Direct la continutul paginii »

5 orașe europene de văzut în 2021

Poza stire ' 5 orașe europene de văzut în 2021'
19 Februarie 2021 0 comentarii

 

Cu pandemia aproape pe sfârșite și multe planuri de vacanță pentru 2021, ai face bine să „îți faci temele” din timp și să cauți încă de pe acum o destinație pentru concediul de anul acesta. Suntem mai mult decât siguri că abia aștepți ca lucrurile să revină la normal, astfel încât deplasările din țară să fie, din nou, un trend. 

 

Ne-am gândit că ți-ar prinde bine puțină inspirație, așa că iată care sunt cele cinci orașe europene pe care îți propunem să le vizitezi în 2021.

 

1. Dubrovnik, Croația

 

Dacă ai urmărit cu sufletul la gură serialul Game of Thrones, Dubrovnik este, fără îndoială, locul în care trebuie să ajungi anul acesta. Nu e de mirare că producătorii americani au ales această locație pentru filmarea mai multor cadre pe care le-ai admirat în episoadele de la vizionarea cărora nu te mai puteai opri. Aerul medieval din Dubrovnik nu mai avea nevoie decât de prezența actorilor talentați pentru ca scenele să iasă perfect. Arcade ornamentate, splendoare barocă și străduțe medievale antice, toate te vor purta într-o atmosferă unică. Nu-ți uita selfie stick-ul acasă, pentru că e foarte posibil să te întâlnești în Dubrovnik cu o mulțime de vedete internaționale precum Jay-Z, Beyoncé, Kevin Spacey și Richard Gere, care s-au declarat îndrăgostiți de această localitate croată.

 

2. Salento, Italia

 

Cine a spus că trebuie să ajungi până în Caraibe pentru a te bucura de un concediu exotic, când Salento e atât de aproape! Pentru o evadare din rutină, îți propunem să dai o fugă până în Italia, în superba localitate unde stâncile abrupte sărută marea clară până la zeci de metri adâncime. Vei putea admira acolo stilul baroc, prezent în aproape toate clădirile, care te vor uimi cu frumusețea lor. În plus, bucătăria italiană este un al doilea motiv întemeiat pentru care planurile tale de vacanță ar trebui făcute cu gândul la Salento. Fructele de mare proaspete, pizza și pastele într-o mie de variante vor face deliciul vacanței tale în Italia.

 

3. Helsinki, Finlanda

 

Arhitectura magnifică pe care ai admirat-o de atâtea ori în pozele de pe Google, dar și restaurantele cu meniuri fenomenal de gustoase, așezate pe malul apei, sunt doar două dintre atuurile orașului Helsinki. În plus, administrația locală a avut grijă, în 2018, să investească bugete colosale în domeniului culturii. Rezultatul este un oraș cultural cu adevărat de talie mondială, suficient de incitant pentru a rivaliza cu Copenhaga și Stockholm. Dacă vei alege Helsinki ca loc de petrece a concediului din 2021, nu rata superbele peisaje din jurul orașului.

 

4. Melides, Portugalia

 

Dacă preferi soarele în concediu, neapărat ar trebui să ajungi în Portugalia, într-un loc mai puțin știut, deci foarte puțin aglomerat. Melides are să-ți ofere plaje cu nisipuri curate și piețe mici, într-o atmosferă calmă, de sat retras. Te poți caza la unul dintre hotelurile boutique din zonă sau poți alege să te odihnești într-o gospodărie portugheză. În Melides te poți pierde printre podgoriile de viță de vie, întinse pe kilometri întregi, sau poți medita într-o pădure de stejari în care artiștii locali preferă să creeze. 

 

5. Oradea, România

 

Dacă preferi să rămâi în țară pentru concediul de anul acesta, dar cauți un oraș care să-ți ofere servicii și calitate la standarde europene, atunci cu siguranță ar trebui să vizitezi Oradea. Uitat cândva de toată lumea, orașul bihorean a fost transformat peste noapte într-o splendoare. E foarte posibil ca, vizitând centrul urbei, să ai impresia, pentru câteva secunde, că ești într-o altă țară. În plus, la o aruncătură de băț ai și celebrele băi publice cu apă termală, unde te poți relaxa așa cum meriți.

 

În ceea ce privește transportul până la destinația de concediu de anul acesta, îți sugerăm să îți arunci un ochi pe ofertele cu mașini de închiriat, care s-ar putea să ți se pară mai avantajoase decât opțiunea de a pleca în vacanță cu propriul autoturism. 

 

Acestea au fost propunerile noastre pentru o destinație cu adevărat specială pentru concediul tău din 2021. Tu pe care ai alege-o?


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta