Direct la continutul paginii »

Work from home – 3 gadgeturi de care ai nevoie

Poza stire 'Work from home – 3 gadgeturi de care ai nevoie'
27 Mai 2021 0 comentarii

 

Dacă până acum un an era un concept mai degrabă de nișă, dorit într-o oarecare măsură de salariați, dar privit cu reticență de către angajatori, lucrul de acasă începe să devină un fenomen de masă. Ambele părți au început să vadă avantajele unui program flexibil și a unui sistem de lucru orientat mai mult către rezultat și mai puțin pe numărul de ore petrecut efectiv la birou. Iar pentru a putea lucra eficient de acasă, este necesară amenajarea unui spațiu dedicat lucrului și o serie de gadgeturi fără de care activitatea nu ar fi posibilă. Descoperă mai jos lista de gadgeturi care te vor ajuta în acest caz.

Laptopul

Primul care ar trebui să-ți utileze biroul de acasă este cel mai utilizat instrument de lucru în vremurile noastre. Alegerea unui laptop dintre multele modele de MacBook ca instrument favorit de lucru vine la pachet cu o serie de avantaje certe:

 

- Sistem de operare stabil și robust – MacOS – capabil să ofere o integrare excelentă a aplicațiilor și a dispozitivelor, precum și o funcționare fluidă și rapidă, chiar și în regim multitasking;

- Pachet de componente proiectat și construit pentru a rezista pentru o perioadă lungă de timp – chiar și laptopurile de acum 10 ani rulează perfect ultima versiune de MacOS; nivelul de sănătate al bateriei este monitorizat și afișat constant, iar conectarea sistemului la internet este impecabilă în fiecare secundă de utilizare;

- Cel mai bun ecran de înaltă definiție – retina display – capabil de o reproducere fidelă a culorilor și de oferirea unei experiențe vizuale inegalabile; este principalul motiv pentru care profesioniștii din domeniul fotografiei și al prelucrării materialelor video preferă ca soluție mobilă laptopurile din seria Macbook Pro;

- Autonomie extinsă a bateriei, datorată atât tehnologiei utilizate în realizarea acumulatorilor (Li-Polymer), cât și utilizării de componente, precum și a unui sistem de operare optimizate pentru consum redus. 

Există și alternative excelente dacă preferi laptopurile bazate pe platforma Windows. Laptopurile Dell sunt o soluție excelentă în special dacă iubești ultrabook-urile, dispozitive extrem de subțiri și ușoare, echipate cu procesoare din familia Intel I5 sau I7, 16 Gb DDR 4 și soluții de stocare de tip SSD. Aparatele acestea sunt capabile să facă față aplicațiilor de tip office, dar și prelucrării foto/video de complexitate redusă. 

HP este o opțiune pentru cei care preferă, în locul portabilității extreme, putere de procesare și prelucrare grafică mai mare, ecrane mai mari, adică laptopuri care pot duce sarcini de prelucrare foto/video și pot fi folosite pentru sesiuni de jocuri pe computer în pauzele de lucru. 

Imprimanta multifuncțională 

Reprezintă un ajutor de excepție în marea majoritate a lucrărilor întreprinse de acasă: 

- poate îndeplini mai multe sarcini concomitent – fotocopiere, scanare, transmitere de documente prin fax sau e-mail, imprimare în diferite formate; 

- se poate conecta în același timp la mai multe dispozitive wireless și la internet;

- ocupă un spațiu restrâns; 

- are nevoie de mentenanță minimă – în special dacă se bazează pe tehnologie de printare laser. 

Generațiile mai noi sunt create pentru a oferi un raport calitate-preț excelent, indiferent dacă imprimarea se realizează prin tehnologie clasică – prin cerneală – sau laser. În plus, costul de achiziție este unul relativ scăzut, iar nevoia de mentenanță este minimă. 

Routerul wireless

Un alt gadget esențial în desfășurarea activității de acasă este router-ul wireless. Un dispozitiv performant înseamnă o conexiune fără fir la internet de oriunde din casă, posibilități de securizare a transferului de date și de setare a accesului la banda de internet cu prioritate pentru anumite dispozitive. Routerul permite conectarea prin intermediul mufelor USB a unor instrumente de lucru, precum dispozitive de stocare externe sau imprimante multifuncționale, ce pot fi accesate astfel de oricine are drepturi alocate în acest sens. 

Dezvoltarea și răspândirea conceptului de lucru de acasă au fost posibile datorită avansului tehnologic și a posibilității de interconectare între dispozitive și oameni sau organizații aflate oriunde pe Pământ. Indiferent de activitatea pe care o desfășori, biroul ideal pentru lucrul de acasă ar trebui să fie un colț de casă liniștit, confortabil și dotat cu aparatura care îți permite eficiență și conectare permanentă și sigură la internet.  


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta