Direct la continutul paginii »

Pregătește-ți mașina de roadtrip: 5 recomandări

Poza stire 'Pregătește-ți mașina de roadtrip: 5 recomandări'
21 Aprilie 2021 0 comentarii

 

lanificarea amănunțită este secretul oricărei vacanțe reușite. Ai rezolvat cu cazarea și știi ce locuri vei vizita, dar cum procedezi cu mașina? Verificarea câtorva aspecte importante care țin de buna funcționarea a mașinii și de siguranța ta este foarte importantă. O deplasare mai lungă poate scoate în evidență probleme ale mașinii care nu sunt vizibile la drumurile scurte prin oraș. Situația poate deveni neplăcută la vitezele mari, constante, de pe autostradă. 

 

Dacă intenționezi să pornești într-o călătorie care va dura mai mult de două ore, merită cu adevărat să investești puțin timp într-o scurtă verificarea mașinii. Iar dacă vei descoperi lucruri grave, cel mai bine este să mergi la service, unde se va putea ocupa de ea un mecanic specializat. 

Iată ce trebuie să verific la mașina ta înainte de a pleca într-o călătorie mai lungă. 

1. Verifică anvelopele

O simplă inspecție vizuală îți va dezvălui starea în care se află anvelopele mașinii tale. Verifică să nu existe tăieturi, fisuri ori denivelări. Orice defect va trebuie rezolvat urgent, iar dacă situația este gravă, cel mai bine înlocuiești anvelopele. Poți găsi oferte interesante de  205 55 r16 pe anvelocors. De asemenea, verifică presiunea de umflare a anvelopelor, aceasta trebuie să fie în conformitate cu recomandările producătorului. Nu uita să faci aceleași operațiuni și la roata de rezervă, aceasta va fi salvarea ta în cazul în care o anvelopă sau jantă va face probleme pe drum. 

2. Verifică uleiul de la motor

Cel puțin pe termen, scurt, când vorbim despre uleiul de motor, contează mai puțin calitatea cât cantitatea. O mașină care rămâne fără ulei la motor pe drum, nu doar că îți va strica concediul dar se poate să fie foarte greu preparată. Pentru a verifica nivelul uleiului, parchează mașina pe o suprafață orizontală dreaptă și scoate joja. Poți vedea pe ea dacă ai destul ulei în motor, precum și calitatea acestuia: Dacă nivelul este prea mic sau dacă aspectul uleiului lasă de dorit (este închis la culoare sau miroase a ars), va trebui să mergi la service pentru o completare sau un schimb complet de ulei. 

3. Verifică farurile și indicatoarele luminoase

Este important să te asiguri că toate farurile sunt funcționale, pentru a evita orice incident pe drum. Pentru verificare, pornește motorul și aprinde pe rând farurile, semnalizarea, apasă frâna și pune schimbătorul în poziția marșarier. Eventual roagă un prieten să te ajute cu toate aceste operațiuni, pentru a avea siguranța că drumul tău va fi luminat perfect atunci când vei pleca. 

4. Verifică frânele

Dacă în timp ce frânezi auzi niște zgomote ciudate s-ar putea ca acesta să fie un indiciu pentru frâne uzate. De asemenea, dacă simți vibrații în volan sau dacă nu poți păstra direcția mașinii atunci când pui frână, este bine să mergi la un mecanic pentru o verificare completă a sistemului de frânare. Roagă-l să se uite atât la plăcuțe dar și la lichidul de frână, care poate fi prea puțin, iar acesta să fie motivul pentru care pedala de frână se simte ciudat atunci când este acționată. 

5. Montează ștergătoare noi

O vedere clară a drumului din față dar și a zonei periferice este importantă. Vizibilitatea printr-un parbriz murdar, insuficient curățat, este greoaie, obositoare și nesigură. Curăță parbrizul în interior și în exterior înainte de plecare și montează un set nou de ștergătoare. Acestea îți vor oferi toată vizibilitatea de care ai nevoie pe drum. Verifică și nivelul soluției pentru spălat parbrizul și completează dacă este nevoie. Cel mai recomandat este lichidul concentrat, pe care trebuie să îl diluezi chiar tu cu apă. În funcție de perioada în care vei călători, temperatura poate diferi, iar concentrația pentru soluția de parbriz trebuie și ea modificată corespunzător. 


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta