Direct la continutul paginii »

Vrei să-ți vinzi mașina? 5 aspecte de care să te ocupi

Poza stire 'Vrei să-ți vinzi mașina? 5 aspecte de care să te ocupi'
17 Februarie 2021 0 comentarii

 

A sosit și acel moment în care trebuie să te desparți de mașina pe care o conduci, pentru că nu mai corespunde nevoilor tale actuale sau vrei un model mai nou, cu mai multe dotări și echipamente. Dacă te-ai hotărât să-ți vinzi autoturismul, trebuie să ții cont de anumite etape și să rezolvi destule lucruri, pentru ca totul să meargă...ca pe roate. Iată care sunt cele mai importante 5 aspecte de care să te ocupi:

 

1. Cercetează piața auto și stabilește prețul de vânzare

Mai ales dacă ai mașina de ceva timp, o să constați că valoarea ei diferă semnificativ față de suma plătită când ai cumpărat-o. Ca să estimezi, realist, prețul pe care să-l soliciți pentru autoturismul tău, fă o cercetare a pieței auto și vezi care sunt prețurile la mașinile noi și la cele second hand, pentru marca respectivă și pentru celelalte modele din aceeași clasă. Ia în considerare gradul de uzură, numărul de kilometri parcurși, dotările existente și stabilește un preț de pornire, de la care, eventual, să mai scazi puțin în cadrul negocierilor cu viitorii cumpărători.

2. Pune în ordine actele mașinii

Asigură-te că ai toate documentele necesare, la momentul în care vrei să-ți vinzi mașina: contract de vânzare-cumpărare, fișa de înmatriculare, cartea mașinii, copie după cartea de identitate a cumpărătorului sau după certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului, dacă este vorba de o firmă.

Vizează fișa de înmatriculare la Administrația Financiară și achită taxa de timbru. Verifică dacă sunt impozite restanțe sau amenzi de circulație de plătit, ca să rezolvi și aceste probleme, înainte de vânzarea mașinii. 

La momentul tranzacției, trebuie să predai noului proprietar un set complet de acte, care să conțină contractul de vânzare-cumpărare, fișa de înmatriculare vizată, certificatul de înmatriculare al mașinii (cu numele noului proprietar scris pe verso, cu data și semnătura ta), cartea de identitate a vehiculului și asigurarea obligatorie.

3. Publică anunțul de vânzare a mașinii

Dacă ești gata să faci pasul cel mare, scrie un anunț care să cuprindă detaliile importante despre mașină: modelul, anul de fabricație, starea de funcționare, numărul de kilometri parcurși, culoarea, dotările suplimentare etc. Publică anunțul pe site-urile de specialitate, pe portalurile de anunțuri și pe grupurile de pe platformele social-media. Poți apela și la formatul tradițional, de ziar de anunțuri, dar nu este atât de important, pentru că marea majoritate a cumpărărtorilor de mașini caută în mediul online. 

4. Pregătește mașina pentru vizionare

Curăță mașina, du-o la spălătorie, ai grijă să fie în stare perfectă de funcționare și să aibă un aspect impecabil. Un cumpărător interesat de achiziționarea ei va plăti suma pe care o ceri doar dacă va fi impresionat. Ai grijă ca roțile să arate bine, schimbă-le dacă este nevoie, pentru că găsești jante pentru modele Dacia, Renault și multe alte mărci la prețuri convenabile și le poți cumpăra pe loc. Atunci când încep vizionările, în urma anunțului pe care l-ai publicat, mașina trebuie să fie deja pregătită.

5. Prezintă personal mașina potențialilor cumpărători

Chiar dacă ești ocupat, întâlnește-te cu potențialii cumpărători ca să le răspunzi sincer, direct și în cunoștință de cauză la întrebări și să le oferi toate detaliile solicitate. Propune-le să faceți, împreună, un test drive chiar la momentul respectiv. Vor fi impresionați de disponibilitatea ta. Astfel, poți să speri că vei obține prețul dorit și să negociezi în favoarea ta condițiile de vânzare a mașinii.

 

Ține cont de aceste aspecte când vrei să-ți vinzi mașina și vei avea succesul dorit.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta