Direct la continutul paginii »

3 lucruri de care sa tii cont cand construiesti o casa la tara

Poza stire '3 lucruri de care sa tii cont cand construiesti o casa la tara'
19 Ianuarie 2018 0 comentarii

 

Multi dintre noi visam sa scapam de un oras aglomerat si sa ne refugiem intr-o casa la tara, unde aerul este curat si peisajele te binedispun. Ideea de a construi o casa la tara pentru vacantele tale sau pentru a te retrage la pensie este o idee grozava. Fara a fi un proces usor, mai ales daca nu ai mai trecut printr-o astfel de experienta, construirea unei case la tara implica nu doar sa dispui de buget, dar si sa tii cont de o serie de aspecte, trei dintre ele le gasesti detaliate mai jos.

Put forat de apa

Bucuria unei case la tara o reprezinta spatiul verde, gradina, posibilitatea de a cultiva fructe si legume. Udarea gradinii si apa pentru uz casnic la debit satisfacator poate avea ca sursa un put forat de apa. In plus, te bucuri de apa potabila fara a mai achizitiona bidoane grele de la magazin.

Daca in zona nu exista retea de alimentare cu apa sau nu iti doresti sa te racordezi la aceasta ori pur si simplu vrei sa ai propria sursa de alimentare cu apa potabila, atunci iti vine in ajutor un serviciu de foraje puturi de apa. Prima etapa va fi cea de consultanta oferita de un specialist in hidrogeologie pentru a stabili adancimea forajului, modalitatea de executie. Foarte important, trebuie sa ti se garanteze ca vei avea o apa limpede, fara impuritati, iar debitul va fi cel in concordonata cu nevoile gospodariei tale.

Izolare termica

Izolarea termica are avantaje cunoscute deja de multi dintre noi. Contribuie in mod semnificativ la reducerea considerabila a consumului de combustibil pentru incalzire, asadar inseamna facturi mai mici. Totodata, se reduce zgomotul exterior si este si o rezistenta a constructiei la incendiu (in cazul izolatiei cu vata minerala).

Casele izolate termic raman mai calde iarna si mai racoroase in timpul verii. Prin urmare, cladirea termoizolata ofera un confort deosebit atat in timpul verii, cat si in timpul iernii.

In cladirile fara izolatie termica se formeaza de regula condensul. Nimeni nu isi doreste pete de mucegai pe pereti. Cu o izolatie termica exterioara a peretilor, acest fenomen este complet evitat, deoarece temperatura in cladire nu scade sub punctul critic de condensare.

Pentru ca aplicarea izolatiei termice conduce la o economie considerabila a consumului de energie si, prin urmare la consumul de combustibil, rezulta mai putina poluare pentru mediu.

Firma de constructii

Trebuie sa stii ca esti obligat conform legii sa angajezi un diriginte de santier, fie ca iti doresti o casa cu etaj sau doar parter.

Firma de constructii te va scapa de orice grija privind realizarea casei tale, iti va oferi de fapt casa la cheie (sapatura pentru realilzarea fundatiei, zidarie exterioara, zidarie de compartimentare, instalatii termice, electrice, finisaje s.a).

Cu siguranta nu vrei sa cari saci de ciment pana la locul in care iti construiesti casa, sa ai surprize neplacute cu termenele de finalizare, sa nu ai un contract pe baza caruia sa il tragi la raspundere pe mesterul angajat. O firma de constructii te scapa de griji, drumuri, hoinarit prin magazine dupa materiale.

 

Este important sa lucrezi cu specialisti, astfel incat constructia casei tale sa se desfasoare asa cum iti doresti, rezultatul sa fie de calitate, la termen. Angajeaza firme care ti-au fost recomandate, documenteaza-te inainte de a face alegerea. Internetul te ajuta azi sa afli ce ai nevoie. Deci daca ai vazut un anunt pe strada, pe un stalp, cu foraje puturi, nu te grabi sa suni. Lucreaza cu firme care au experienta, pe baza de contract. Succes!

 

 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta