Direct la continutul paginii »

4 idei pentru a invata pentru examenul de permis la care nu te-ai gandit pana acum

Poza stire '4 idei pentru a invata pentru examenul de permis la care nu te-ai gandit pana acum'
24 August 2020 0 comentarii

 

Foarte multe persoane care se pregatesc pentru examenul de permis cauta cele mai bune idei in acest sens, insa raman tot la tocitul clasic, care presupune ca citesc de sute de ori Codul Rutier, pentru a descoperi ca le este foarte dificil cu o astfel de abordare.

Propunandu-si sa vina in ajutorul celor care se pregatesc pentru examen, www.i-drpciv.ro dezbate metode mai bune de a invata, astfel incat elevului sa ii fie mai usor. In aceasta idee, profesionistii recomanda anumite etape care nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica, in perioada de pregatire:

1. Elevului ii vor creste sansele de reusita prin rezolvarea a cat mai multor teste auto DRPCIV

Una din cele mai mari greseli pe care le fac persoanele care invata pentru examenul auto consta in faptul ca nu trec la teste pana cand nu considera ca au invatat suficient de bine Codul Rutier. Aceasta este o greseala elementara! Invatatul pe dinafara, mecanic, nu a ajutat niciodata pe nimeni.

Viitorul sofer trebuie sa inteleaga ca toate informatiile acumulate trebuie sa fie tinute minte pe viitor, fiind utile in viata de sofer. Prin urmare, este ideal ca elevul sa inceapa sa faca teste auto pe i-drpciv.ro pe masura ce citeste Codul, pentru ca foarte multe informatii vor fi invatate asa.

2. Ajutat de terte persoane, elevul poate sa ia in calcul procesul de invatat pe roluri

De regula, cei care se pregatesc pentru examenul auto, au in preajma persoane care ar putea sa le ajute atunci cand invata. Fie ca este vorba despre parinti, frati, buni prieteni sau chiar partener de viata, unul dintre cele mai bune moduri de a invata este prin predare.

In momentul in care elevul se simte suficient de stapan pe cunostintele sale, tot ce trebuie sa faca este sa intre pe chestionare auto online si sa ii explice persoanei de langa el motivul pentru care anumite raspunsuri sunt corecte sau gresite. Asadar, poate sa intre in rolul de profesor. Repetarea teoriei cu voce tare, explicand practic, este foarte importanta si ajuta la sedimentarea informatiei.

3. Toate explicatiile chestionarelor trebuie sa fie intelese intr-un mod logic

Sunt foarte multe persoane care rezolva chestionare online si care nu se uita pe explicatii. Vad ca au raspuns gresit si trec peste fara sa citeasca desi la fiecare raspuns gresit este oferita o explicatie detaliata, astfel incat elevul sa inteleaga unde a gresit.

Multi dintre elevii scolilor de soferi se descurajeaza atat de tare cand vad astfel de rezultate, incat renunta sa mai citeasca si altceva. Citind explicatiile este mult mai usor ca elevul sa evite sa mai faca anumite greseli pe viitor.

4. Pentru o mai buna intelegere Codul Rutier se invata pe capitole

O alta idee buna pentru a invata pentru scoala de soferi este invatatul pe capitole. Atunci cand elevul invata pe capitole si ulterior rezolva chestionarele, ii va fi mult mai usor sa retina, decat atunci cand trece peste tot Codul o data si apoi face chestionare generale. In plus, aceasta metoda este mult mai utila si pentru faptul ca nu mai genereaza la fel de multe frustrari.

Atunci cand o persoana greseste repetat, asa cum se intampla in cazul chestionarelor generale facute de la inceput, are tendinta sa renunte mai usor. In schimb daca sunt facute teste dupa fiecare capitol invatat din Codul Rutier, sansele ca erorile sa fie mai mici sunt mult mai mari, deci atitudinea va ramane pozitiva.

Respectand aceste sfaturi foarte multe persoane vor reusi cu siguranta sa obtina cele mai bune rezultate la proba teoretica a examenului pentru permis.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta