Direct la continutul paginii »

Top 5 activități pe care le poți face în Santorini

Poza stire ' Top 5 activități pe care le poți face în Santorini'
25 Octombrie 2021 0 comentarii

 

Priveliștile spectaculoase de pe vârful stâncilor, bisericile și căsuțele văruite în alb cu strălucitoare cupole albastre și moștenirea culturală rămasă în urma civilizațiilor dispărute sunt doar câteva dintre motivele pentru care insula Santorini se află întotdeauna în cele mai prestigioase topuri. Numită oficial Thira, însorita insulă Santorini este fără îndoială una dintre cele mai iubite insule din Grecia


Parte a grupului Cicladelor, aflate în sud-estul Greciei și scăldat de apele Mării Egee, Santorini nu este doar destinația preferată a cuplurilor de îndrăgostiți, ci și a milioanelor de turiști care aleg să viziteze anual această insulă grecească. Care sunt motivele? Descoperă în cele ce urmează activități pe care ai adora să le faci în Santorini! 

  1. Vizitează Fira, capitala insulei Santorini 

Fira, capitala insulei Santorini este una dintre cele mai spectaculoase locații de pe întreaga insulă grecească. Clădirile albe construite pe marginea calderei oferă priveliști impresionante asupra Mării Egee și a împrejurimilor. Străduțele din Fira sunt înțesate cu restaurante, magazine, cafenele, baruri și cluburi de noapte, așa că nu-i de mirare că sunt extrem de aglomerate în plin sezon. Turiștii care vizitează Fira de pe mare, pot ajunge în acest orășel urcând scările în zig-zag. Cei care sunt mai puțin aventuroși au opțiunea de a urca cu telecabina. 

  1. Nu peisajele superbe din Oia 

Renumită pentru apusurile sale superbe, Oia este cartea de vizită a insulei Santorini și principalul centru de atracție. Satul este situat în vârful unei stânci de-a dreptul impresionante și este reprezentat de căsuțe încântătoare, biserici cu cupole albastre, străduțe înguste și verande însorite. Dacă alegi Santorini ca destinație de vacanță, cu siguranță te vei opri din loc în loc pentru a admira peisajul spectaculos pe care ți-l oferă Oia și vei face zeci de fotografii superbe, mai ales dacă știi să profiți din plin de lumina încântătoare a apusului de soare. 

  1. Privește unul dintre cele mai frumoase apusuri din lume 

Și dacă tot suntem la capitolul „apusuri de soare”, se spune că în Oia vei vedea unul dintre cele mai frumoase apusuri ale lumii. Știm că probabil ai citit despre asta în orice ghid de călătorie în Santorini, însă nimeni nu exagerează cu nimic. Există mii de oameni care se întorc aici an de an, doar pentru acest moment unic. Astfel, dacă ajungi în Santorini, alege-ți un loc bun, cu o ora înainte de apus, ia cu tine ceva de băut și trăiește un moment unic alături de partener sau de prieteni. 

  1. Mergi la Nea Kameni 

Din portul din Fira pleacă zi de zi bărci spre Nea Kameni, o mică insulă pe care se află vulcanul încă activ din Santorini. Poți chiar și urca pe vulcanul care încă fumegă. Marea explozie a acestui vulcan a avut loc acum 3,700 de ani, aruncând de-a dreptul în aer partea superioară a insulei. Apa însă a umplut rapid caldera, formând o lagună imensă. În centrul calderei se află două insule vulcanice: Nea Kameni și Palea Kameni (Noua și Vechea Kameni). Nea Kameni este vizitată adesea de nenumărate ambarcațiuni cu turiști, în sezonul estival.  Nu rata vizita vulcanului dacă vei merge următorul sezon în Santorini! 

  1. Relaxează-te pe plajele din Kamari și Perissa 

Dacă o vacanță la mare nu este cu adevărat o vacanță pentru tine dacă nu mergi măcar în una din zile la plajă, plajele din Kamari și Perissa te vor încânta peste măsură datorită nisipului lor negru. În timp ce Kamari este cea mai populară și cea mai mare plajă din Santorini, Perissa este imaginea în oglindă a acesteia. Situată în partea nordică a insulei, Perissa este mai puțin frecventată de turiști, însă acest lucru nu o face mai puțin impresionantă, mai cu seamă că nisipul său fin transformă plimbările pe plajă într-o adevărată plăcere. 


Degustările de vinuri, degustarea celor mai bune preparate din tavernele grecești și viața activă de noapte se numără și ele printre activitățile must-do de pe insulă. Și cu siguranță odată ce ai ajuns în Santorini vei descoperi mult mai multe astfel de activități pentru un sejur de vis. Tu ai vizitat până acum Santorini? 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta