Direct la continutul paginii »

3 metode eficiente de a verifica originalitatea ochelarilor de soare

Poza stire '3 metode eficiente de a verifica originalitatea ochelarilor de soare'
17 Februarie 2020 0 comentarii

 

Ochelarii de soare se numără printre cele mai vândute accesorii din toate timpurile. Ei sunt atât utili, protejând ochii de razele UV pe timp de vară și nu numai, cât și estetici. Ochelarii aleși cu inspirație pot completa perfect orice look, casual sau elegant, glam sau nonconformist.

Dat fiind faptul că fiecare persoană deține cel puțin o pereche, pe piață există, în prezent, zeci sau chiar sute de producători de ochelari de soare. Dar cum poți face diferența dintre un produs premium și o replică slab calitativă? Află în continuare, din cei trei pași prezentați mai jos.

1. Verifică logo-ul și poziționarea lui

Primul indiciu cum că ochelarii nu sunt autentici este dat de logo și de felul în care acesta este poziționat pe produs.

De cele mai multe ori, companiile își plasează sigla într-un mod subtil, pe lentilă, pe interiorul sau pe exteriorul brațului perechii de ochelari. Dacă logo-ul este inscripționat ostentativ, cu un font imens, există posibilitatea destul de mare ca produsul să fie fake.

Totodată, logo-ul va respecta întotdeauna un anumit font, o culoare sau alte elemente distinctive. Așadar, când vrei să cumperi ochelarii de soare, găsește sigla și asigură-te că aceasta este autentică. O poți compara cu cea de pe cutie sau poți căuta pe Internet o fotografie care să te ajute să faci comparația.

În plus, citește cu atenție denumirea brandului. Adesea, producătorii de accesorii fake folosesc logo-uri similare cu brandul pe care îl copiază, însă schimbă o literă sau un detaliu dificil de observat.

2. Ferește-te de „mega reduceri”

O pereche de ochelari de calitate nu va costa niciodată foarte puțin. Dacă găsești prețuri ce par a fi un chilipir, oprește-te pentru o secundă și fă câteva verificări înainte de a introduce datele cardului pe site sau de a scoate banii din portofel.

Caută modelul respectiv de ochelari pe site-ul oficial al firmei și vezi care este costul său. Dacă reducerea găsită în altă parte este suspect de mare, iar diferența dintre prețuri este uriașă, sunt mari șanse ca produsul aflat la promoție să fie o copie de slabă calitate.

Extra Tip: Dacă ai găsit ochelarii de soare la reducere într-o piață, într-un târg sau la un comerciant care nu oferă bon fiscal, poți fi sigur că produsele sunt false. Marile branduri nu vor colabora niciodată cu astfel de magazine, din motive de legalitate.

3. Cumpără din surse de încredere

Uneori, replicile sunt atât de fidele, încât nici cel mai antrenat ochi nu le-ar putea distinge de original. De aceea, dacă vrei să te asiguri că achiziționezi un produs de calitate, fă-ți cumpărăturile doar din locuri acreditate, în care ai încredere sau de unde ai mai achiziționat produse și cu alte ocazii.

De exemplu, poți comanda ochelari de soare de la cele mai cunoscute branduri din magazinul online Lentiamo sau direct de pe site-urile firmelor producătoare. Astfel, te vei asigura că produsele din colet sunt 100% originale. În plus, vei primi și acte oficiale, precum factură și garanție.

De asemenea, fii atent la codul fiecărui model de ochelari. Dacă analizezi interiorul brațelor, acestea vor fi întotdeauna inscripționate cu o serie de cifre. În caz contrar, produsul este doar o replică.

Cu toate acestea, multe produse false sunt atât de convingătoare încât au și un cod scris, chiar în locul corect. Totuși, înșiruirea de cifre va fi aleatorie. Intră pe site-ul brandului și introdu codul modelului, pentru a verifica dacă acesta este valid.

În final, când cumperi ochelari de soare, te poți baza și pe propria intuiție. Analizează lentilele, brațele, îmbinările dintre acestea și îți vei da seama instant care este calitatea adevărată a produselor.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta