Direct la continutul paginii »

Ce trebuie să știi înainte de a închiria un spațiu de birou

Poza stire 'Ce trebuie să știi înainte de a închiria un spațiu de birou'
09 Octombrie 2020 0 comentarii

 

Ai reușit să te mobilizezi în această perioadă complicată și ești gata să începi o nouă afacere sau dorești să-ți dezvolți activitatea curentă. Înseamnă că acum este momentul să închiriezi un spațiu de birou, pe măsura nevoilor și ambițiilor tale.

Știi că trebuie să iei în considerare multe detalii, să te gândești la loc, la costuri, la  termenii și la durata contractului de închiriere, să evaluezi dacă spațiul va permite într-un viitor apropiat creșterea sau extinderea afacerii. Ca să ai succes în acest demers dificil, urmează sfaturile prezentate în continuare. În acest fel o să știi tot ce trebuie înainte de-a închiria un spațiu de birou.

Estimează accesibilitatea

Ai vizitat câteva clădiri de birouri și nu știi, încă, pe care s-o alegi. Gândește-te la care dintre ele ajungi mai ușor, atât cu mașina personală, cât și cu mijloacele de transport în comun. Îți vei dori ca angajații și clienții tăi să aibă acces facil la sediul firmei, să nu stea în trafic ore întregi sau să nu piardă zeci de minute în căutarea unui loc de parcare.

Gândește-te ce este mai important pentru afacerea ta: un sediu într-o zonă business din oraș, cu o chirie pe măsură, sau într-una la periferie, utilă pentru drumurile în alte localități? Pentru că tu știi cel mai bine specificul activității din compania ta, fă din asta un criteriu pentru a alege locul perfect pentru operațiunile de zi cu zi.

Analizează structura clădirii și dotările

Când te decizi să închiriezi un spațiu de birou, analizează caracteristicile clădirii și asigură-te că se potrivesc specificului activităților tale sau că pot fi adaptate la afacerea ta. Informează-te despre cablurile de comunicare. Acestea trebuie să fie funcționale, să beneficiezi de linii telefonice moderne, de linii de date, de conexiune la o rețea de fibră optică, astfel încât să ai un nivel tehnologic optim care să-ți faciliteze activitatea cotidiană.

Verifică instalația de energie electrică, atât din punct de vedere al capacității, cât și ca număr de prize, care trebuie să fie suficient, ca să deservească toți angajații companiei. Controlează și instalațiile de aer condiționat și solicită fișe tehnice dar și certificate de garanție cu toate detaliile de funcționare.

Pentru toate utilitățile amintite, cere contractele existente cu furnizorii respectivi, analizează clauzele contractuale și interesează-te despre posibilitatea schimbării companiilor de utilități, ca să obții, eventual, condiții mai bune și prețuri mai favorabile.


Cunoaște-ți vecinii

Ai găsit un spațiu excelent, situat într-o clădire de birouri, deci ai și vecini, adică există și alte firme care își desfășoară operațiunile în proximitate. Asigură-te că activitatea lor zilnică nu împiedică buna funcționare a companiei tale. Există numeroase surse de disconfort: zgomote, mirosuri, trafic intens, profil inadecvat al angajaților sau clienților, o flotă supradimensionată care ocupă toată parcarea și lista poate continua.

Ca să eviți astfel de neplăceri și obstacole ulterioare, interesează-te din timp ce firme au sediul în aceeași clădire sau în vecinătate, ca să protejezi activitatea și reputația companiei tale.

Verifică toate cerințele legale

Nu semna un contract de închiriere a unui spațiu de birou fără să verifici dacă poți desfășura în acel loc activitatea specifică firmei tale. Apelează la echipa 24real.ro, specialiști care-ți pot face  o analiză corespunzătoare, un audit al necesităților de spațiu, astfel încât să identifici viciile ascunse și să negociezi în cunoștință de cauză toate clauzele contractuale.


Reține detaliile prezentate, ca să fii o persoană informată, indiferent dacă vrei să închiriezi un spațiu de birouri, să renegociezi condițiile comerciale sau locative, ori dorești să investești în plasamente imobiliare cu un grad înalt de siguranță și cu randamente superioare.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta