Direct la continutul paginii »

3 caracteristici esențiale ale unui site de succes

 

sursa foto: https://pxhere.com/en/photo/1434695


Site-urile au ajuns în ziua de azi o carte de vizită pentru oricine dorește să își facă activitatea cunoscută publicului. Fie că ai un magazin online sau doar un blog pe care prezinți diverse informații, website-ul reprezintă primul contact cu vizitatorii. De aceea, acesta trebuie să fie atractiv atât din punct de vedere vizual, cât și al conținutului. Nu în ultimul rând, dacă vrei să vinzi un produs sau serviciu cu ajutorul site-ului, ar fi indicat să incluzi și un buton cu funcția Call to Action. Vei găsi mai multe despre aceste metode în rândurile ce urmează.


Conținutul


Un site atractiv, pe care vizitatorii să rămână cât mai mult, dar și să revină, are nevoie de design și conţinut de calitate. Informația prezentată pe site trebuie să fie concisă și actualizată, mai ales atunci când vinzi produse online.


Încearcă să te pui în pielea vizitatorului, judecând structura website-ului din prisma lui. De cele mai multe ori, oamenii intră pe site-uri pentru a se informa. Fie că doresc să cerceteze piața în vederea achiziționării unui produs, fie că au fost atrași de titlul unui articol, ei aterizează pe pagina ta cu anumite așteptări. Redactează periodic articole noi pe teme legate de ideea site-ului, pentru a urca în topul motoarelor de căutare și folosește cuvinte cheie în vederea creșterii vizibilității; numai în acest fel vei crește organic numărul de vizitatori.


Fotografia de produs


Deschiderea actuală către lumea virtuală a dus la mutarea multor piețe în mediul online, lucru ce a dus la o competiție acerbă între site-uri. Țelul constă în atragerea și menținerea vizitatorului pe un anumit spațiu virtual, iar unele dintre instrumentele cele mai eficiente în acest sens sunt fotografiile de produse. Ele reprezintă un imbold puternic pentru clienţi şi, cu cât acestea vor fi mai reușite, cu atât vei avea mai multe șanse de a atrage vizitatori pe site-ul tău.


Utilizează cât mai multe poze pentru a ilustra cât mai bine mesajele transmise prin text. Acordă atenţie detaliilor, cromaticii şi încadrarării. Subiectele alese trebuie să facă trimitere la informaţiile de pe site, de exemplu, pentru un blog de călătorii la mare, fotografiile cu plajele scăldate în lumina soarelui nu trebuie să lipsească. Este indicat să apelezi la firme specializate în fotografie de produse pentru a-ți asigura succesul.


Call to action


Uneori textul, designul, pozele şi alte animaţii ce se regăsesc pe un website nu sunt suficiente pentru atingerea scopului. Mai ai nevoie, printre altele, de butoane Call to Action. Acestea sunt unelte interactive ce pot lua forma unor ferestre care să convingă utilizatorul să acționeze. Un buton de înregistrare sau de abonare la noutățile site-ului va genera încredere, fiind un pas pentru stabilirea unei legături cu potențialul client.


„Cumpără acum” sau „Profită azi de discount-uri” sunt alte exemple de butoane Call to Action direcționate către clienți. Ele îți vor mări șansele de a vinde produse pe un site, crescându-ți în acest mod afacerea. Nu este recomandat să folosești prea multe astfel de mesaje, deoarece peste o anumită limită poți părea agresiv.


În concluzie, pentru a avea un site de succes sunt necesare îmbunătățiri la nivelul textului, fotografiilor și interacțiunii cu vizitatorii. Actualizează constant conținutul, publică material nou și pune poze relevante pentru ca lumea să te găsească mai ușor pe internet.

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta