Direct la continutul paginii »

Decorarea spațiului de munca în stil fresh

Poza stire 'Decorarea spațiului de munca în stil fresh'
16 Martie 2021 0 comentarii

 

Lucrul de acasă pare să fi devenit un lucru comun în ultima perioadă, astfel că birourile din clădirile orașelor s-au mutat în locuințele fiecăruia dintre noi. Așa a apărut tot mai des întrebarea: cum ar trebui să arate spațiul de muncă, astfel încât activitatea să fie una cât mai productivă și mai puțin obositoare. Decorarea unui astfel de spațiu, în care să-ți desfășori activitățile de la serviciu, este importantă, iar prima regulă este să găsești un loc în casă care să fie cât mai retras și care să dispună de cât mai multă lumină naturală. Dacă îți dorești un spațiu de muncă în stil fresh, care să te ajute să te organizezi mai bine, atunci ai nevoie de câteva elemente pentru a-l decora. Folosește-te de culori în tonuri pale, de plante naturale și de spații de depozitare în care să-ți poți ține obiectele la îndemână, fără să fie nevoie de dezordine.


Am pregătit pentru tine câteva sfaturi despre decorarea spațiului de muncă în stil fresh, care să te ajute să-ți desfășori lucru de acasă în cel mai productiv și plăcut mod cu putință.

Creează un loc destinat exclusiv lucrului


Începe prin a alege spațiul pe care urmează să-l decorezi. Optează pentru camera de zi sau pentru un colț al balconului, cât mai aproape de ferestre, pentru a avea lumină naturală. Îndepărtează-te pe cât posibil de zonele aglomerate și zgomotoase ale casei și delimitează zona pe care o vei folosi strict pentru muncă. Pentru micul tău colțișor vei avea nevoie de mobilier, adică un birou și un scaun și câteva accesorii care să îmbine utilul cu plăcutul. O idee ar fi ca în zona pe care ai amenajat-o pentru lucru să alegi un tapet, astfel încât peretele să fie diferit de restul camerei. Poți folosi și un tablou cu text sau chiar stickere decorative. Ia-ți și un ceas de perete haios, care să se regăsească în câmpul tău vizual și care să fie inspirat din domeniul în care profesezi.

Plantele decorative, ideale pentru un spațiu de lucru fresh


După ce ai ales biroul, apoi scaunul, începe prin a-l decora cu câteva obiecte specifice, cum ar fi plantele, care vor absorbi dioxidul de carbon și vor elimina oxigen în încăpere. Dacă ai o fereastră lângă birou, pune-le pe pervaz pentru a economisi din spațiul destinat lucrului. O altă idee ar fi să optezi pentru elemente decorative cu licheni. Folosește-ți imaginația și creează un aranjament pe care poți să-l pui direct pe birou. Dacă îți plac florile în ghiveci, folosește-le pentru a decora spațiul, fără să-l încarci. Poți folosi și flori de sezon, precum lalelele și narcisele primăvara, pe care să le ții într-o vază transparentă, pentru un plus de prospețime. Îți vor aduce în mod sigur o stare de bine. Ai grijă însă să nu încarci prea mult spațiul. Lasă-l cât mai aerisit pentru a-ți permite să te desfășori fără să te încurci în obiecte decorative.

Lumina naturală este importantă 

Pentru a nu obosi mai repede decât este cazul, lumina naturală este esențială. Pe timp de zi, profită cât mai mult de ea, fără să tragi draperiile și să aprinzi becul. Poziționează-ți spațiul de lucru pe cât posibil cât mai aproape de fereastră și plasează biroul astfel încât aceasta să pătrundă din lateral. Adaugă și un corp de iluminat sub forma unei veioze sau a unei lămpi de birou, pentru a te asigura că ai lumină din plin, inclusiv după amurg. E esențial să-ți luminezi bine spațiul de lucru și să creezi o atmosferă plăcută. 

Alege o coloristică în nuanțe pastelate


Stilul fresh pentru biroul tău impune și alegerea unor nuanțe pastelate. Nu pune orice fel de obiecte, de toate culorile, ci creează un echilibru coloristic. Optează pentru bej sau negru în ceea ce privește mobilierul și pentru verde pal pentru obiectele decorative. Chiar și post-it-urile pot fi în nuanțele alese de tine pentru decorarea spațiului de lucru. 


Cu cât este mai plăcut vizual locul în care îți desfășori activitatea, cu atât productivitatea ta va crește, iar la finalul programului să poți să ai în continuare energie pentru a face și alte lucruri. 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta