Direct la continutul paginii »

4 ponturi pentru renovarea locuinței

Poza stire '4 ponturi pentru renovarea locuinței'
25 August 2021 0 comentarii

 

Renovarea locuinței este unul dintre cele mai provocatoare proiecte pe care trebuie să le faci fiindcă pot apărea obstacole neprevăzute, mai multe cheltuieli, dar și o durată crescută de timp. Totuși, pentru că nu toate renovările trebuie să fie stresante, am făcut o selecție a sfaturilor care te vor ajuta cu viitorul tău proiect de renovare. 

Fă-ți un plan de renovare

Orice proiect reușit trebuie să înceapă cu un plan. Chiar dacă te vei mai abate pe parcurs de la el, cel mai bine ar fi să ai un plan bătut în cuie. Astfel: fixează un buget, scrie-ți toate acțiunile pe care vrei să le faci, materialele de construcții și de bricolaj de care ai nevoie și fă-ți un calendar, ca să știi ce orizont de timp ai la dispoziție. 


Alocă mai multe zile pe hârtie proiectului decât este nevoie, fiindcă, e foarte probabil să ai întârzieri. 

Materialele alese dar și culorile au impact mare pentru starea de spirit pe care vrei să o creezi în casă. Dacă este un proiect de familie, discută cu toți cei implicați și luați împreună cele mai importante decizii.

Schimbă doar ce este necesar

Înainte să începi proiectul, asigură-te că nu devastezi întreaga casă și schimbi chiar și părțile care îți plac. De exemplu, dacă ai un parchet de bună calitate, dar nu îți mai place nuanța/culoarea lui, poți să îl recondiționezi și să îl aduci în cea mai bună condiție posibilă a sa. Desigur, te va costa bani, dar parchetul durabil nu merită aruncat pentru a monta, de exemplu, unul laminat, mult mai puțin durabil. 

Dacă mobila de bucătărie este încă bună, dar nu mai corespunde noii amenajări interioare, găsește o soluție astfel încât să o revopsești și să diminuezi costurile.

Nu face compromisuri de la calitate

Calitatea materialelor este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei renovări. Când vine vorba de materiale calitative, gășești pe Kulttur.ro uși interioare de calitate, atât la comandă cât și standard. De asemenea, renovările mai serioase implică și schimbarea ferestrelor, ele fiind confecționate fie cu toc de lemn, fie din PVC sau aluminiu. Cu toate acestea, nu toate sunt la fel de rezistente. Documentează-te bine, înainte să cumperi orice obiecte pe care le schimbi dificil, dar și în care investești mulți bani. La fel cum sunt și ușile, și montarea ferestrelor necesită ajutor din partea unor profesioniști.

Fă-ți așteptări de timp realiste

Dacă îți renovezi casa în care locuiești, cel mai probabil, pentru o perioadă, vei sta la prieteni, familie, sau, chiar, la hotel. Și pentru că fiecare proiect are durata sa în funcție de complexitate, de plan, dar și de numărul persoanelor care lucrează la renovare, este important să-ți faci așteptări de timp realiste. În acest fel, vei putea să le spui celor dragi cât timp vei sta la ei. În cazul în care locuiești la hotel sau într-un apartament în regim hotelier, vei avea nevoie de buget suplimentar. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta