Direct la continutul paginii »

Ce înseamnă “boxe de calitate” şi de ce merită acestea toţi banii?

Poza stire 'Ce înseamnă “boxe de calitate” şi de ce merită acestea toţi banii?'
12 August 2019 0 comentarii

 

Din fericire, muzica este disponibilă astăzi la doar un click distanţă. Indiferent de aplicaţiile pe care le foloseşti, poţi asculta melodiile preferate oriunde şi oricând, bucurându-te de clipe binemeritate de relaxare. Cu toate acestea, pentru a avea parte de un sunet clar, trebuie să investeşti într-o pereche de boxe de calitate, pe care să le foloseşti fără probleme, pe termen lung. În acest articol, îţi prezentăm criteriile după care trebuie să te ghidezi atunci când vrei să îţi achiziţionezi boxe de calitate şi care sunt beneficiile pe care ţi le aduce folosirea lor.

Ce înseamnă “calitatea” la o pereche de boxe?

Probabil te-ai întrebat, de numeroase ori, ce reprezintă calitatea la o pereche de boxe. Chiar dacă toate aceste produse îţi oferă sunetul dorit, adevărul este că există boxe care oferă un sunet mai clar, în comparaţie cu altele. Calitatea sunetului din boxe poate fi rezultatul unor elemente diferite, date de materialul din care sunt confecţionate dar şi de design şi execuţie. Toate aceste elemente vor influenţa sunetul final, transformând boxele în echipamente audio care îşi merită toţi banii. Iată de ce criterii trebuie să ţii cont în alegerea celor mai bune boxe:

Calitatea materialelor

Atunci când eşti în căutarea unor boxe de calitate, trebuie să acorzi atenţie şi calităţii materialelor. Atunci când compari specificaţiile difuzoarelor, vei fi surprins să afli că materialele din care acestea sunt fabricate pot fi diferite, pornind de la hârtie, aluminiu şi polipropilenă, până la ceramică sau polimer din fibră de sticlă. Pentru că la o anumită frecvenţă, conurile din interiorul difuzoarelor se vor încinge iar flexibilitatea lor va afecta sunetul, trebuie să optezi pentru alegerea unor materiale rigide, care să menţină flexibilitatea la minimum. Cei mai mulţi producători de boxe amplificate aleg polipropilena pentru difuzoare, întrucât oferă cea mai bună rezonanţă la un nivel scăzut de sunet.

Claritatea sunetelor

Calitatea boxelor amplificate ţine nu numai de materialele folosite, ci şi de claritatea sunetelor pe care acestea le oferă. Cu siguranţă îţi doreşti boxe care să nu creeze distorsiuni ale sunetelor, de aceea este indicat să acorzi atenţie şi circuitelor: de pildă, frecvenţele înalte vor fi direcţionate de către un tweeter, în timp ce frecvenţele joase sau basul vor fi direcţionate de către un woofer. Boxele wireless SVS Prime beneficiază de un tweeter de 2.54 cm şi de un woofer de 11.5 cm, o combinaţie care ajută ca sunetul să fie produs cu precizie, fără întreruperi sau distorsiuni. Totodată, acest model se bucură de un amplificator integrat extrem de puternic, care oferă o separare stereo reală, pentru putere şi dinamică, indiferent de volum.

Cromatica şi designul

În alegerea unor boxe wireless de calitate, vei pune accent şi pe cromatică şi design, elemente definitorii în întreaga calitate a sunetelor. Dacă dispui de un spaţiu mic, boxele SVS Prime reprezintă variantă ideală, deoarece sunt compacte, iar designul minimalist-modern şi cromatica lor completează armonios orice decor. Aceste boxe sunt dotate şi cu Wi-Fi şi Bluetooth, iar tu ai posibilitatea de control deplin prin telefonul smartphone, cu ajutorul aplicaţiilor disponibile pe iOS, Windows sau Android.

De ce să investeşti într-o pereche de boxe bune?

Boxele de calitate îşi merită investiţia, graţie numeroaselor beneficii pe care ţi le aduc, în calitate de utilizator:

Te bucuri de un sunet extraordinar, datorită difuzoarelor de calitate, indiferent dacă asculţi muzică sau vizionezi un film pe telefon, tabletă sau televizor.

Boxele wireless dispun de un volum îmbunătăţit, cu o capacitate mai mare, care te ajută să auzi mai bine sunetele.

 În ceea ce priveşte boxele wireless, există o varietate de produse spre care te poţi îndrepta, în funcţie de preţ, dimensiuni sau caracteristici.

  • Boxele amplificate sunt compacte şi uşor de integrat în orice încăpere, datorită unui design modern. Totodată, boxele wireless sunt uşor de transportat, ceea ce înseamnă că te poţi bucura de un sunet extraordinar chiar şi atunci când mergi în vizită la prieteni, pentru a organiza o seară de filme sau o petrecere în aer liber.
  • Boxele de calitate sunt uşor de conectat la laptop, telefon sau tabletă, prin intermediul reţelei Wi-Fi, fără a fi nevoie să te complici cu numeroase cabluri inestetice.
  • Prin combinarea unui woofer de calitate şi a unui bas puternic, vei putea să auzi diferit toate piesele tale preferate, oferind o altă dimensiune audiţiei, fără a distorsiona sunetele.

Pentru a te bucura de un sunet de calitate, boxele wireless reprezintă alegerea ideală pentru casa ta. Compacte şi uşor de folosit, aceste boxe trebuie să fie selectate în funcţie de calitatea materialelor, de claritatea sunetelor şi design, pentru a-ţi îndeplini toate nevoile.


 

0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta