Direct la continutul paginii »

Rinoplastia: operația de corecție a nasului

Poza stire 'Rinoplastia: operația de corecție a nasului '
16 Martie 2021 0 comentarii

 

Rinoplastia, operația care poate corecta forma și dimensiunea nasului, este una dintre cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică. Procedura poate fi realizată în scop strict estetic, atunci când pacienta își dorește un nas care să arate diferit, sau din motive funcționale, când există anumite deformări ale nasului (spre exemplu, deviația de sept) care afectează respirația.


În urma acestei operații estetice, se poate modifica dimensiunea nasului sau se poate interveni doar asupra unor părți ale nasului (corectarea cocoașei nazale, modificarea vârfului nasului sau a nărilor). Astfel, procedura de rinoplastie se poate realiza la nivelul părților moi sau la scheletul osteocartilaginos, în funcție de fiecare caz în parte. La final, se va obține un nas cu formă sau dimensiune diferită, dar cu un aspect natural și plăcut, în armonie perfectă cu fizionomia pacientei.

Beneficiile rinoplastiei

Prin operația de rinoplastie se pot rezolva mai multe probleme de ordin estetic și funcțional, care pot deranja sau nemulțumi pacienta. Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le oferă această intervenție:

 

  • Reduce sau crește dimensiunea nasului
  • Îndreaptă nasul (dacă este strâmb sau asimetric)Reduce cocoașa nazală
  • Micșorează vârful nasului
  • Modifică distanța între vârf și buza superioară
  • Modifică dimensiunea nărilor
  • Corectează deviația de sept (care poate provoca probleme de respirație).

Ce presupune operația?

Operația se realizează sub anestezie generală și poate fi de tip închis sau deschis. Rinoplastia deschisă este metoda cea mai des folosită, pentru că permite vizualizarea tuturor structurilor nazale, iar inciziile sunt unite pe linia mediană de la baza nasului. 


Rinoplastia închisă poate fi folosită pentru a corecta cocoașa nazală, septul și nările, dar nu este de ajutor pentru modificarea vârfului nasului. Totuși, această procedură are anumite avantaje, pentru că presupune o recuperare mai scurtă și cicatrici ascunse. Este utilă însă numai în cazurile în care sunt necesare modificări structurale minore.


Medicul chirurg este cel care va alege tehnica potrivită, în urma discuției cu pacienta, în funcție de nevoile și dorințele acesteia, ținând cont, în primul rând, de rezultatul urmărit.


Recuperarea este una de durată și diferă de la o persoană la alta. Timp de 2 luni sunt interzise efortul fizic și expunerea la soare, iar edemul se va retrage în mare parte după aproximativ 6 luni, când rezultatul intervenției va fi apropiat de cel final. Totuși, trebuie știut că vor mai avea loc mici modificări la nivelul tegumentului și cartilajelor, în următorii 2 ani. Dacă pacienta va dori o nouă intervenție la nivelul nasului, următoarea rinoplastie se va putea realiza abia după 6 luni.


Prețul operației variază între 2.500 și 3.500 de euro, pentru prima intervenție, în funcție de specificul fiecărui caz în parte. Ulterior, dacă va fi solicitată o rinoplastie secundară (adică o reintervenție), aceasta va costa 4.000 euro. Există mulți factori care pot influența prețul final, de aceea este necesară obținerea unei oferte personalizate, care se poate stabili numai după o consultație de specialitate.


Rinoplastia este una dintre operațiile estetice care oferă cele mai multe satisfacții pacientelor, deoarece le poate schimba radical aspectul. Chipul lor va deveni perfect proporționat, armonios și simetric, dar rezultatul va fi unul natural, astfel încât nimeni nu va afla despre intervenția estetică.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta