Direct la continutul paginii »

Ce abilități trebuie să ai dacă visezi la o carieră în videochat?

Poza stire 'Ce abilități trebuie să ai dacă visezi la o carieră în videochat?'
21 Aprilie 2021 0 comentarii

 

Indiferent de domeniul de activitate pe care l-ai ales, trebuie să ai o anumită înclinație pentru el. Desigur, prin înclinație ne referim de fapt la un set de abilități. Videochatul nu este cu nimic diferit de majoritatea domeniilor de activitate, chiar dacă o bună parte din populație nu îl vede cu ochi buni. Cei care cred că este suficient să arăți bine pentru a face videochat, se înșeală amarnic. 


Dacă ai început să te interesezi de cariere în industria videochatului, n-ar strica nici să descoperi la ce abilități mai ai de lucrat. Vestea bună? Chiar dacă  te naști cu majoritatea, cele care îți lipsesc pot fi perfecționate. Pe cont propriu sau cu ajutor. Abilități de comunicare 


De departe cel mai important aspect al activității de videochat este comunicarea. Prin chat exact asta se înțelege, două persoane care tastează sau stau de vorbă. Pentru a putea practica această meserie trebuie să-ți placă și, mai important, să te pricepi la comunicare. Atât cea verbală cât și cea nonverbală. Nu va fi suficient să înțelegi și să descifrezi mesajele transmise de interlocutor, va fi nevoie și să îi poți răspunde în termeni pe care îi recunoaște și înțelege. 


Pe lângă arta conversației și a semnalelor corporale, va fi nevoie să studiezi puțin și psihologia umană, pentru a înțelege semnalele ascunse pe care ți le transmit oamenii. Nu în ultimul rând, un nivel de cunoștințe medii de limbă străină sunt de asemenea necesare pentru a comunica eficient. 


Abilități de operare PC


Poate că știi exact ceea ce vrei să spui dar, dacă nu cunoști limba, acest lucru nu te va ajuta prea mult. Același lucru se aplică și atunci când vine vorba de calculator. Pentru a putea comunica eficient trebuie să înțelegi cum operezi un laptop și cum funcționează platformele pe care vei activa. Evident, la început ți se vor explica toate aceste aspecte de către traineri calificați dar, pentru a înțelege ce trebuie să faci, ai nevoie și de cunoștințe de bază. 


Abilități de vânzare 


Multă lume nu-ți va spune asta, dar și în videochat se vinde ceva. Nu, nu sexualitate sau jocuri erotice, ci o imagine. Practic, de fiecare dată când deschizi camera pentru a începe o sesiune, trebuie să te vinzi cât mai bine. De la felul în care arăți tu și camera, până la ceea ce spui, totul face parte din procesul de a convinge pe cineva să petreacă timp cu tine în privat. Cu cât investești mai mult timp și resurse în cum arăți și ce poți discuta, cu atât mai mult vei fi apreciată de utilizatori și aceștia vor vrea să petreacă mai mult timp cu tine. Cu cât îi vei înțelege mai bine, cu atât vei fi mai capabilă să le vinzi fantezia pe care și-o doresc. 


Abilități de persuasiune/seducție


Ei bine, ai adus persoana în privat deoarece i-a plăcut ce a văzut și a apreciat modul în care ai comunicat. Asta înseamnă că tehnicile tale de vânzare au funcționat! De acum începe cu adevărat cea mai interesantă parte a videochatului, adică să rămâi în privat cât mai multă vreme, deoarece așa se obțin câștigurile cele mai mari. În sesiunile private va fi nevoie să-l seduci pe utilizator cu ajutorul farmecului personal și să-l convingi să petreacă cât mai multe minute alături de tine. 


Cum vei face asta depinde doar de tine, dar în timp poți deveni atât de pricepută încât să nu fie nevoie să-ți scoți măcar o șosetă. Cele mai bune modele de videochat știu cum să ațâțe imaginația utilizatorilor prin vorbe și mișcări, nu prin nuditate. 


Ei bine, crezi că ai ce-ți trebuie pentru o carieră de succes în domeniul videochatului? 


0 comentarii

    Momentan nu exista nici un comentariu adaugat.
    Daca doriti sa adaugati unul, completati formularul de mai jos.

Spune parerea ta