Direct la continutul paginii »

Top 7 cele mai frumoase insule din Maldive

Poza stire 'Top 7 cele mai frumoase insule din Maldive'
21 Aprilie 2021 0 comentarii

 

Maldive este locul unde paradisul devine realitate. Acest mic stat insular din Oceanul Indian este format dintr-un grup de 26 de atoli cu recife de corali care formează 1.192 de insule deosebite, dintre care doar 250 sunt locuite. Deși întreaga țară este văzută ca fiind o destinație romantică, potrivită pentru a petrece luna de miere, Maldive oferă foarte multe atracții turistice vizitatorilor săi, în special posibilitatea de a practica diferite sporturi pe apă. Plajele acoperite cu nisip alb fin, mărginite de ape cristaline și de păduri tropicale cu palmieri înalți oferă imagini de neuitat. Chiar dacă frumusețea tuturor insulelor exotice este de necontestat, în anumite locuri pare că natura pur și simplu a dat tot ce avea mai bun.

1. Insula Fihalhohi

Dacă planifici o vacanță în insulele Maldive, nu ocoli insula Fihalhohi situată la sud de capitala Male. Plajele albe ca zăpada și vegetația tropicală luxuriantă sunt fascinante, la fel și reciful de corali în jurul căruia trăiesc peste 2.000 de specii de pești și alte creaturi marine.

2. Insula Vaadhoo

Este una dintre cele mai spectaculoase insule din Maldive, cunoscută în special pentru “marea de stele”. Este vorba despre un fenomen extraordinar, care apare la sfârșitul verii și este datorat unei specii de fitoplancton bioluminescent – Lingulodinium polyedrum.  Apa ocenului se populează cu acest plancton, iar mișcare valurilor creează un efect incredibil de strălucire, care dă impresia unui cer plin de stele.

3. Insula Veligandu

Situată pe atolul North Ari, insula Veligandu este una dintre destinațiile de top din Maldive. Foarte multe cupluri ajung aici pentru a-și petrece luna de miere, însă stațiunea poate fi considerată și locul perfect în care să-ți rezervi o vacanță exotică de vis. Un punct de atracție al insulei îl reprezintă iluminarea subacvatică unică pentru că noaptea reciful strălucește în lumini colorate care creează o atmosferă fascinantă.

4. Insula Biyadhoo

Apele cristaline din jurul acestei insule și gama variată de sporturi nautice fac ca insula să fie un adevărat magnet pentru turiști. Biyadhoo este situată în atolul Male de Sud, iar principalul lux al său este natura neatinsă, vegetația luxuriantă compusă din plantații de mango, bananieri sau cocotieri, precum și oportunitățile de a explora viața subacvatică.

5. Insula Maafushi

Distrusă de tsunami în anul 2004, insula Maafushi a fost reconstruită pentru a deveni un loc șarmant din Maldive. Nu este la fel de luxoasă ca alte zone mai bogate, însă frumusețea sa constă în faptul că le oferă oaspeților ocazia de a experimenta pe deplin spiritul Oceanului Indian. Un alt argument este și mâncarea excepțională, pentru care te poți opri chiar și într-o croazieră printre insulele arhipelagului.

6. Insula Cocoa

Cu nenumărate bungalow-uri unde toți călătorii visează să ajungă, Cocoa este probabil cea mai rafinată insulă din Maldive. La începutul anilor ’80 insula a aparținut celebrului fotograf Eric Klemm, care a decis să creeze o stațiune ecologică cu bungalow-uri din lemn, acoperite cu frunze de palmier, care au devenit mai târziu baza unui resort de lux. Insula Cocoa este preferata starurilor de la Hollywood și asta deoarece își răsfață vizitatorii cu o stațiune de cinci stele, cu lagună albastră și 33 de vile pe apă.

7. Insula Rasdhoo

Se află pe atolul Alif Alif și este o locație splendidă, într-un cadru natural fermecător. Insula Rasdhoo are o suprafață mică, însă merită toată atenția pentru aerul curat, natura sălbatică și numeroasele specii de pești multicolori care contribuie la crearea unei priveliști de poveste.

 

Trebuie să recunoaștem că fiecare insulă exotică în parte are farmecul ei, iar acesta este motivul principal pentru care turiști din întreaga lume vin să se răsfețe pe aceste frumoase plaje. Cu siguranță, Maldive este unul dintre cele mai deosebite locuri cu care a fost binecuvântată planeta, așa că merită să te bucuri măcar o dată în viață de tot ce îți poate oferi Oceanul Indian.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta