Direct la continutul paginii »

10 sfaturi practice și recomandări pentru vacanțe în Turcia

Poza stire '10 sfaturi practice și recomandări pentru vacanțe în Turcia'
02 August 2022 0 comentarii

 

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru turiștii români este Turcia, țara aflată pe două continente, care își așteaptă oaspeții cu locuri minunate, o natură generoasă și o istorie spectaculoasă. Pentru un concediu în Turcia așa cum îți dorești, îți prezentăm cele mai bune sfaturi și recomandări, utile în călătoriile tale spre Bosfor și Dardanele.

Pregătește actele de călătorie, inclusiv pașaportul

Ai nevoie de pașaport valabil ca să călătorești în Turcia. Interesează-te despre actele necesare pentru controale medicale, bagaje și alte reguli la graniță. Dacă pleci cu familia în vacanță, trebuie să ai documentele pentru copiii minori, conform legilor internaționale. 

Plătește cu cardul sau schimbă bani cash în Turcia

Nu-i nevoie să schimbi bani din țară, găsești multe case deschise în zonele turistice și în marile orașe, iar cursul este convenabil. Poți să plătești cu cardul în cele mai multe locuri, așa că pune în portofel doar cât să ai pentru taxele de drum și pentru mici cumpărături până ajungi la destinație.

Călătorește cu avionul la Istanbul și în Antalya, rapid și sigur

Poți să ajungi în Turcia cu mașina personală, cu trenul sau cu autocarul, dar cea mai convenabilă modalitate de transport este cea aeriană. Ai oferte disponibile pentru bilete de avion București-Istanbul și bilete de avion către stațiunile din Antalya, așa că alege zboruri la tarife avantajoase, ca să te bucuri de o vacanță relaxantă, fără stresul și oboseala unui drum lung.

Încheie asigurare medicală și asigurare de călătorie 

O recomandare importantă pentru concediul în Turica este să-ți faci asigurare de călătorie și asigurare medicală. Atenție, nu sunt valabile facilitățile pe care le ai prin Cardul European de Sănătate, așa că prudența este prioritară.

Cumpără abonamente turistice pentru transport și vizite la muzee

Ca să faci economii la bugetul de vacanță, cumpără tourist pass-uri pentru transportul public și pentru vizitele la obiectivele turistice din orașele unde vei călători. Alege abonament mixt, care să combine ofertele rutiere, feroviare și navale.

Planifică itinerariul și excursiile pentru fiecare zi de vacanță

Turcia oferă la tot pasul obiective turistice interesante și atracții unice, așa că este recomandat să realizezi un itinerariu și să planifici în detaliu programul fiecărei zile de vacanță, ca să nu omiți niciun loc important.

Îmbracă-te decent atunci când vizitezi lăcașuri de cult 

Nu uita că vei vizita o țară musulmană, unde trebuie să respecți o anume conduită atunci când vizitezi moschei. Este necesară o ținută vestimentară decentă, iar femeile trebuie să-și acopere capul și umerii cu un batic, un șal sau o eșarfă.

Savurează preparatele culinare turcești

O călătorie în Turcia îți prilejuiește întâlnirea cu una dintre cele mai apreciate bucătării tradiționale. Încearcă preparatele cu influențe anatoliene, mediteraneene și orientale și savurează aromele fine împreună cu un ceai turcesc servit din pahare speciale. 

Experimentează street food-ul din Istanbul și stațiuni turistice

Delectează-te cu specialitățile street food turcești, pentru că sunt delicioase și rafinate. De la pește fript servit în baghetă caldă, porumb copt și kumpir, până la simit, ayran și suc de rodie, dondurma și alte bunătăți, te vei bucura de surprize culinare pline de gust și savoare.

Petrece o zi în bazare, să te simți ca în “O mie și una de nopți” 

O vacanță în Turcia n-ar fi completă fără o hoinăreală prin bazare, nelipsite din orașe și stațiuni. Vei găsi aici o mulțime de articole de îmbrăcăminte, accesorii, bijuterii, mătăsuri și podoabe, iar târguiala cu negustorii locali face parte din obiceiurile locului.

Ia în considerare aceste recomandări și petrece un concediu de neuitat în Turcia, țara unde vii ca turist, te simți ca un oaspete și pleci ca prieten, cu gândul de a reveni cât mai curând!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta