Direct la continutul paginii »

4 piese de mobilier care completează o sufragerie

Poza stire '4 piese de mobilier care completează o sufragerie'
11 Septembrie 2020 0 comentarii

 

Camera de zi, livingul, sufrageria - oricum s-ar numi această încăpere- a suferit anumite transformări în ultimii ani în special datorită utilității avute de-a lungul timpului. De cele mai multe ori, însă, este „doar“ un spațiu comun, în care se adună membrii familiei sau unde sunt invitați musafirii, și unde vă stabiliți pentru conversație sau masă. 

În timp, destinația inițială, de loc pentru servirea împreună a mesei, în special de sărbători a fost înlocuită de cea de spațiu comun pentru activitățile din timpul zilei ale membrilor familiei. De aceea, livingul trebuie să fie un loc primitor, în amenajarea căruia să se regăsească personalitatea fiecăruia.

Piesele de mobilier necesare 

Deși fiecare familie alege destinația și utilizarea încăperii, în funcție de necesitățile proprii, un living sau dining funcțional are nevoie de câteva obiecte de mobilier importante. Principalele piese care se regăsesc, de obicei, aici sunt:

- o masă de dimensiuni mari sau o insulă ce face trecerea spre bucătărie, și

- o canapea confortabilă, mai ales atunci când dispunerea apartamentului este de tip open space.

Un spațiu modern va păstra ideea de dining sau sufragerie, cu piesele de mobilier aferente (masa, scaunele, o servantă de păstrat tacâmurile și vesela) dar va fi altfel delimitat, trecerea dinspre bucătărie spre living făcându-se mult mai ușor.

Dacă ai deja un apartament de tip open space sau dorești să reconfigurezi spațiul în acest fel, delimitează bine zonele distincte din încăpere, de exemplu cu ajutorul unor covoare diferite. Fiecare dintre piesele de mobilier care compun această dispunere își va păstra funcționalitatea, fiind, în același timp, integrate unitar.

În funcție de dimensiunea și configurația spațiului, poți adăuga în completarea acestor piese de mobilier:

  1. O servantă pentru depozitarea veselei și a tacâmurilor
  2. O consolă decorativă
  3. O comodă de televizor
  4. Un fotoliu confortabil sau o masă de cafea în completarea canapelei

Cum să faci alegerea pieselor de mobilier în funcție de spațiul de care dispui

Masa

Deși noțiunea de mese luate cu toată familia, în sufragerie, s-a mai alterat, poți recrea această idee și într-un apartament de tip nou, cu o configurație deschisă (de tip open space). Un astfel de concept asigură mai multă libertate de mișcare în apartament și este mai bine adaptat stilului de viață contemporan, permițând, mai ușor, realizarea de activități comune și de socializare.

Pentru un acces facil, plasează zona cu masa cât mai aproape de bucătărie și ai grijă să fie bine delimitată de cea în care se află canapeaua sau televizorul. Poți păstra un stil al mesei diferit de restul mobilierului. De exemplu, o masă din lemn masiv poate fi combinată cu piesele de mobilier dintr-un living mai modern. Ai grijă doar ca, din punct de vedere cromatic, lucrurile să se lege în mod coerent, eventual subliniat cu ajutorul unor accesorii de efect (oglinzi, lămpi).

Canapeaua

Într-un living pătrat sau dreptunghiular, poți delimita cu ușurință zona de socializare, formată din canapea sau fotolii, de cea de dining. Cel mai la îndemână este să separi vizual cele două porțiuni prin folosirea de covoare de texturi, culori sau forme diferite. 

Este important însă ca într-un living pătrat să alegi piese nu prea masive și cu linii simple, care nu ocupă mult loc și nu încarcă vizual spațiul: canapele sau fotolii fără brațe ori cu picioare subțiri și drepte. Dacă alegi un colțar, lasă un spațiu de câțiva centimetri între el și zona ferestrei, pentru a nu accentua senzația de volum. Cel mai indicat într-o astfel de configurație este să amplasezi canapeaua perpendicular pe lungimea camerei, pentru a reduce vizual din spațiu, și să creezi un culoar de trecere bine definit. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/GZ5cKOgeIB0


Pentru un living dreptunghiular, folosește și alte obiecte, de exemplu o banchetă ori o bibliotecă mică, pentru a separa diferitele zone. O cameră cu dimensiuni mai mari îți permite să amplasezi canapeaua în mijloc și să creezi o întreagă amenajare în jurul ei cu ajutorul unor piese mai mici.

Piesele de mobilier care completează o sufragerie

1. Servanta pentru depozitare  

Poți adăuga o notă de distincție unui interior modern dacă, pe lângă masa de sufragerie, adaugi un corp de mobilier care va servi drept servantă pentru păstrat vesela și tacâmurile. Astfel, vei avea la îndemână tot ce ai nevoie pentru a așeza rapid masa. În plus, este un obiect care va atrage atenția, mai ales dacă este în ton cu designul mesei.


2. Consola

Consola este un alt obiect de mobilier care merge pus în sufragerie. Dacă spațiul nu îți permite o opțiune de acest tip, alege o consolă mică, decorativă, amplasată lângă unul dintre pereți, mai ales dacă forma livingului este una îngustă. În acest fel, piesa respectivă va deveni un punct de interes important și interesant în încăpere. 

3. Comoda pentru televizor

Deși nu pare unul dintre obiectele cele mai importante, această piesă a rămas o prezență constantă în încăperile de tip living sau sufragerie, de-a lungul timpului. Mai mult decât o simplă piesă cu rol practic, ea poate lua forme variate și poate fi în ton cu restul mobilierului. Ca să fie și mai interesantă, cumpără o lampă vintage pe care o poți așeza pe o comodă TV pentru a o pune în evidență. 

4. Fotoliul sau setul de fotolii

Dacă dorești să completezi sufrageria cu alte obiecte funcționale și aspectuoase, nu ezita să pui și un fotoliu sau chiar un set de fotolii, în funcție de spațiul de care dispui și de preferințele tale. Dacă ești genul care se delectează cu o carte bună și o ceașcă de cafea, cu siguranță vei aprecia un fotoliu confortabil și cât mai comod, și, eventual, o măsuță la îndemână. 

Dacă livingul este pătrat sau dreptunghiular, plasează fotoliul/fotoliile într-un colț, perpendicular față de diagonala camerei. Vei câștiga astfel spațiu, iar zona nu va părea prea încărcată. Accesorizează cu un lampadar înalt, curb sau drept, cu lumină caldă, atât pentru a ilumina zona, cât și pentru un efect estetic deosebit. 


Indiferent de spațiu, optează pentru piese care pot fi schimbate ușor între ele, de fiecare dată când dorești o reconfigurare a spațiului, și, totodată, care să se completeze reciproc. În plus, cu un element decorativ suplimentar, cum ar fi un lampadar cu un design deosebit ori un set de oglinzi, vei obține un efect special și vei adăuga coerență întregului ansamblu. 


Inspiră-te din ofertele pe care le găsești online, lasă-ți imaginația liberă și vei crea ambientul pe care îl dorești pentru tine și familia ta! 

 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta