Direct la continutul paginii »

Cum poți economisi când îți renovezi locuința

Poza stire 'Cum poți economisi când îți renovezi locuința'
27 Mai 2021 0 comentarii

 

Renovarea locuinței este o sarcină complexă, care necesită pricepere și cunoștințe. Totuși, datorită noilor materiale și accesului la informație, îți poți renova și singur locuința. Chiar dacă anumite proceduri sunt prea complicate și le lași pe seama profesioniștilor, faptul că faci chiar tu o parte din activitățile necesare te ajută să ai o locuință trainică și confortabilă. Efortul pe care îl investești în zugrăvit, reparat ziduri, înlocuit pardoseală, reparat acoperișul sau alte activități se va întoarce la tine, sub forma unor avantaje importante. Descoperă care sunt acestea și cum să economisești bani și timp.


Avantajele renovării locuinței de unul singur

Economisești pe termen lung

Costurile cu mâna de lucru sunt mari și, dacă înveți să lucrezi singur, poți economisi ceva bani. De exemplu, când tencuiești și zugrăvești, economisești mai mult decât atunci când alegi să îți montezi singur o marchiză, deoarece costurile primei activități sunt mai mari. 

Dar, cea mai mare economie o faci în timp, pentru că, dacă ai reușit o dată să îți renovezi singur casa, sigur nu vei mai apela la alte persoane sau firme. Cum, la fiecare câțiva ani, este nevoie să renovezi, cel puțin, o parte din locuință, banii economisiți pot forma o sumă considerabilă, pe care o poți investi în materiale superioare, mobilă mai bună sau alte activități. 

Ai mai mult control

Oricât ți-ar promite meșterii că îți vor respecta dorințele, întotdeauna, unele lucruri scapă de sub control și nu ies cum vrei tu. În plus, de multe ori, scopul principal al celor care îți renovează casa este profitul, de aceea, te pot convinge să investești în materiale sau modificări de care nu ai, neapărat, nevoie. Ca propriu contractor și executor al lucrărilor de renovare, ai control de la început până la sfârșit.

Înveți lucruri noi

Poate că nu vei lucra niciodată în domeniul amenajărilor, dar, faptul că știi cum se renovează o casă te va ajuta să găsești soluții, atunci când apar defecțiuni. Dacă ai pus singur parchetul, o lamelă depărtată sau o porțiune care trebuie schimbată nu vor reprezenta o problemă pentru tine. Nici desfacerea unui calorifer nu este dificilă, odată ce l-ai dat jos când ai zugrăvit. Fiecare competență pe care o asimilezi în renovarea casei te face mai puțin dependent de meșteri și mai liniștit când apare o problemă.


Cum să economisești timp și bani când îți renovezi casa singur

Fă-ți un plan

Nu începe renovarea fără un plan clar pentru fiecare cameră și tip de lucrare, pentru că vei pierde eficiență, timp și bani. Organizează, de la început, resursele, programul și, dacă te ajută și membrii familiei, activitatea fiecăruia. Odată ce stabilești un plan cu toate problemele care pot apărea, îți va fi mai ușor să lucrezi, dar și să vizualizezi obiectivele finale.

Calculează atent bugetul

Stabilește suma de care ai nevoie pentru renovarea locuinței. Ia în calcul fiecare material, unealtă, dar și resursele de care ai nevoie, pentru curățenia de după. Întotdeauna, adaugă 25% din suma rezultată la cheltuielile finale, pentru că sunt rare situațiile în care costurile suplimentare nu apar. Din fericire, există resurse digitale care te ajută să fii mai precis în calcule. De exemplu, dacă vrei să instalezi un sistem de încălzire sub podea, găsești online un calculator încălzire în pardoseală cu ajutorul căruia stabilești exact suma necesară achiziției și montării acestuia. 

Nu te grăbi

Poate că pare paradoxal, dar, când te grăbești, deseori, pierzi timp, pentru că greșești și trebuie să refaci. De exemplu, asigură-te că tencuiala s-a uscat bine, înainte de a trece la gletuire și nu te grăbi să zugrăvești imediat ce ai dat cu amorsă, pentru ca rezultatul muncii tale să fie un perete neted și frumos, nu unul cu umflături sau crăpături. Graba chiar strică treaba și poți vedea acest proverb demonstrat inclusiv la mobilierul montat greșit sau la faianța nealiniată corespunzător.


Renovarea locuinței de unul singur poate părea o sarcină obositoare și dificilă, dar beneficiile pe termen lung și economia de timp și de bani merită din plin. Ține cont de sfaturile noastre și bucură-te de mai mult timp liber și de banii rămași în cont!


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta