Direct la continutul paginii »

4 metode de a economisi și mai mulți bani ca până acum

Poza stire '4 metode de a economisi și mai mulți bani ca până acum'
24 August 2020 0 comentarii

 

Una dintre grijile principale ale oricui este cum să facă să aibă mai mulți bani. În regulă, dacă ești în topul milionarilor din România, aceste articol mai mult ca sigur nu ți se va adresa. Pentru toți ceilalți, sugestiile legate de modalitățile de a mai strânge ceva bănuți, mai ales în situația incertă din puncte de vedere socio-economic în care ne găsim de câteva luni, ar putea veni ca o mană cerească. Desigur, ai putea să cauți un al doilea job, asta dacă ai timp, desigur. O metodă la fel de bună este să economisești mai bine. Haide să descoperim câteva modalități simple de a economisi mai mulți bani. 

Mai puține vacanțe 

Da, știm că probabil nu-ți va plăcea acest punct dar, atunci când chiar vrei să strângi bani, trebuie să faci anumite sacrificii. Nu spunem că trebuie să renunți la vacanța de vară planificată anual, dar câteva ieșiri de weekend ar putea fi amânate pentru o perioadă mai bună. Și să stai acasă cu cei dragi poate însemna timp de calitate, nu trebuie neapărat să pleci undeva. Și, în loc de câteva vacanțe costisitoare de-a lungul unui an, ai putea avea una și bună în care să nu te dai înapoi de la nicio cheltuială. Ce încercăm să spunem este că uneori trebuie să înveți să pui accentul pe calitate și nu pe cantitate. 


Redu din vicii sau rafinează-le

Fă un calcul obiectiv și vei descoperi că o parte indecent de mare din banii tăi se duc pe băutură, țigări și alte astfel de plăceri efemere. Nu spunem că trebuie să renunți cu totul la ele, dar le mai poți rafina și chiar rări. De exemplu, în loc să cumperi câteva pachete de țigări pe zi din comerț, ai putea să le iei direct de la tutungerie. Astfel vei avea parte de un produs de calitate de care te vei bucura mai mult. Dacă reduci și consumul, vei avea mai mulți bani foarte repede. În același mod ai putea înlocui pet-ul de bere cumpărat în fiecare zi cu o sticlă de vin doar la finalul săptămânii. Soluții există, trebuie doar să fii dispus să le cauți. 

Nu mai comanda mâncare 

Știm, este marea ta plăcere să comanzi de prânz sau în aproape fiecare seară, dar acest lucru îți poate drena finanțele foarte repede. Vei spune că în acest fel economisești timp și suntem de acord. Dar ce-ți lipsește acum, timpul sau banii? Vei spune că îți place prea mult acel fel de mâncare și nu vrei să renunți la el. De acord, dar n-ai idee cât de simplu este să replici rețeta preferată dacă achiziționezi ingredientele potrivite și înveți să gătești. Și da, timpul acesta nu trebuie considerat timp pierdut. Îl investești în tine doar! Vei învăța să gătești, poate chiar alături de partener sau copii. În plus, mâncarea va fi mult mai sănătoasă.


Pune bani deoparte în fiecare lună

Ai să râzi, dar să pui bani la finalul lunii într-un cont de economii nu este destul. De ce? Pentru că respectivele economii depind de luna în curs. Într-o lună mai grea s-ar putea să pui o sumă mai mică și în alta mai ușoară, o sumă mai mare. Dar asta nu înseamnă că îți controlezi cu adevărat finanțele. Alege o sumă moderată, de care te poți lipsi în fiecare lună și depoziteaz-o în contul de economii în momentul în care îți intră salariul, nu la finalul lunii. Astfel, indiferent de ce se întâmplă în luna respectivă, știi că ți-ai atins obiectivul de a economisi. Dacă îți rămân bani la finalul lunii, va fi ca cireașa de pe tort. Știm că toate aceste metode par complicate, dar beneficiul în timp este unul pe măsură. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta