Direct la continutul paginii »

4 criterii de care să ții cont când alegi cabinetul stomatologic

Poza stire '4 criterii de care să ții cont când alegi cabinetul stomatologic'
10 Februarie 2020 0 comentarii

 

Dantura reprezintă una dintre cele mai importante părți ale corpului uman. Cu un rol foarte important atât din punct de vedere al modului în care ne hrănim, dar și din punct de vedere estetic, dinții și măselele sunt elemente de care trebuie să ai mereu grijă și ale căror probleme trebuie tratate la timp. Este esențial să ai grijă de dantura ta și să previi cariile sau alte probleme care o pot afecta, iar în acest sens vizitele la stomatolog sunt de o importanță capitală. 


Medicii stomatologi recomandă prevenirea situațiilor neplăcute, astfel că vizitele la dentist ar trebui efectuate de cel puițin două ori pe an, chiar dacă nu întâmpini probleme sau dureri care să te determine să ceri ajutor. Aceste vizite, care pot fi făcute cu un minim de efort, te vor scuti de cheltuieli importante, dar și de dureri uneori insuportabile. În cele mai rele cazuri, amânarea vizitelor la stomatolog poate să conducă chiar la pierderea unui dinte sau a unei măsele. 


Dacă ești hotărât să faci o vizită la cabinetul stomatologic și să verifici care este starea danturii tale, trebuie să știi că alegerea locului în care vei merge trebuie făcută în funcție de mai multe criterii. Fiind un subiect foarte serios și sensibil, sănătatea danturii tale merită pricepere și atenție la detalii, astfel că soluțiile cele mai ieftine nu sunt mereu recomandate. Iată care sunt 4 criterii importante pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți alegi cabinetul stomatologic la care te vei controla și, dacă este cazul, trata. 

Aparatura modernă

Acest criteriu este unul esențial atât pentru pacienții cărora le e frică de vizitele la stomatolog, cât și pentru cei care nu au o problemă cu mersul la dentist. Dacă faci parte din prima categorie, trebuie să știi că aparatura modernă este proiectată special pentru a permite medicilor să acționeze în condiții de maxim confort pentru pacient și să nu le provoace acestora niciun fel de neplăceri. De asemenea, dacă aparatura din dotarea cabinetului este una conformă cu ultimele standarde, intervențiile vor fi mult mai rapide și de calitate. 


Pe lângă echipamente și tehnologii, foarte importante sunt și materialele folosite. Întreabă-ți medicul la ce materiale apelează și informează-te despre calitatea și durabilitatea acestora. Așadar, dacă vrei să ai parte de un tratament lipsit de neplăceri și cu rezultate durabile, apelează la o clinică stomatologică modernă

Atitudinea personalului

Chiar dacă, în majoritatea specializărilor, medicii experimentați sunt preferați de pacienți în fața celor aflați la început de drum, domeniul stomatologiei este unul aparte. Această arie se află într-un continuu proces de evoluție, iar situația țării noastre este și ea una de care trebuie să ții cont. Medicii stomatologi cu o vârstă înaintată au fost obișnuiți să performeze cu echipamente care astăzi nu mai sunt eficiente, iar tehnicile și metodele la care apelează pot fi și ele depășite. Totuși, ei pot compensa prin faptul că știu cum să gestioneze situații mai delicate, grație experienței acumulate. Pe de altă parte, medicii tineri, aflați la început de carieră, sunt mult mai deschiși la tehnicile moderne și poți avea încredere că te vor trata foarte bine, în ciuda lipsei de experiență. Trebuie să ții cont, în primul rând, de atitudinea pe care medicul o abordează atunci când intri în contact cu el și cât de deschis este să îți vorbească despre modul în care se va ocupa de tratamentul tău. 

Condițiile de igienă și confort

Igiena este esențială atunci când mergi la medic, iar la stomatolog contează foarte mult să beneficiezi de condiții igienice impecabile. Dantura este o zonă foarte predispusă la infecții și e imperios necesar să fii tratat exclusiv cu instrumente sterile. De asemenea, asigură-te că medicul la care ai putea sa te tratezi este unul care apelează la anestezie, așa cum este obligatoriu, pentru orice fel de tratament. Trebuie să știi că anestezia este inclusă în tratament și este opțiunea ta dacă vrei să o refuzi, însă medicul are obligația de a ți-o pune oricând la dispoziție. 

Programul cabinetului

Atunci când mergi la stomatolog, trebuie să știi că este posibil ca vizitele să fie recurente. În cazul în care ești angajat, acest aspect poate fi foarte important, întrucât mersul la dentist poate fi o cauză pentru care să apelezi la învoiri sau la zile de concediu, dacă programul tău nu se sincronizează cu cel al medicului. Astfel, este recomandat să te interesezi în prealabil cu privire la orarul cabinetului și să te orientezi către unul care are activitate și te poate programa și după ce ieși de la serviciu. 


Modul în care îți alegi clinica stomatologică este foarte important, atunci când vrei să apelezi la tratamente sau la un simplu consult. Ține cont de criteriile enumerate anterior pentru ca experiența ta să fie una reușită și eficientă. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta