Direct la continutul paginii »

8 idei creative pentru a transforma curtea într-un loc de joacă

Poza stire '8 idei creative pentru a transforma curtea într-un loc de joacă'
21 Mai 2020 0 comentarii

 

Vara e anotimpul perfect pentru petrecerea timpului în aer liber. Pentru copii, un spațiu sigur și distractiv de joacă poate fi chiar curtea casei. Nu este nevoie decât de câteva ajustări și ai transformat-o în locul lor preferat. Dacă vrei să le oferi copiilor  distracție la ei acasă, te poți inspira din ideile prezentate în acest articol.

1. Instalează o trambulină

Trambulinele sunt extrem de iubite de copii. Ar putea sari pe ele… la nesfârșit. În plus, acum există modele care se potrivesc chiar și în spațiile mai puțin generoase. Asigură-te că trambulina este instalată corect și că plasa care o înconjoară este suficient de rezistentă, pentru ca joaca celor mici să fie sigură și lipsită de incidente.


2. Fă un leagăn

Copiii nu se mai satură de leagăne, atunci când merg la locul de joacă. Ce-ar fi să instalezi un leagăn pentru copii în curte, pe care să îl poată folosi oricând? Ai de ales între leagăne simple, din lemn sau cauciuc și cadru de sfoară, sau un ansamblu de leagăne. Leagănul simplu are avantajul că poate fi agățat oriunde există o grindă solidă. În schimb, ansamblul necesită mai mult spațiu, însă, dacă ai mai mulți copii, e soluția potrivită.


3. Amenajează un fort

Pentru copiii mai mari, poți pune la punct un fort sau o cetate în care să se poată juca sau ascunde. Poți lucra împreună cu cei mici, cu obiecte pe care, poate, le aveți deja în gospodărie: scânduri, anvelope, pietre mai mari, scaune vechi, perdele sau covoare. 


4. Construiește o căsuță în copac

Este nevoie de multă îndemânare și câteva cunoștințe de proiectare, însă copiii vor fi, cu siguranță, încântați de un asemenea plan. Alegeți un copac rezistent, cu o tulpină suficient de groasă. Construiți căsuța, din scânduri și grinzi, la o distanță mică de sol. Folosiți apoi pături sau o pilotă pentru a face un pat în căsuță și, de ce nu, înnoptați acolo.


5. Instalează o piscină gonflabilă

Vara, nimic nu este mai amuzant pentru copii decât o bălăceală pe cinste. Chiar dacă nu puteți merge la mare sau la ștrand, o piscină gonflabilă acasă face minuni. După ce ați instalat-o și aranjat-o, faceți o petrecere în jurul ei. Câteva șezlonguri, un pic de muzică și tone de limonadă sau înghețată garantează o distracție pe cinste.


6. Campați o noapte în propria curte

Alegeți un colț cu iarbă, la umbra unui copac. Cere-le copiilor ajutorul la instalarea cortului. Aduceți din casă saltele sau pături și amenajați cortul pentru o noapte de campare. Pregătește sandvișuri si, când se lasă seara, ieșiți cu toții în curte. Puteți face un mic foc de tabără. Stingeți luminile, spuneți povești și așteptați întunericul. Folosiți doar lanterne, iar când vi se face somn, dormiți ca în tabără. Va fi o experiență inedită pentru copii, chiar dacă totul are loc în propria curte.


7. Jucați șotron 

Dacă în curte ai o alee asfaltată, provoacă-i pe cei mici la desene cu creta. După sesiunea de desen, faceți un șotron și învață-i cum se joacă. Poți juca și tu, în amintirea clipelor din copilărie.


8. Amenajează un spațiu pentru muzică

Gardul se poate transforma într-un spațiu muzical, dacă atârni câteva oale vechi, sticle goale, legate între ele, țevi sau cutii metalice. După ce ai amenajat spațiul, invită-i pe copii să compună câteva piese. Lasă-i să bată în obiectele atârnate, cu ajutorul unor bețe, sau să sufle în sticle. S-ar putea să te surprindă creativitatea lor.


Cu puțină inspirație și imaginație, poți transforma curtea într-un loc de joacă inedit pentru cei mici. Astfel, timpul petrecut acasă va fi distractiv și plin de energie.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta