Direct la continutul paginii »

Viper Zone SRL



De mai bine de 10 ani viperele au fost declarate specii pe cale de disparitie, datorita distrugerii habitatului natural prin procesul de industrializare, colectarea ilegala si uciderea nejustificata. Documentarele despre vipere le infatiseaza agresive si extrem de periculoase. Nimic nu este mai fals.

Acestea musca doar daca sunt atacate. Cu toate ca la noi vipera este mai putin amenintata decat in alte tari aceasta a fost pusa sub protectie prin legile 13/2004 si 462/2002. In Romania exista trei specii de vipere: vipera de munte sau vipera cu cruce (vipera berus), vipera de stepa (vipera ursinii) si vipera cu corn (vipera ammodytes).

Utilizat in medicina homeopata, veninul de vipera se vinde incepand de la 900 Euro, acestea in conditiile in care produsul are o calitate proteica incepand de la 92% continut proteic din cantitatea uscata. In aceste conditii putem sa vorbim si de dezvoltarea unei afaceri, mai putin fructificata la noi in tara sau chiar am putea sa afirmam ca aproape deloc. Desi in alte tari multe companii farmaceutice au propriile lor crescatorii de vipere, cererea pe piata de profil este inca mare.

Aici poate unii au sa ma contrazica, insa doresc sa mentionez faptul ca desi pe internet vuiesc anunturile gen: “ vand x grame de venin” sau in unele cazuri kilograme, se intalnesc multe cazuri in care veninul este amestecat cu glicerina sau cazuri in care veninul este pur insa lipseste certificatul de analiza sau in cel mai rau caz autorizatia de crescator, si atunci sa nu ne mai mire faptul ca alte firme care prelucreaza veninul la noi in tara prefera sa achizitioneze veninul din alte tari, poate la un pret mult mai mare.

Amenajarea crescatoriei va avea in vedere asigurarea microclimatului corespunzator. Este indicata impartirea in trei zone de activitate dupa cum urmeaza: un spatiu de crestere al viperelor, un spatiu pentru crestere soarecilor (optional) si spatiul de extragere si prelucrare al veninului.

Incaperea viperelor trebuie sa asigure o buna iluminare, incalzire cu temperaturi intre 15-32ºC si deasemenea asigurarea umiditatii la un parametru de 60-80%. Viperele pot fi tinute la comun sau individual in terarii de sticla sau cutii de plastic (plexic) acestea fiind amenajate specific habitatului natural (pietris, ramuri, vase cu apa, etc.)

Recoltarea veninului se face la un interval de 30 de zile (recomandat), iar ca o medie anuala de venin recoltat de la o vipera- intre 1,2 – 1,4g. Veninul recoltat se va pastra in recipiente inchise sub vid, iar pentru pastrarea caracteristicilor veninului acesta va fi pastrat la temperaturi de 0ºC, iar la o anumita cantitate se poate apela la serviciile unui institut specializat pentru omologarea, autentificarea si sigilarea acestuia.

Folosirea unui liofilizator permite uscarea veninului prin tehnica vidului, conferind, produsului calitati superioare. in principiu veninul este transformat din stare lichida in stare solida prin evaporarea apei datorita scaderii temperaturii punctului de fierbere intr-o instalatie de vidare. Preturile de vanzare incep de la 900 de Euro, iar in momentul tranzactionarii este nevoie de buletinul de analiza autorizatia de crescator si permis de export daca este cazul.


SC Viper Zone SRL
Strada Maramures 9A, Constanta.



Contacteaza compania

  • Verificare: Introduceti cele doua cuvinte in caseta de mai jos, lasand un spatiu intre ele. Daca nu sunt lizibile,
    apasati imaginea de mai jos.

    Aceasta masura de siguranta este temporara.



Informatiile de contact direct ale Viper Zone SRL se vor afisa peste

20 secunde

Nu doriti sa asteptat? Va rugam sa va autentificati pe site.

Recomandare e-oferta.ro


Verifica informatii financiare complete despre Viper Zone SRL in cel mai avansat catalog online de companii - Termene.ro. Afla cine sunt actionarii Viper Zone SRL, care este cifra de afaceri a companiei, profitabilitatea acesteia, numarul de angajati, riscul de insolventa si multe alte informatii utile.

e-oferta.ro recomanda farmacia online Dr.Max

49.306