Direct la continutul paginii »

10 idei pentru amenajarea camerei de zi

Poza stire '10 idei pentru amenajarea camerei de zi'
10 Ianuarie 2022 0 comentarii

 

Livingul este cea mai prețioasă încăpere a casei. Aici se adună întreaga familie pentru a petrece momente de neuitat, însă în acest loc îți găzduiești și prietenii sau te retragi la sfârșitul unei zile obositoare ca să te relaxezi alături de partener. Funcțiile camerei de zi sunt multiple, de aceea decorul ales trebuie să o transforme întotdeauna într-un spațiu elegant, confortabil și aspectuos. Dacă ai nevoie de inspirație pentru amenajarea sufrageriei, iată câteva idei interesante pe care le poți pune în practică:

1.Creează un open space

Dacă ai această posibilitate, unește două zone din locuința ta. Fie că este vorba despre living și bucătărie sau living și hol, vei beneficia de mai mult spațiu, dar și de un decor inedit.

2.Renunță la scaune sau fotolii

Chiar dacă sunt unele dintre cele mai apreciate obiecte de mobilier, acestea nu trebuie să-și găsească neapărat locul în camera de zi. Înlocuiește-le cu o canapea supradimensionată ori un colțar generos, pe care poți să le găsești aici https://www.mezoni.ro/mobilier-si-saltele/canapele. Astfel, vei avea un decor mult mai aerisit, modern și confortabil.

3.Optează pentru un decor în alb și negru

Îți dorești un living modern și foarte fresh? Atunci combină aceste două non culori pentru amenajarea sa. Atingerea luxoasă a negrului și simplitatea albului te vor ajuta să obții aduci un plus de profunzime și dimensiune sufrageriei tale, mai ales dacă nu este prea spațioasă.

4.Realizează un perete de accent

Fie că alegi să-l vopsești într-o nuanță diferită, fie că folosești un tapet cu aspect deosebit, peretele de accent va atrage toate privirile. Ai grijă să alegi mobilierul în așa fel încât să obții un spațiu unitar și armonios, atât din punct de vedere vizual cât și funcțional.

5.Îmbracă livingul în piatră decorativă

Amenajarea interioară cu piatră decorativă pare să fie pe placul tuturor celor care apreciază stilul rustic ori industrial, dar nu țin în mod special să creeze un astfel de design. O porțiune îmbrăcată în piatră decorativă sau un perete întreg poate reprezenta un punct central al camerei. De asemenea, se poate utiliza piatra decorativă și pentru a-i da o formă barului din living.

  1. Instalează un șemineu

Este una dintre tendințele apreciate de foarte mulți oameni și o modalitate excelentă de a realiza o amenajare inedită. Considerat prin natura sa un element romantic, acesta poate fi specific stilului boem, dar și unui decor rustic sau modern. Dacă locuiești la casă ori ai această posibilitate chiar și într-un apartament, construiește un șemineu cu foc natural. În caz contrar, poți alege o sursă electrică ce doar creează senzația de foc.

  1. Împarte vizual o încăpere mai mare

În situația în care livingul tău este foarte generos, încearcă să amenajezi mai multe zone diferite folosind anumite elemente. Covorul este unul dintre lucrurile ce pot ajuta la delimitarea camerei, la fel și panourile decorative, detaliile arhitecturale precum grinzile sau obiectele de mobilier.

  1. Decorează-ți sufrageria cu amintiri

Ce loc este mai potrivit decât camera de zi ca să expui obiectele de familie și suvenirurile? Însă, ai grijă ca amenajarea să nu fie prea copleșitoare și aglomerată. Transformă câteva fotografii, postere sau diplome în tablouri, folosește diferite forme din sticlă ori alt material transparent ca să-ți expui decorațiunile unice și amintirile sau integrează cât mai multe elemente în blatul măsuței de cafea, iar apoi acoperă-o cu sticlă.

  1. Oferă impresia unui tavan mai înalt

Orice persoană preferă camerele spațioase, înalte și aerisite. Dacă nu te poți bucura de un living prea mare, atunci mizează pe efectele vizuale. Ca să obții iluzia unui plafon mai înalt amplasează operele de artă cât mai sus pe perete, pune perdelele și draperiile cât mai aproape de tavan și folosește o oglindă verticală cu ramă de metal ca să pui accent pe înălțimea camerei.

  1. Adaugă intimitate, dar păstrează lumina

Camera de zi trebuie să fie plăcută și luminoasă. Indiferent de stilul de decor ales, nu acoperi prea mult ferestrele. Instalează storuri subțiri, în nuanțe deschise sau folosește perdele și draperii vaporoase, ca să permită trecerea luminii naturale.

 

Camera de zi reprezintă locul în care te poți juca cu formele, modelele, culorile și piesele de mobilier mai mult decât în oricare parte a casei. Ai grijă totuși să păstrezi un decor curat și elegant, care să te facă întotdeauna să te simți “acasă”.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta