Direct la continutul paginii »

Ce piese auto să nu cumperi SH, niciodată

Poza stire 'Ce piese auto să nu cumperi SH, niciodată'
14 Iunie 2021 0 comentarii

 

Întrețínerea unei mașini presupune multe costuri cu piesele auto și manopera. Ambele pot fi găsite în diverse variante de preț, și, dacă, uneori, e ok să cauți manoperă mai ieftină, piesele second hand sunt recomandate doar în unele situații. 

Dacă ai mai cumpărat piese second hand, știi că prețurile lor pot fi semnificativ mai mici față de unele noi. Este un avantaj de care este păcat să nu profiți, mai ales, dacă e cazul unor piese care nu interferează cu funcționarea mașinii. De exemplu, un mâner de portieră ori o țeavă de eșapament.

Dar, există piese care sunt importante pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Sunt, în general, piese auto care primesc garanție, atunci când sunt montate noi pe mașina. E vorba atât de garanție pentru piesă cât și pentru manopera respectivă. 

Este complet nerecomandat să cumperi astfel de piese de la second hand deoarece, nefiind cunoscut gradul lor de uzură sau modul în care au fost utilizate, nu se poate face nicio apreciere referitoare la siguranța pe care o vor oferi, montate pe altă mașină. O metodă foarte comodă dar, mai ales, utilă de a achiziționa piese auto noi și la prețuri rezonabile, este să cauți un magazin online reprezentativ pentru marca mașinii tale. Dacă ai, de exemplu, un Sandero, poți găsi aici  o mare varietate de piese auto Dacia.

Cele mai importante piese care nu trebuie cumpărate de la SH

Plăcuțele de frână

Sunt componente foarte importante, care ajută la evitarea multor accidente. Niște plăcuțe de frână second hand sunt întotdeauna uzate și nimeni nu știe cât de bine se vor comporta, în continuare. Deoarece sunt limitate la un anumit număr de kilometri în care pot fi folosite, sigur, nu vei dori să riști să-ți montezi pe mașină niște piese care pot fi complet inutile. Cumpărând un set nou de plăcuțe de frână, vei ști, cu exactitate, cât le poți folosi și cum vor acționa în trafic.

Alternatorul

Este o piesă necesară pentru reîncărcarea bateriei. În cazul în care alternatorul se strică, bateria nu va mai fi alimentată, iar, mașina nu va porni. Dacă îți cumperi un alternator nou, primești garanție pentru el, astfel încât, la apariția oricăror probleme, acesta va fi reparat sau înlocuit fără să plătești. Dacă, în schimb, vei cumpăra un alternator second hand, nu știi starea acestuia și riști să ai surprize neplăcute. Dacă alternatorul second hand se strică, va trebui să-l repari sau să-l înlocuiești, iar toate cheltuielile vor fi suportate de tine. 

Radiatorul

Este o componentă importantă datorită funcției sale de a răci motorul. Problemele la radiator pot însemna motor încins, incendii și, chiar, explozie. Nu este locul unde să faci economie, cumpărând un radiator second hand. Acesta poate funcționa deficitar și poate produce mari pagube la componente adiacente sau la toată mașina. Un motor încins se poate arde și poate fi irecuperabil. Așa că, decît să te pui în situația de a cheltui o sumă foarte mare pentru un alt motor, mai bine, faci o achiziție înțeleaptă, cu un radiator nou.  

Transmisia

Este un ansamblu de mai multe componente, fiecare cu un rol important în funcționarea motorului. Din acest ansamblu fac parte: ambreiajul, cutia de viteze, reductorul distribuitor, transmisia cardanică și transmisia finală. Oricare dintre aceste componente poate fi fatală pentru funcționarea mașinii, dacă nu se prezintă în condiții impecabile. Nu cumpăra niciuna dintre aceste componente de la second hand, deoarece riști buna funcționare a întregii mașini. 

Anvelopele

Deși, par o afacere profitabilă, nu este recomandat să cumperi anvelope second hand. Acestea au, deja, banda de rulare uzată și riști să nu poți controla mașina, în trafic. De asemenea, distanța de frânare va fi mult mai mare. În plus, niște anvelope uzate pot avea fisuri ori „gâlme“ ascunse. 

Provenind, în general, de la mașini dezmembrate, multe dintre piesele auto second hand pot fi în condiții destul de bune, astfel încât să poată fi refolosite. Evită-le pe cele de mai sus, ca să fii sigur în trafic.


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta