Direct la continutul paginii »

Cum alegi cauciucuri pentru camioane?

Poza stire ' Cum alegi cauciucuri pentru camioane?'
19 Martie 2020 0 comentarii

 

Cauciucurile reprezintă un element important al structurii unui vehicul, fiind singurul contact pe care acesta îl poate avea cu asfaltul. De calitatea anvelopelor depinde întreg utilajul, fiind în strânsă legătură cu direcția mașinii și sistemul de frânare al acesteia. Siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic depinde în mare parte de starea cauciucurilor cu care este echipat vehiculul pe care îl conduci. De aceea, e important să înțelegi că un set de pneuri de calitate te vor ajuta să ai doar experiențe plăcute la volan.

 

Când vine vorba despre achiziționarea unor anvelope de camioane, lucrurile sunt cumva diferite decât situația în care vrei să îți cumperi cauciucuri pentru autoturismul personal, așa că, în cele ce urmează, ți-am pregătit cele mai importante criterii de selecție a pneurilor pentru mașini de mare tonaj. Iată care sunt acestea.

 

Alege o sursă sigură

 

Desigur, pentru că vorbim de vehicule speciale, e posibil ca piața să fie mai puțin ofertantă atunci când ești în căutarea celor mai bune anvelope de camioane, dar acest lucru este normal. Nu te descuraja, pentru că achiziționarea cauciucurilor pentru mașini de mare tonaj se va face la fel de simplu ca în cazul celor pentru autoturisme, odată ce ai găsit o sursă sigură. Una dintre variante este să apelezi direct la un producător, însă acest lucru s-ar putea să se dovedească a fi mai costisitor. În schimb, magazinele online, cum este și cazul Acvila România, ar putea reprezenta soluția cea mai la îndemână, mai ales dacă urmărești promoțiile momentului.

Mai mult decât atât, alegând varianta unui furnizor online, vei scăpa de grija transportului cauciucurilor cumpărate până la destinație, pentru că acesta va fi asigurat de către magazinul virtual la care ai plasat comanda. În acest fel, împuști doi iepuri dintr-o lovitură - prețuri mai avantajoase și transport gratuit și rapid.

 

Verifică atent cartea tehnică a camionului

 

Acolo vei găsi trecute toate informațiile care te-ar putea îndrepta către cauciucurile care se potrivesc cel mai bine pe camionul tău. Desigur, poți urmări și pe lateralul anvelopelor vechi aceste date, în urma cărora să știi exact ce produs te interesează. E foarte important să știi următoarele informații:

  • Indicele de sarcină pe care îl au anvelopele
  • Tipul de tracțiune pe care îl are camionul
  • Indicele de viteză pe care îl au cauciucurile
  • Sezonul pentru care au fost destinate pneurile (iarnă sau vară, indicatorul M+S)
  • Tipul de anvelope
  • Înălțimea și lățimea cauciucurilor

Starea anvelopelor versus consumul de carburant

 

Probabil știi deja asta, dar ținem să-ți reamintim faptul că de consumul de combustibil sunt direct responsabile anvelopele pe care le folosești, aspect valabil, desigur, și în cazul camioanelor. Și pentru că acest consum este legată și încărcătura vehiculului pe care îl conduci, dar și forța de tracțiune a acestuia, e bine să îl echipezi doar cu anvelope de cea mai înaltă calitate. Doar astfel poți economisi până la 20% din consumul total de combustibil, fapt care, la drumuri mai lungi, înseamnă foarte mult. 

Un set de anvelope uzate poate duce la un transport mult mai costisitor, dar și supraîncărcarea camionului poate crește prețul total al drumului.

 

Verifică periodic starea anvelopelor montate pe camionul pe care îl conduci și urmează întocmai recomandările producătorului vehiculului. Doar astfel te poți bucura de experiențe plăcute în trafic, poți scădea costurile transportului și poți economisi bani frumoși, întreținând cum se cuvine cauciucurile pe care deja le folosești.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta