Direct la continutul paginii »

Trucuri pentru a-ți crește productivitatea la birou: tu știi să te organizezi?

Poza stire 'Trucuri pentru a-ți crește productivitatea la birou: tu știi să te organizezi?'
20 Ianuarie 2021 0 comentarii

 

Biroul, fie că este vorba despre cel de la locul de muncă sau cel de acasă, este cel mai des folosit pentru diferitele activități din domeniile educaționale și profesionale. Un birou organizat înseamnă o productivitate crescută pentru toate sarcinile pe care trebuie să le faci, cât și petrecerea orelor de program într-un mod mai relaxat.

Organizarea biroului

Biroul organizat sporește randamentul unei persoane atunci când aceasta realizează diferite activități care îi solicită atenția și gândirea. Pentru ca un om să se poată concentra la această ocupație, există câteva trucuri:

Păstrează un loc curat

Detașează-te de articolele de papetărie, de notițele neimportante și de alte accesorii care îți pot atrage atenția de la sarcinile pe care trebuie să le faci. Încearcă să păstrezi lucrurile esențiale pe birou pentru a nu îl aglomera și a simți nevoia de a face ordine des.

Organizează-ți documentele

Fie că lucrezi de la sediul serviciului tău, sau de acasă, un set de imprimate tipizate te poate ajuta mult la organizarea rapidă a biroului. Datorită lor poți păstra tipurile de documente, precum registrele, avizele, notele de plată, diferitele tipuri de fișe de activități, în locuri sigure și ușor de folosit.

Un truc prin care îți poți crește productivitatea rapid și eficient se realizează prin organizarea foilor, notițelor și a documentelor tale. Încearcă să strângi informațiile de pe foițele mici pe care ți-ai scris o idee sau o listă și strânge-le într-un singur loc, spre exemplu: le poți pune într-o folie de protecție pentru hârtii.

Al treilea mod prin care-ți poți organiza biroul rapid este prin folosirea de bibliorafturi pentru dosarele și documentele necesare zilnic la locul de muncă.

Păstrează rechizitele într-un spațiu special

Folosește un recipient special sau alege o cană înaltă în care să îți pui rechizitele. Încearcă să păstrezi doar accesoriile de care ai nevoie zilnic, restul ar trebui să stea în sertare pentru a nu aglomera spațiul de lucru.

Rechizitele uzuale pot fi: articolele de scris (pixuri, creioane, instrumente de corectat, evidențiatoare sau markere), un capsator (capsele și decapsatorul pentru acesta ar putea fi depozitate într-un sertar deoarece nu sunt folosite zilnic), o foarfecă, o bandă adezivă.

Folosește sisteme de prindere pentru cabluri

Cablurile împrăștiate pe birou ocupă mult spațiu și biroul devine unul inestetic. Cu ajutorul unor sisteme de organizare, acestea pot fi ușor găsite și folosite.

Poți prinde cablurile cu un colier de plastic, un organizator de cablu spiralat sau chiar și cu un agrafă metalică mare pentru hârtii. Încearcă să le pui o etichetă pe care să notezi pentru ce folosești fiecare cablu în parte.

Alege corpul de iluminat potrivit biroului tău

Lumina naturală este indicată pentru sesiunile lungi la birou, astfel încât încearcă să ai spațiul de lucru lângă un geam. Dacă acest lucru nu este posibil, poți opta pentru un corp de iluminat.

Alege o lampă care să nu ocupe tot spațiul biroului. Dacă acesta este de dimensiuni mici, poți încerca alternativele unei surse de lumină prinsă în perete sau al unei lămpi cu picior lung.

Pune-ți amprenta la birou

Un spațiu personalizat ajută la creșterea productivității. Alege câteva poze favorite pentru a păstra amintirile în prezent, adaugă o plantă suculentă pentru birou și alege modele de rechizite care ți se par drăguțe.

 

Un birou organizat ajută atât la creșterea productivității în timpul programului de muncă, cât și la crearea unui spațiu plăcut în care îți face plăcere să stai. Consultă lista anterioară pentru trucurile de organizare ale biroului și încearcă-le pentru a crește eficiența la locul de muncă. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta