenta. O va lua de la capat, lucrand la cladirea pe care vrea sa o construiasca. Aceasta este o abilitate importanta de care va avea nevoie mai ales atunci cand va deveni adult.

  • Stiinta, tehnologie si inginerie

Copilul invata cate putin din toate aceste domenii cu ajutorul cuburilor Lego. Invata ca orice cauza are un efect, astfel ca o constructie prea inalta va cadea la un moment dat. O cladire fara o baza solida va avea o rezistenta redusa, iar lucrurile, pentru a fi realizate, au nevoie a fi gandite inainte, pentru a se stabili modul in care vor fi construite. De asemenea, copilul tau va invata moduri noi prin care sa dea viata imaginatiei sale, punand in practica multe dintre principiile pe care stiinta, tehnologia si ingineria se bazeaza.

 

Ofera-i celui mic posibilitatea de a-si dezvolta abilitati utile atat pentru viata curenta, cat si cea de adult. Prin jocul cu piesele de Lego, copilul isi va exersa imaginatia, va invata cat de important este fiecare cub in constructia sa si va descoperi totodata lumea din jurul sau.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta