Direct la continutul paginii »

3 idei de hobby-uri pentru pasionații de tehnologie

Poza stire '3 idei de hobby-uri pentru pasionații de tehnologie '
23 Iunie 2022 0 comentarii

 

În jurul tehnologiei, gravitează o mulțime de hobby-uri interesante pe care le poți include și tu în programul tău de la finalul unei săptămâni. Dacă te-ai simțit dintotdeauna atras de această zonă, îți oferim astăzi 5 idei de activități potrivite pentru timpul tău liber.  


Pasionații de domenii tehnologice au capacitatea de a învăța în permanență lucruri noi, explorând tehnici de lucru inedite și dezvoltând soluții cu potențial pentru îmbunătățirea calității stilului de viață. Vezi recomandările noastre și adaugă pe listă un nou hobby interesant:

Printarea 3D 

În prezent, imprimantele 3D sunt utilizate în foarte multe domenii bazate pe producție, datorită simplității prin care se pot obține resursele necesare în procesul de printare. Mai mult decât atât, tehnicile de lucru sunt cât se poate de intuitive, iar modelele obținute pot surprinde prin acuratețea detaliilor, raportată la modelul conceput online. 


Poți învăța să construiești modele 3D cu ajutorul unei imprimate dedicate celor cu experiență redusă, utilizând materii prime simplu de prelucrat și foarte convenabile, din punct de vedere al costurilor de achiziție. La 3D In The Box, gasesti o gama variata de produse pentru imprimarea 3D, ideale pentru cei care prelucrează din pasiune astfel modele de forme și dimensiuni variate.


Descoperă în oferta disponibilă online imprimante 3D, filamente și rășini pentru utilizări diferite, dar și accesorii pentru întreținerea acestor sisteme. Adaugă în coșul de cumpărături cele mai potrivite produse pentru hobby-ul tău, apoi comandă-le online printr-un  proces foarte simplu. 


Nu în ultimul rând, învățarea tehnicilor de printare 3D îți permite să conectezi acest hobby cu alte pasiuni alte tale, precum: 


  • arhitectură - realizarea de modele scalabile ale unor imobile sau spații urbane;

  • fashion - realizarea unor modele 3D de bijuterii și alte accesorii, cu foarte multe detalii; 

  • automotive - realizarea de prototipuri ale unor modele auto concepute chiar de tine etc. 

Programarea 

Cei care învață programare dintr-o simplă pasiune pot ajunge să ocupe funcții importante în companii de IT. Salariile din această industrie se ridică și la câteva mii de euro pe lună, iar posibilitatea de a lucra în sistem „work from home” determină o listă variată de oportunități. 


Cererea de programatori este într-o continuă creștere datorită importanței pe care o are digitalul în viața fiecăruia dintre noi. Poți scrie linii de cod pentru aplicații de mobile sau platforme online dedicate unor terminale desktop, dar și pentru soluții tehnologice mult mai complexe. Exemplu: platformele pentru monitorizarea unor fluxuri de lucru interconectate. 


Ai putea învăța să programezi chiar de acasă, atunci când ai acces la un ABC dedicat celor cu puțină experiență în acest domeniu. Există cursuri acreditate online, webminarii sau chiar tutoriale video disponibile pe Youtube, cele din urmă fiind accesibile tuturor, cu zero costuri de utilizare și posibilitatea de a reveni asupra lor, ori de câte ori consideri că este necesar. 


Soluțiile IT de programare sunt atât de importante astăzi pentru dinamica unei companii sau pentru stabilitatea unei anumite ramuri economice încât ar fi mai dificil să identificăm entități care încă nu apelează la digital pentru a-și păstra relevanța în piață. 

Design grafic 2D / 3D

Vrei să pătrunzi într-un domeniu care îți poate permite să fii cât de creativ dorești? Poți învăța să modelezi 2D sau 3D, cu ajutorul unor tooluri extrem de avansate precum Photoshop sau ZBrush. Poți aplica apoi ce știi într-o mulțime de activități asociate digitalului precum: printarea 3D, marketingul online, realitatea virtuală (VR), gamingul, iar lista poate continua. 


La fel ca celelalte două hobby-uri analizate puțin mai sus, designul grafic îți permite să monetizezi pasiunea pe care o ai. Poți lucra în comunicare sau te poți angaja într-o companie dezvoltatoare de jocuri pe baza unei experienței acumulate prin învățare. Atât toolurile necesare în proces, cât și noțiunile teoretice de care ai nevoie sunt disponibile online, free sau paid. 


Pentru un graphic designer, portofoliul este mai important decât un CV, întrucât calitatea lucrărilor primează, comparativ cu anii de experiență profesională sau cu studiile de profil urmate (liceu, facultate, master). Așadar, iată încă un hobby ce îți permite să urmezi un alt drum în carieră într-un mod total independent față de pregătirea pe care o ai. 


Dacă te pasionează tehnologia, aceste pasiuni de weekend te pot ajuta să îți construiești un viitor mult mai adaptat modului în care tu vezi lumea din jurul tău. 


Cu resursele necesare și determinarea unei persoane care învață de la zero un set diferit de noțiuni, poți ajunge să faci progrese uimitoare, într-un timp cât se poate de scurt. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta